Onko Citroën C4 Picasso hyvä auto?

Onko Citroën C4 Picasso hyvä auto?

Citroën C4 Picasso on 5-ovinen perhemaasturi/crossover, joka on suunniteltu ihmisten kuljettamiseen. Se on auto, joka on suunniteltu kohtuuhintaiseksi, mutta ei halvaksi. Se on auto, jossa on joukko perheystävällisiä ominaisuuksia, joista osa löytyy usein vain luksusautoista. C4 Picasso vaikuttaa siis paperilla varmasti lupaavalta, mutta onko Citroën C4 Picasso hyvä auto?

Citroën C4 Picasso on todella hyvä auto siihen nähden, mitä se on, sillä se tarjoaa hienostuneet ja tehokkaat moottorit, jotka eivät ole kaikkein tehokkaimpia, mutta riittävät useimmille ihmisille. Yleinen ajokokemus on hillitty mutta mukava. Auto tuntuu turvalliselta, suhteellisen hyvin rakennetulta ja siltä, että se kestää kohtuullisen pitkään.

Muotoilu ei ole erityisen erikoinen sisältä eikä ulkoa, koska Citroën ei tee näyttäviä autoja. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että monet Citroënin mallit vanhenevat kohtuullisen hyvin, koska useimmat niistä eivät näytä niin vanhoilta kuin ne todellisuudessa ovat. Luotettavuudeltaan C4 Picasso on kunnollinen, mutta on joitakin asioita, joista kannattaa puhua.

Niiden arvot ovat yksi tärkeimmistä syistä, miksi niin monet ostavat niitä 2nd hand -malleja. Käytännöllisyys on todella hyvä, koska C4 on melko suuri auto, mikä tarkoittaa, että siitä ei puutu tilaa millään tavalla.

Citroën C4 Picasso – Voimanlähde

Citroën C4 Picasson moottorivalikoima alkaa kahdella eri bensiinimoottorivaihtoehdolla. Alkutason 1,2 litran 3-sylinterinen rivimoottori tarjoaa 131 hevosvoimaa, mikä vaikuttaa ihan hyvältä tämäntyyppiseen autoon. Tehokkaampi 1,6 litran 4-sylinterinen moottori tarjoaa jopa 170 hv, mikä on melko vahva C4 Picassolle. Molemmat moottorit ovat melko tasaisia ja sopivat C4:ään todella hyvin.

  Citroën C1:n yleiset ongelmat

Dieselmoottorivalikoima alkaa 1,6 litran 4-sylinterisellä moottorilla, joka tarjoaa jopa 120 hv. Valikoiman kärkimoottori 2.0L 4-sylinterinen dieselmoottori tarjoaa 150hv, ja se on useimpien C4 Picasson omistajien suosima moottori, ainakin Euroopassa. C4 Picasso on FWD-auto, ja siinä on pehmeä 6-vaihteinen vaihteisto.

Voit odottaa jopa 55MPG:n kulutusta diesel-C4 Picasso -malleilta, kun taas bensiinimallien kulutus voi olla jopa 40-45MPG. Kaiken kaikkiaan C4 Picasson moottorivaihtoehdot vaikuttavat todella hyvin kalibroiduilta ja sopivat täydellisesti C4 Picasson kaltaiseen autoon.

Citroën C4 Picasso – muotoilu ja alusta

Citroën C4 Picasso näyttää melko modernilta, vaikkei se sitä todellisuudessa olekaan. Citroën teki hyvää työtä suunnitellessaan C4 Picassoa, sillä se on yksi tämän segmentin parhaimman näköisistä autoista. Sisätilat ovat joidenkin mielestä hieman räväkät, mutta niistä saa kaiken tarvittavan. Se ei ole liian hyvin rakennettu, mutta se kuuluu asiaan, sillä C4 Picasso ei ole luksusauto.

Jousitus ja alustan viritys on räätälöity mukavuutta ja helppokäyttöisyyttä silmällä pitäen, mikä tarkoittaa, että C4 Picasso ei rähjää. Se ei ole missään nimessä dynaaminen, ja useimmat ovat samaa mieltä siitä, että siitä puuttuu myös luonne.

