Citroën C4 Picasso yleiset ongelmat

Citroën C4 Picasso yleiset ongelmat

Citroën C4 Picasso on viisiovinen MPV-perheauto, jossa korostuvat tila, mukavuus ja helppokäyttöisyys. Se oli tuotannossa vuosina 2006-2018, jolloin se korvattiin C4 Space Tourerilla. Citroën C4 Picasso on edelleen todella suosittu auto Euroopassa, koska se tarjoaa monia nykyaikaisia perheystävällisiä ominaisuuksia, jotka saavat sinut tuntemaan olosi turvalliseksi ja mukavaksi.

Luotettavuuden osalta C4 Picasso on vaihteleva, sillä jotkin mallit ovat yleensä parempia kuin toiset. Joka tapauksessa voimme sanoa, että jos haluat nauttia tällaisesta autosta, sinun on pidettävä se hyvässä kunnossa, sillä ongelmat voivat lisääntyä ajan myötä, mikä voi helposti johtaa vakavampiin ongelmiin.

Yleisimmät Citroën C4 Picasson ongelmat liittyvät jarruihin, varusteisiin, sähköihin, vuotoihin ja vaihteistoon. Jotkut näistä ongelmista ovat pahempia kuin toiset, kuten polttoainevuodot ja jarrujen ongelmat. Jos näitä ei korjata riittävän ajoissa, ne voivat tehdä autosta lähes ajokelvottoman ja erittäin vaarallisen.

Kaiken kaikkiaan ei ole mitään syytä, miksi sinun ei pitäisi harkita yhtä näistä käytetyistä perhekuljetusautoista, sillä niissä on monia hienoja ominaisuuksia, joista voit hyötyä. Muista kuitenkin tehdä tarkastus ennen ostoa, sillä et halua ottaa riskiä ongelmista, joiden olemassaolosta et ole edes tietoinen.

Citroën C4 Picasso – jarruongelmat

Citroën on yksi niistä merkeistä, jotka kärsivät usein samanlaisista ongelmista mallista tai vuosimallista riippumatta. Monet Citroën-mallit kärsivät, kärsivät ja todennäköisesti kärsivät edelleen jarruihin liittyvistä ongelmista, joista osa sai Citroënin jopa vetämään C4 Picasson kokonaan takaisin. Pahin mahdollinen ongelma liittyy takajarrusatulaan, joka voi päästää irti seisontajarrun kytkemisen jälkeen ja saada auton rullaamaan.

  Onko Citroën C4 Aircross hyvä auto?

Tämä voi päättyä katastrofaalisesti, jos auto on rinteessä tai alamäessä ilmeisistä syistä. Monet omistajat ovat myös raportoineet, että C4 Picassolla on taipumus kärsiä jarrupaineongelmista muutaman vuoden käytön jälkeen, mikä vaikeuttaa auton pysähtymistä loogisella etäisyydellä.

Citroën C4 Picasso – varusteongelmat

Citroën C4 Picasso ei ole luksusauto, mutta se saa yllättävän paljon korkealuokkaisia varusteita, jotka helpottavat elämää. Hyvä esimerkki tästä on suuri kattoluukku, jonka pitäisi helpottaa elämääsi, mutta näyttää siltä, että se voi myös tehdä elämästäsi paljon vaikeampaa, koska lasipaneelin tiedetään irtoavan vääränlaisen valun vuoksi.
Turvavyöt ovat myös monien Citroën-mallien kipeä kohta, eikä C4 Picasso ole poikkeus. Jotkut valittavat, että turvavyöt kuluvat hieman liian nopeasti, kun taas toiset ovat raportoineet ongelmista vyönlukon kanssa, joka ei tahdo lukittua turvaistuinmekanismiin.

