Onko Fiat Qubo hyvä auto?

Fiat Qubo

Fiat Qubo on pieni tila-auto. Se on kuitenkin isompi kuin viistoperä, mutta pienempi kuin katumaasturi. Niinpä se sopii hyvin ihmisille, jotka haluavat käytännöllisen auton, joka on myös tehokas ja tilava. Onko Fiat Qubo kuitenkin hyvä auto?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat tilavan, käytännöllisen, tehokkaan, luotettavan ja edullisen tila-auton, Fiat Qubo on ihanteellinen auto sinulle. Mutta jos etsit ylellistä, mukavaa, edistyksellistä, turvallista ja suorituskykyistä autoa, tämä ei ole oikea auto sinulle.

Fiat Qubon historiaa

Fiat Qubo on ollut markkinoilla vuodesta 2008 lähtien. Sen matkustajakori on samankaltainen kuin Fiat Fiorinon, joka on ollut markkinoilla vuodesta 1977 lähtien. Tämä auto esiteltiin ensimmäisen kerran Geneven autonäyttelyssä ennen kuin se tuli markkinoille vuonna 2008. Sitä paitsi se on viisiovinen, etupyöräinen tila-auto.

Koska Fiat Qubo muistuttaa muodoltaan kuutiota, Fiatilla ei kestänyt kauan keksiä nimeä ”Qubo”. Fiatin suunnittelijat onnistuivat keksimään autosta mielenkiintoisen kuvan, joka on myös mielenkiintoinen, erottuva ja omaperäinen.

Fiat Qubon ominaisuudet

Ulkonäkö

Fiat Qubo on ulkoasultaan tylsä. Jos siis etsit tyylikästä ja modernia tila-autoa, tämä ei ole hyvä vaihtoehto. Fiat Qubossa on jämäkkä muotoilu, liukuovet, sävytetyt ikkunat, uudistettu puskuri ja uudistettu takapuskuri.

Sen akseliväli on 2520 mm, pituus 3960 mm, leveys 1720 mm ja korkeus 1740 mm. Lisäksi siinä on mukava ja tilava sisätila, mutta käytetyt materiaalit ovat halpoja ja näyttämättömiä. Sisätiloja hallitsevat muovit ja houkuttelevat pyöreät muotoilumotiivit.

  Fiat Panda - yleiset ongelmat

Suorituskyky

Fiat Qubo ei ole suorituskykyinen auto. Siitä huolimatta se toimii kohtuullisesti, sillä siinä on kaksi moottorivaihtoehtoa; 1,3-litrainen Multijet-dieselmoottori tai 1,4-litrainen bensiinimoottori. Jos haluat suorituskykyisimmän moottorin, kannattaa harkita dieselvaihtoehdon valitsemista.

Lisäksi Fiat Qubossa on kaksi vaihteistovaihtoehtoa; 5-vaihteinen manuaalivaihteisto tai 6-vaihteinen automaattivaihteisto. Eri moottorivaihtoehdot tuottavat eri hevosvoimia, kuten 73 hv, 75 hv, 95 hv ja 119 hv.

Mukavuus ja tavaratila

Fiat Qubo on mukava auto, sillä se on isompi kuin viistoperä, mutta pienempi kuin katumaasturi. Siinä on jopa viisi istumapaikkaa ja suuri tavaratila. Vaikka matkustamo on tilava, sisätilojen laatu on puutteellinen. Sen sijaan tavaratila on suuri, jopa 330 litraa. Tätä voidaan kuitenkin kasvattaa taittamalla takaistuimet 650 litraan.

Turvallisuus

Fiat Qubo ei ole kovin turvallinen auto, sillä se perustuu Fiat Fiorino -minivaniin. Sen vuoksi siitä puuttuu monia turvavarusteita. Esimerkiksi etu- ja takaturvatyynyt ovat vakiovaruste, kun taas elektroninen ajonvakautusjärjestelmä on lisävaruste. Vaikka tämä auto ei ole kovin turvallinen, se on erittäin luotettava.

