Onko Fiat Fiorino hyvä auto?

Fiat Fiorino on ehkä kompakti pakettiauto, mutta se on erittäin monipuolinen ja käytännöllinen. Kiitos sen kauniisti muotoillun ohjaamon ja suuren kuormatilan. Mutta onko Fiat Fiorino hyvä auto?

Jos etsit tehokasta, luotettavaa, kompaktia, käytännöllistä, edullista ja turvallista tila-autoa, Fiat Fiorino on ihanteellinen vaihtoehto. Jos kuitenkin etsit mukavaa, hiljaista, ylellistä, kehittynyttä, suorituskykyistä ja tasaista kyytiä, Fiat Fiorino ei ole sinun autosi.

Fiat Fiorinon historia

Fiat Fiorino on italialaisen autonvalmistajan Fiatin vuodesta 1977 valmistama kompakti vapaa-ajan ajoneuvo. Fiat Fiorino -mallin kaksi ensimmäistä sukupolvea perustuvat muihin Fiatin pieniin pakettiautomalleihin, kuten Fiat 127 ja Fiat Uno. Sen sijaan kolmas sukupolvi kehitettiin yhdessä PSA Peugeot Citroenin kanssa, ja se perustuu Fiat Small -alustaan.

Huomaa, että ensimmäisen sukupolven Fiat Fiorinoa kutsuttiin myös nimellä Fiat 127 Fiorino ja se perustui Fiat 127:n 2. sarjan malliin, jonka takaosa oli pakettiautolaatikko. Vuosien varrella Fiat on käyttänyt erilaisia moottoreita, joista suosituimpia ovat 903 cc 100 GL.000 OHV I4, 1301 cc 128 OHC I4, 1368 cc FIRE Evo flex fuel I4, 1697 cc 146 B2.000 I4, 1,4-litrainen PSA TU3 I4 ja 1,3-litrainen Multijet I4.

Fiat Fiorinon ominaisuudet

Ulkonäkö

Ensimmäisen ja toisen sukupolven Fiat Fiorino -mallit eivät olleet houkuttelevia. Kolmannen sukupolven Fiat Fiorinossa on kuitenkin parannettu muotoilu, joka erottuu myös kilpailijoista. Tämä auto on lähes identtinen Peugeot Bipperin ja Citroen Nemon kanssa, ainoastaan etusäleiköt ovat samanlaiset.

Kolmannen sukupolven Fiat Foinon ulkoasu näyttää näyttävältä, ja siinä on ominaisuuksia, kuten kevytmetallivanteet, säädettävät ajovalot, sähkösäätöinen ulkopeili, kattokaide ja pyöränsuojat. Pienestä koostaan huolimatta Fiat Fiorinossa on tilavat sisätilat, joissa on tukevat osat. Mutta siinä on myös muoviosia, jotka saavat sen tuntumaan hauraalta.

  Onko Fiat Ducato hyvä auto?

Kuljettajan istuin on tukeva ja mukava, mutta matkustajan istuin on melko ohut ja epämukava. Lisäksi Fiorinon akseliväli on 107 tuumaa, pituus 172,6 tuumaa, leveys 71,2 tuumaa ja korkeus 74,8 tuumaa.

Suorituskyky

Fiat Fiorino ei ole suorituskykyinen auto. Sitä paitsi se soveltuu vain kaupunkikäyttöön tai lyhyille matkoille. Se toimii kuitenkin huomattavan hyvin, ja siinä on nopea ohjaus, mikä tekee ajamisesta hauskaa. Lisäksi siinä on 5-vaihteinen manuaalivaihteisto, joka on myös kevyt ja helppokäyttöinen.

Huomaa, että Fiat Fiorino on saatavana kolmella eri varustevaihtoehdolla, kuten Standard, Combi ja Adventure. Suorituskykyisin ja kehittynein versio on Adventure, kun taas Standard-versio tarjoaa vain perusominaisuudet. Fiat Fiorino Adventure -mallista joutuu kuitenkin myös maksamaan enemmän.

Perusmoottori, joka on 1,3-litrainen Multijet-turbodieselmoottori, tuottaa jopa 95 hv. Siitä huolimatta siihen on saatavana myös 1,4-litrainen bensiinimoottori, joka on edullisempi mutta ei kaikkein suorituskykyisin.

Mukavuus ja tavaratila

Fiat Fiorino on kompakti pakettiauto, mutta siinä on riittävästi tilaa matkustajille ja lastille. Tässä autossa on vaihtoehtoina 2 tai 5 istuinta. Lisäksi siinä on valtava hyötykuorma verrattuna useimpiin kilpailijoihinsa. Siinä on 2,5 kuutiometriä kuormatilaa, jota voi laajentaa 2,8 kuutiometriin. Näin ollen käyttäjä voi kuljettaa enemmän tavaroita ja matkatavaroita.