Citroën C4 Picasso – Sähköongelmat

Olemme jo maininneet, että C4 Picasso kärsii monista ongelmista, joita esiintyy monissa muissakin Citroënin malleissa. Myös sähköongelmat ovat enemmän tai vähemmän samoja, sillä kaikki tämän aikakauden Citroën-mallit kärsivät sähköongelmista, varsinkin muutaman vuoden käytön jälkeen. Yleisimmät sähköongelmat liittyvät pyyhkimiin, valaistusjärjestelmään ja akkuun.

Myös käynnistinmoottori on tunnettu ongelma C4 Picassossa, sillä se ei useinkaan käynnistä autoa. Useimmissa lähteissä todetaan, että tämä ongelma johtuu ongelmasta johdinsarjassa. Kaiken kaikkiaan on monia muitakin mahdollisia sähköongelmia, mutta nämä ovat yleisimpiä.

  Citroën C3 Picasso yleiset ongelmat

Citroën C4 Picasso – Vuodot

Yksi Citroën C4 Picasson pahimmista ongelmista ovat polttoainevuotoihin liittyvät ongelmat. On melko selvää, että polttoainevuodot voivat aiheuttaa joukon ei-toivottuja ongelmia, joista pahin on auton syttyminen tuleen. Nämä ongelmat liittyvät useimmiten dieselkäyttöisiin C4 Picasso -malleihin, erityisesti heinäkuun ja lokakuun 2010 välisenä aikana rakennettuihin malleihin.

Polttoainehylsyn tiedetään irtoavan itsestään ja aiheuttavan massiivisen polttoainevuodon. Jos autosi on rakennettu tällä aikakaudella, kiinnitä huomiota polttoaineen hiertoon.

Citroën C4 Picasso – Vaihteisto-ongelmat

C4 Picassossa on melko kiistelty EGS-automaattivaihteisto, joka ei varmasti ole kaikkien mieleen, vaikka se toimisikin ongelmitta. Monet omistajat ovat raportoineet vaihteiston olevan hidas, hermostunut, kova ja epäröivä.

Monet omistajat ovat kuitenkin raportoineet myös ongelmista kytkimen kanssa, joka saattaa joutua vaihtoon jo ennen kuin autolla on ajettu huomattavan paljon kilometrejä.

FAQ-osio

Onko Citroën C4 Picasso hyvä ostos?

Jos olet kiinnostunut ostamaan melko ison perheauton, joka tekee työnsä ilman hössötystä ja on samalla todella huomaamaton ja huomaamaton, C4 Picasso on täydellinen auto sinulle. Koska se tarjoaa niin paljon tilaa ja koska se maksaa niin vähän kuin se maksaa, C4 Picasso on todella suosittu 2. käden markkinoiden perheauto.

Toisaalta, jos et pidä monitoimiautoista, et tule pitämään myöskään C4 Picassosta. Se on auto, joka ei tee mitään erikoista, se vain hoitaa asiansa kuin ei mitään. Sitä ei ole hauska ajaa, sitä ei ole hauska katsoa, eikä se ole missään nimessä ylellinen.

  Onko Citroën C3 Aircross hyvä auto?

Kuinka kauan Citroën C4 Picasso kestää?

On todella vaikea arvioida, kuinka kauan mikä tahansa auto kestää, mutta voimme varmasti sanoa, että C4 Picasson pitäisi kestää vähintään 100 000-200 000 kilometriä ilman suurempaa huoltoa, jos pidät sen hyvässä kunnossa. Tämä auto tarvitsee kyllä jatkuvaa huoltoa, mutta sen hyvä puoli on se, että auto palvelee sinua pisimpään eikä ole lainkaan kallis.

Miksi Citroën lopetti C4 Picasson tuotannon?

Citroën C4 Picasso tuli elinkaarensa päähän, joten Citroën ei oikeastaan lopettanut sitä niinkään, kuin että auto oli hieman vanhentunut. Citroën korvasi C4 Picasson C4 Space Tourer -mallilla, joka on periaatteessa sama auto, mutta siihen on tehty lukuisia päivityksiä sen nykyaikaistamiseksi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z