Onko Hyundai H1 hyvä auto?

Hyundai H1

Hyundai H1 on Hyundain oma iso pakettiauto, jolla on myös muita nimiä, kuten Starex, H200, iMax, iLoad, H300 ja i800. H1:stä on saatavana muutamia eri iteraatioita riippuen siitä, mitä haluat. Voit saada sen jopa 12-paikkaisena matkustajavaununa tai tavallisena tavarankuljetusautona. Onko Hyundai H1 siis hyvä auto?

Jos haluat ajoneuvon, joka pystyy kuljettamaan paljon ihmisiä, paljon rahtia ja jota voidaan helposti käyttää ajoneuvokannan ajoneuvona, H1 on varmasti hyvä valinta. Tarjolla olevat moottorit toimivat enimmäkseen dieselpolttoaineella, mutta kaikki moottorit ovat tehokkaita, suhteellisen tehokkaita ja pitkäikäisiä.

Muotoilullisesti H1:ssä ei ole mitään kehuttavaa, sillä se on pelkkä pakettiauto. Sisätilat ovat enemmän tai vähemmän samanlaiset, mutta se voi olla todella hyvin varusteltu, jos löydät korkeatasoisen mallin. Ajokokemus muistuttaa isoa pakettiautoa, joten sillä voi tehdä pitkän ja lyhyen matkan matkoja ongelmitta. Koko saattaa olla joillekin ongelma, mutta laatikkomainen muoto helpottaa hieman.

Luotettavuuden kannalta H1 on melko luotettava, kuten useimmat Hyundai-mallit, mutta aiomme mainita tässä artikkelissa yleisimmät ongelmat. H1:n arvo on todella hyvä, sillä näitä saa todella edullisesti toisen käden markkinoilla. Käytännöllisyys on erinomaista, sillä H1:een mahtuu jopa 12 henkilöä yhtä aikaa.

Hyundai H1 – Voimansiirtojärjestelmä

Hyundai H1 on saatavana useimmiten dieselmoottorilla, mutta vuosien 2015-2018 mallin saa myös bensamoottorilla. Kyseessä on 2,4 litran MPI-nelisylinterinen moottori, jossa on 171 hevosvoimaa ja 165 hevosvoiman vääntömomentti. 2.5L TCI-diesel 4-sylinterinen tarjoaa 101hv ja 167lbft vääntöä. Vuodesta 2018 alkaen mallit ovat saatavilla 2,5 litran 4-sylinterisellä dieselillä, jonka teho vaihtelee 116 hv ja 170 hv välillä.

  Hyundai Equus yleiset ongelmat

H1:n saa 5-vaihteisena manuaalivaihteisena tai 5-vaihteisena automaattivaihteisena. Tämä vaihteisto ei ole aivan huipputekniikkaa, mutta se hoitaa homman. Vakiovarusteena on neliveto, ja tehokkaimmat mallit saavuttavat enintään 30MPG.

Joka tapauksessa H1:een saa suhteellisen hyvät moottorit, jotka ovat tunnetusti luotettavia. Tämän vuoksi näet monia H1-malleja ajettavan jatkuvasti vuosikymmeniä.

Hyundai H1 – muotoilu ja alusta

Muotoilun osalta H1 ei ole mitään erikoista, mikä tarkoittaa, että se on vain pakettiauto. Myöskään sisätilat eivät ole mitään kehuttavaa, mutta voit halutessasi hankkia sen runsaalla varustuksella. Mukavuus on pakettiautoksi ihan ok, mutta sinun ei kannata odottaa, että H1:llä ajettaisiin kuin se ei olisi niin iso kuin se on.

Jousitus ja alustan viritys on suunniteltu helppokäyttöiseksi ja niin, että se kestää paljon lastia. Tämä tarkoittaa väistämättä sitä, että jousitus on jäykempi, kuten lähes kaikissa tämän segmentin autoissa. Hallinta on lievästi sanottuna rajoittunutta, sillä H1 nojaa paljon mutkiin, eikä sitä ole suunniteltu ajettavaksi nopeasti.

Hyundai H1 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden kannalta H1 kestää pitkään ilman vakavia ongelmia. Sinun pitäisi pitää siitä asianmukaista huolta, koska näitä käytetään yleensä koko ajan. Yleisimpiä H1:n ongelmia ovat muun muassa liialliseen öljynkulutukseen liittyvät ongelmat, jotka voivat tuhota moottorin, jos niihin ei puututa ajoissa. H 1 -moottorin osalta raportoidaan usein myös karkeasta tyhjäkäynnistä, joka voi johtua useista eri komponenteista.

  Hyundai Santa Fe - yleiset ongelmat

Sähköongelmat ovat myös yleisiä, samoin kuin auton varusteisiin liittyvät ongelmat. Takaliukuovien tiedetään olevan myös H1:n kipeä kohta, minkä vuoksi Hyundai kutsui H1:n takaisin. Hyundai kutsui takaisin myös aiempia H1-malleja mahdollisten polttoainevuotojen vuoksi, jotka voivat aiheuttaa koko pakettiauton syttymisen tuleen.

Hyundai H1 – Arvo ja käytännöllisyys

Arvo on erinomainen, sillä näitä saa todella edullisesti 2. käden markkinoilla. On myös syytä mainita, että monet näistä ajoneuvoista ovat yleensä yritysten ostamia, mikä tarkoittaa, että 3-5 vuotta vanhoja malleja saa usein edullisesti.

Käytännöllisyys on myös erinomaista, sillä H1:een mahtuu valtavat määrät lastia. Jos valitset matkustajavaunuversion, voit pakata H1:ään 12 henkilöä ilman ongelmia. Näkyvyys eteen on erinomainen, mutta näkyvyys taakse saattaa olla hieman ongelmallinen niille, jotka eivät ole tottuneet ajamaan pakettiautoilla.

UKK-osio

Onko Hyundai H1 sen arvoinen?

Kun otetaan huomioon, että Hyundai H1 on saatavana monissa eri iteraatioissa ja hintaryhmissä, on helppo löytää tarpeisiisi sopiva malli. Tästä huolimatta, jos etsit pakettiautoa, joka pystyy kaikkeen, H1 on varmasti hyvä valinta.

Toisaalta, jos et tarvitse jotain yhtä suurta kuin H1, sinun on parempi valita jotain pienempää, sillä yhtä suuret pakettiautot voivat olla hankalia elää, jos et ole tottunut niihin.

Kuinka suuri Hyundai H1 on?

Hyundai H1:n pituus on 198-203 tuumaa (5035mm – 5170mm) valittavasta mallista riippuen. Leveys mitataan 71-76 tuumaa (1820mm-1920mm), korkeus 76-78 tuumaa (1925mm-1965mm). Hyundai H1:n maavara on 7,5 tuumaa eli 195 mm ja akseliväli 126 tuumaa eli 3200 mm.

  Hyundai ix20:n yleiset ongelmat

Kuinka monta ihmistä voi istua Hyundai H1:ssä?

Hyundai H1:n vakioversiossa on yhdeksän istumapaikkaa kerrallaan, mutta tarjolla on myös 12-paikkainen versio niille, jotka haluavat käyttää H1:tä bussina. H1 Urban -versio on se, johon mahtuu 12 ihmistä, ja sitä käytetään tyypillisesti bussikuljetuksena esimerkiksi lentokentillä tai rautatieasemilla.

Hyvä puoli on se, että H1:ssä voi istua mukavasti jopa 12 henkilöä, mikä tarkoittaa, että sisätilat on järjestetty todella hyvin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z