Turvallisuus

Jos turvallisuus on etusijalla, Fiat Fiorino on erittäin turvallinen auto. Siinä on useita turvallisuusominaisuuksia, kuten ABS-jarrut elektronisella jarruvoimanjaolla EBD, elektroninen ajonvakautusohjelma ESP ja kuljettajan turvatyynyt.

  Fiat Tipo - yleiset ongelmat

Polttoainetehokkuus

Jos haluat säästää polttoainetta, Fiat Fiorino on erittäin tehokas, sillä sen polttoainetalous on 40,1 mpg, mikä on parempi kuin useimpien kilpailijoidensa.

Hinta

Fiat Fiorino on melko edullinen, sillä sen perushinta on 17 800 dollaria, ja korkeimmat varustetasot maksavat noin 23 400 dollaria.

FAQ

Onko Fiat Fiorino ostamisen arvoinen?

Kyllä, Fiat Fiorino kannattaa ostaa, jos haluat tehokkaan, edullisen, luotettavan, pienikokoisen ja hauskasti ajettavan auton. Siinä on myös erinomainen hyötykuorma, jonka ansiosta käyttäjä voi kuljettaa enemmän tavaroita ja matkatavaroita. Toisaalta, jos etsit suorituskykyistä, ylellistä, edistyksellistä ja tehokasta vapaa-ajan ajoneuvoa, tähän autoon ei kannata investoida.

Mitkä ovat Fiat Fiorinon yleiset ongelmat?

Huolimatta siitä, että Fiat Fiorino on mukava ja pieni vapaa-ajan harrasteajoneuvo, siihen liittyy myös erilaisia ongelmia. Joitakin yleisimpiä ongelmia, joita käyttäjien pitäisi olla valmiita kohtaamaan, ovat vaihteisto-ongelmat, sytytysongelmat, käynnistysongelmat, sähköongelmat, ruoste, jousitusongelmat, tahaton turvatyynyn laukeaminen, hiukkassuodattimen ongelmat ja heikentynyt jarrutusteho.

Kuinka nopea Fiat Fiorino on?

Fiat Fiorino ei ehkä ole luokkansa nopein auto, mutta se on huomattavan nopea. Sen huippunopeus on 104 mph, ja kiihtyvyys 0-100 mph on vain 14,6 sekuntia. On tärkeää tietää, että tähän autoon on saatavana erilaisia moottorivaihtoehtoja. Jos siis haluat nopeamman ja suorituskykyisemmän moottorin, saatat joutua maksamaan enemmän.

  Onko Fiat Pulse hyvä auto?

Onko Fiat Fiorino hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, Fiat Fiorino on erinomainen päivittäinen kuljettaja. Lisäksi se on täydellinen auto kaupunkiajoon kompaktin rakenteensa ansiosta. Tämä auto on hyvä päivittäiskuljettaja, koska se on helppo pysäköidä ja liikkua liikenteessä. Se on myös polttoainetehokas, joten polttoaineeseen kuluu vähemmän rahaa. Kaiken lisäksi se on erittäin käytännöllinen.

Mikä on Fiat Fiorino -auton korkea ajokilometrimäärä?

Fiat Fiorino kuuluu markkinoiden luotettavimpiin kompakteihin pakettiautoihin. Tämä pakettiauto on ollut tuotannossa vuodesta 1977 tähän päivään asti. Sen vuoksi siinä on erilaisia moottoreita, joiden kestävyys on erilainen. Useimmissa näistä moottoreista ilmenee kuitenkin vakavia ongelmia 150 000 kilometrin jälkeen. Hyvin huollettuna Fiat Fiorino voi kuitenkin toimia moitteettomasti vielä 200 000 kilometrin jälkeenkin.
Fiat Fiorino -auton korkea ajokilometrimäärä on siis 150 000 – 200 000 mailia.

Yhteenveto

Fiat Fiorino on loistava pieni pakettiauto tavaroiden ja matkustajien kuljettamiseen. Vaikka se on pienikokoinen, se tarjoaa kunnon tilaa ja on käytännöllinen. Lisäksi se on polttoainetehokas, luotettava ja hauska ajaa. Tästä huolimatta tähän autoon liittyy myös erilaisia ongelmia, jotka voidaan välttää asianmukaisella hoidolla ja huollolla.

Kaiken kaikkiaan se on poikkeuksellinen vapaa-ajan ajoneuvo, jossa on valtava hyötykuorma. Se on myös tilava ja ihanteellinen kaupunkiajoon.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z