Polttoainetehokkuus

Tämä on yksi Fiat Qubon vahvoista myyntivaltteista. Sen yhdistetty polttoainetaloudellisuus on nimittäin 30,2 mpg. Tämän lisäksi sen polttoainetehokkuus on 24,2 mpg kaupungissa ja 35,6 mpg maantiellä. Tällaisen luokituksen ansiosta tämän auton käyttäjät voivat säästää paljon rahaa polttoainekuluissa.

  Fiat Mobi yleiset ongelmat

Hinta

Fiat Qubo on edullisempi auto kuin useimmat kilpailijansa. Perusversio maksaa noin 14 000 dollaria, kun taas korkein versio maksaa noin 21 100 dollaria. Käytetyt mallit ovat kuitenkin huomattavasti halvempia. Ennen kuin ostat käytetyn Fiat Qubon, tee perusteellinen tarkastus.

FAQ

### Onko Fiat Qubo hyvä päivittäinen kuljettaja?
Kyllä, Fiat Qubo on hyvä päivittäinen kuljettaja. Tämä johtuu siitä, että se on polttoainetehokas, kompakti, helppo huoltaa ja edullinen. Ja koska siihen mahtuu jopa viisi ihmistä ja siinä on valtava tavaratila, tämä on erittäin käytännöllinen auto, jonka avulla käyttäjä voi liikkua kaupungissa helposti.

Mitkä ovat Fiat Qubon yleiset ongelmat?

Jos aiot hankkia käytetyn Fiat Qubon, on tärkeää tietää joitakin ongelmia, joita kohtaat matkan varrella, ennen kuin investoit tähän monitoimiautoon. Yleisiä ongelmia, joita saatat kohdata tämän auton kanssa, ovat turvatyynyongelmat, heikentynyt jarrutusteho, hiukkassuodattimen toimintahäiriö, käynnistysongelmat ja etupyyhkimien ongelmat.

Kuinka nopea Fiat Qubo on?

Fiat Qubo on yksi luokkansa vähiten suorituskykyisistä autoista. Tämän vuoksi se ei ole kovin nopea, sillä sen huippunopeus on 96 km/h ja se kiihtyy 0-100 km/h 15 sekunnissa. Sen sijaan kiihdytys nopeudesta 0:sta nopeuteen 62 mph kestää 14,7 sekuntia.

Onko Fiat Qubo sama kuin Fiat Fiorino?

Fiat Qubo ja Fiat Fiorino saattavat perustua samaan alustaan, mutta ne ovat täysin erilaisia. Fiat Qubossa on 5 istuinta, kun taas Fiat Fiorinossa on 2 istuinta. Lisäksi Fiorino on polttoainetehokkaampi ja tarjoaa valtavan tavaratilan kuin Fiat Qubo. Fiat Qubossa on 98,9 kuutiometriä tilaa, kun taas Fiat Fiorinossa on 84,8 kuutiometriä tilaa.

  Onko Fiat Tipo hyvä auto?

Mikä on Fiat Qubon korkea ajokilometrimäärä?

Koska Fiat Qubon valmistus lopetettiin, uuden Fiat Qubon löytäminen voi olla hankalaa. Markkinoilla on kuitenkin useita käytettyjä Fiat Qubo -malleja. Jos siis etsit laadukasta käytettyä Fiat Quboa, etsi sellaista, jossa on alle 150 000 kilometriä. Tämä johtuu siitä, että useimmissa Fiat Quboissa alkaa esiintyä vakavia ongelmia sen jälkeen, kun niiden ajokilometrit ovat ylittäneet 150 000 km.

Bottom line

Fiat Qubo on yksi parhaista autoista suurperheille. Kiitos tilavan matkustamon, valtavan kuormatilan ja kompaktin muotoilun. Se on myös polttoainetaloudellinen ja helppohoitoinen, mikä tekee siitä loistavan kaupunkiauton. Tästä huolimatta tämän auton muotoilu ei ole kovin houkutteleva, ja sen sisätiloissa on huonolaatuisia materiaaleja.

Kaiken kaikkiaan se on silti poikkeuksellinen auto, jossa on paljon kiehtovia ominaisuuksia. Asianmukaisella hoidolla ja huollolla Fiat Qubo voi kestää useita vuosia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z