Onko Polestar ja Volvo sama asia?

Polestar oli alun perin nimi ruotsalaiselle kilpa-autoilutiimille, jonka Jan ”Flash” Nilsson perusti Cyan Racing -tiimiksi vuonna 1996, ennen kuin Christian Dahl osti tiimin ja nimesi sen myöhemmin uudelleen Polestariksi vuonna 2005.

Kymmenen vuotta myöhemmin Volvo on ilmoittanut ostaneensa Polestarin, jotta siitä tulisi talon sisäinen viritysbrändi samaan tapaan kuin Mercedes osti AMG:n. Tämä tarkoittaa, että alun perin Polestar oli Volvolle sama kuin AMG Mercedekselle, mutta kaikki tämä muuttui vuotta myöhemmin, kun Polestarista tuli erillinen yritys, joka keskittyi valmistamaan ylellisiä sähköautoja.

Volvon omistaa tällä hetkellä Geely, kiinalainen megayhtiö, joka myi viime vuonna yli 2 miljoonaa autoa ja joka osti 50 prosenttia Polestarin osakkeista, kun taas loput 50 prosenttia omistaa Volvo. Tämä tarkoittaa, että Polestar on nyt erillinen yritys, jonka tavoitteena on irrottautua Volvosta tulevina vuosina luodakseen oman erillisen brändi-imagonsa.

Vaikka Polestar ja Volvo jakavat paljon osia keskenään, kaikki Polestar-mallit on suunniteltu erillisille alustoille. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Volvo jatkaa sähköautojensa valmistusta, jotka voisivat mahdollisesti jopa kilpailla Polestarin autojen kanssa.

Volvo – Yritys

Volvo on ruotsalainen monikansallinen yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Göteborgissa Ruotsissa. Volvo tarjoaa yrityksenä sekä kuluttaja- että luksusautoja, hyötyajoneuvoja ja jopa kaikenlaisia meri- ja teollisuusjärjestelmiä sekä rahoituspalveluja, jotka liittyvät niiden alkuperäisiin markkina-ajatuksiin.

Geely osti Volvon vuonna 2010, mutta alkuperäinen yritys on peräisin 1900-luvun alusta, jolloin se tunnettiin kuulalaakerien valmistuksesta. Nykyään Volvon tehtävänä on lisätä läsnäoloaan sekä luksusautojen että hyötyajoneuvojen segmentillä.

  Onko käytetty Volvo hyvä auto?

Volvo on yksi suurimmista raskaiden kuorma-autojen ja linja-autojen toimittajista, mikä tarkoittaa, että tämä on suuri osa Volvon toiminnasta. Henkilöautojen osalta Volvo pyrkii kuitenkin kilpailemaan täysin vakiintuneiden saksalaisten premium-luokan merkkien, kuten Audin, BMW:n ja Mercedeksen kanssa.

Volvon katumaasturit ovat tällä hetkellä yksi markkinoiden halutuimmista katumaastureista, erityisesti XC90, XC60 ja XC40. Volvo tarjoaa myös kilpailukykyisiä sedaneja, kuten S60 ja S90, ja paljon haluttuja ja laadukkaita farmareita, kuten V60.

Polestar – uusi yritys

Siitä lähtien, kun Tesla esitteli sähköautonsa, koko automaailma päätti seurata perässä omilla sähköautovaihtoehdoillaan. Koska kiinnostus sähköautoja kohtaan on kasvanut nopeasti viime vuosina eikä se näytä hidastumisen merkkejä, monet muut merkit ovat nousseet uudelleen esiin omilla sähköautoillaan, ja monia uusia sähköautomerkkejä, kuten Polestar, Lucid ja Rivian, on syntymässä.

Volvo ja Geely päättivät, että olisi parasta luoda erillinen luksussähköautomerkki, joka keskittyy vain luksussähköautojen suunnitteluun. Näin Polestar voi luoda keskittyneemmän ja kestävämmän brändimielikuvan, varsinkin kun otetaan huomioon, että Volvo tunnetaan dieselkuorma-autojen ja -bussien valmistuksesta.