Citroën C4 Picasso – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden suhteen C4 Picasso näyttää pärjäävän ihan hyvin, mutta on joitakin asioita, joista kannattaa puhua. EGS-automaattivaihteiston tiedetään kärsivän kytkimeen liittyvistä ongelmista sen lisäksi, että se on toisinaan laiska, nykivä ja kova. Myös sähköt, kuten ikkunat, valot ja ilmastointi, ovat alttiita rikkoutumaan melko usein.

  Onko Citroën C1 hyvä auto?

Muita ongelmia ovat auton jarrujen, vuotojen ja erilaisten varusteiden, kuten turvavöiden ja lasisten kattopaneelien, ongelmat. Kaiken kaikkiaan se ei ole kaikkein kallein auto ylläpitää, mutta se tarvitsee huoltoa melko säännöllisesti.

Citroën C4 Picasso – Arvo ja käytännöllisyys

Näiden arvot ovat nyt todella hyvässä asemassa, mikä tekee C4 Picassosta todella suositun auton 2nd hand -markkinoilla. Monet perheet ympäri maailmaa näyttävät olevan tyytyväisiä C4 Picassoon, sillä asiakastyytyväisyystulokset ovat enimmäkseen myönteisiä.

Mitä tulee käytännöllisyyteen, C4 Picasso on itse asiassa loistava, sillä se tarjoaa paljon istuin- ja säilytystilaa koko autossa. Siinä on myös joukko perheystävällisiä ominaisuuksia, kuten nukkumatilat, latausportit ja käsinojat. Autoon on todella helppo nousta sisään ja ulos, ja myös yleinen näkyvyys on todella hyvä.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Citroën C4 Picasso?

Se riippuu siitä, mitä haluat autolta. Jos asetat etusijalle tilan, edullisuuden, turvallisuuden ja helppokäyttöisyyden, C4 Picasso on itse asiassa todella hyvä valinta. Näiltä osin C4 Picasso vaikuttaa lupaavimmalta. Se ei kuitenkaan ole hauska ajettava, se ei ole ylellinen, ja jotkut saattavat pitää moottoreita hieman laiskoina ja luonnottomina.

Jos sinulla on siihen mahdollisuus, muista koeajaa auto. Näin voit helposti päättää, onko C4 Picasso juuri sinulle sopiva auto. Jos päätät ostaa sellaisen, tee pakollinen ennakkotarkastus, sillä näiden autojen kohdalla et voi koskaan olla 100-prosenttinen.

  Citroën C4 Picasso yleiset ongelmat

Onko Citroën C4 Picasso turvallinen?

Citroën C4 Picasso on turvallisuudeltaan viiden tähden auto, mikä tarkoittaa, että useimmat ihmiset ovat siihen enemmän kuin tyytyväisiä. Se ei ehkä ole nykyaikaisin Citroën-perheauto, mikä tarkoittaa, että siitä puuttuvat uusimmat turvallisuusominaisuudet ja ohjelmistoratkaisut.

Useimpia niistä pidetään kuitenkin yleisesti kikkailuna. Siksi C4 Picassoa voidaan pitää todella turvallisena autona, joka ansaitsee huomiosi. Tärkeintä on, että C4 Picasso on viiden tähden turvallisuusluokituksen saanut auto törmäysturvallisuuden osalta.

Mikä tekee hyvästä perheautosta hyvän?

Ensinnäkin hyvän perheauton on oltava turvallinen. Sen on myös oltava tilava, mikä tarkoittaa, että koko perheesi pitäisi mahtua siihen ongelmitta. Sen on myös oltava melko hiljainen, jotta lapsesi voivat helposti nukkua takapenkillä. Autossa on oltava suuri tavaratila, jotta voit käyttää sitä pitkien matkojen lomamatkoihin.

Siinä on myös oltava paljon perheystävällisiä ominaisuuksia, kuten latausportit, paljon säilytystiloja, helppo sisäänpääsy ja hyvä näkyvyys.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z