Sellaisenaan Polestar tuli markkinoille vuonna 2017 Polestar 1:llä, jota seurasi myöhemmin Polestar 2:n julkaisu vuonna 2020. Polestar pyrkii viisinkertaistamaan markkinaosuutensa vuoden 2025 loppuun mennessä julkaisemalla vähintään kolme uudempaa mallia.

Polestar 3 -luksussähköisen urheilu-SUV:n pitäisi nähdä päivänvalo vuonna 2022, kun taas suuremman SUV:n ja luksussedan pitäisi seurata pian. On turvallista sanoa, että Polestarista on muotoutumassa kilpailukykyinen sähköautoyritys, koska se keskittyy yksinomaan parhaiden sähköautojen tarjoamiseen.

  Tekeekö Volvo sähköautoja?

Autojen tulevaisuus ja hiilidioksidipäästötön liikenne

Kun yli 54 prosenttia amerikkalaisista on valmis harkitsemaan joko hybridi- tai sähköautoa seuraavana autonhankintanaan, vaikuttaa ilmeiseltä, että olemme vasta alkutaipaleella siirtymisessä kohti kestävämpiä liikennevälineitä.

Kaikki tämä antaa Polestarin kaltaisille yrityksille mahdollisuuden keskittyä sähköautojen suunnitteluun, koska niiden pitäisi olla tulevaisuudessa markkinoiden suosituimpia autoja. Vaikka emme voi ennustaa, milloin tämä tapahtuu, on erittäin epätodennäköistä, että sähköautojen suosion nopea kasvu hidastuisi lähiaikoina.

Hybridit alkavat myös kattaa lähes kaikki uudemmat mallit, mutta niitä pidetään ponnahduslautana polttomoottoriautojen ja täysimittaisten sähköautojen välillä, mikä tarkoittaa sitä, että lopputavoitteena on fossiilisten polttoaineiden täydellinen poistaminen ja liikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentäminen täysimääräisesti.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Polestar 2?

Jos olet kiinnostunut ostamaan sähköauton seuraavaksi autoksesi, sinun kannattaa tutustua Polestar 2:een, koska tämä kilpailukykyinen sähköauto tarjoaa melko paljon tavaraa rahoilleen. Koska se on suunnattu suoraan Tesla Model 3:aa vastaan, Polestar 2:n pitäisi pärjätä hyvin suoramyynnin osalta.

Tästä huolimatta Polestarin nykyinen toimitusjohtaja sanoi, että he eivät ole kiinnostuneita tulemaan ”Teslan tappajiksi”, koska he haluavat luoda itsenäisen brändi-identiteetin, joka keskittyy pikemminkin sisäänpäin kuin ulospäin.

Pitäisikö minun ostaa Polestar 1?

Polestar 1 on hämmästyttävän näköinen hybridiauto, joka on tehty esittelemään, mihin Polestar pystyy. Tämä tarkoittaa, että tämä auto on jonkinlainen halotuote, joka on vain kuviteltu Polestarin brändimielikuvan kasvattamiseksi. Sinänsä kannattaa harkita Polestar 1:n ostamista, jos todella pidät autosta.

  Aiways vs Polestar - kumpi on parempi?

Vaikka se maksaakin yli 150 000 dollaria ja on erittäin epätodennäköistä, että voit löytää tehtaan myöntämän paikan, sinun ei pitäisi menettää kovin paljon rahaa, koska Polestar 1 on tiettävästi jo loppuunmyyty, vaikka kiinnostusta upouusia Polestar 1 -malleja kohtaan on edelleen olemassa.

Miksi Volvo suunnittelee edelleen sähköautoja?

Volvo on brändi, jolla on vakiintunut brändimielikuva, joka tuskin muuttuu ilman yrityksen täydellistä uudelleenjärjestelyä ja törkeän suuria rahasummia markkinointiin. Siksi Polestarista tuli erillinen brändi, koska he voivat muovata brändi-imagonsa alusta alkaen ilman mitään muutoksia.

Polestarin on sinänsä tarkoitus edustaa erilaista brändifilosofiaa Volvoon verrattuna, minkä pitäisi teoriassa tehdä kohtuullisen suuri ero tulevien Volvon ja Polestarin sähköautojen välillä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z