Onko Porschessa hyvät moottorit?

Moottori on yksi auton elintärkeimmistä osista, mutta se myös unohdetaan usein. Porschella on ollut vuosien varrella useita tehokkaita moottoreita, joiden ansiosta on syntynyt maailman nopeimpia ja tehokkaimpia urheiluautoja. Mutta onko Porschella hyvät moottorit?

Kyllä, Porschella on joitakin markkinoiden parhaista moottoreista. Yksi kaikkien aikojen parhaista Porsche-moottoreista on Porsche M97.74 -moottori. Tämä moottori löytyy yhdestä suosituimmasta ja tehokkaimmasta Porsche-mallista, 997-sukupolven Porsche 911:stä, joka on valmistettu vuosina 2005-2012.

Tämän moottorin lisäksi Porschella on myös muita hyviä moottoreita, kuten Porsche MDH.NA -moottori, Porsche TTE P01 -moottori, Porsche 980/01 -moottori, Porsche 911/83 -moottori ja Porsche dual permanent magnetic synchronous ac motors -moottori. Kaikki edellä mainitut moottorit ovat tehokkaita ja luotettavia.

Kaikkien aikojen parhaat Porsche-moottorit?

Porsche M97.74 -moottori

Ensimmäisenä listallamme on Porsche M97.74 -moottori. Tämä on yksi Porschen kaikkien aikojen tehokkaimmista moottoreista. Moottori asennettiin ensimmäisen kerran 997.2 GT3 RS, 4.0-malliin. Lisäksi se teki vuosien 2005-2012 Porsche 911 -malleista suosittuja ja rakastettuja niiden silkan tehon ja suorituskyvyn vuoksi.

Jotta GT3-urheiluautosta saataisiin vieläkin parempi, tämä moottori päivitettiin 3,0-litraisesta 4,0-litraiseksi luontaisesti hengittäväksi moottoriksi. Kaiken lisäksi tämä moottori oli erittäin luotettava, kiitos useiden turvallisuusteknisten parannusten, joita tämä moottori sisälsi.

Porsche MDH.NA-moottori

Porsche MDH.NA -moottori asennettiin 991 GT2 RS -autoon. Tämäkin moottori on tehokas ja varustettu huippuluokan ominaisuuksilla. Siinä on vesisuihkujärjestelmä, suuret välijäähdyttimet, suuremmat pakosarjan alkuosat ja uudelleen suunnitellut männät, jotka toimivat käsi kädessä muiden osien kanssa tuottaakseen erinomaista tehoa.

  Pitäisikö minun ostaa Porsche Cayman

Tämä moottori tuottaa hämmästyttävän paljon 700 hevosvoimaa ja 553 lb-ft vääntöä. Kyseessä on siis yksi Porschen kaikkien aikojen tehokkaimmista moottoreista.

Porsche TTE P01 -moottori

Formula ykkösten legendat, kuten Niki Lauda, Keke Rosberg ja Alain Prost, ajoivat kilpaa McLarenilla, jonka voimanlähteenä oli Porsche TTE P01 -moottori. He eivät ainoastaan voittaneet kilpailijoitaan, vaan voittivat myös kolme kuljettajien mestaruutta ja kaksi konepäälliköiden mestaruutta.

TAG Turbo -nimellä tunnettu moottori oli TAG:n kehittämä ja rahoittama. Se oli 1,5-litrainen V6-kaksoisturbomoottori, joka tuotti 750 hevosvoiman ja 1 000 hevosvoiman välillä (valitusta virityksestä riippuen).

Yllättävää kyllä, tätä moottoria ei koskaan käytetty oikeassa Porsche-autossa, vaikka se olikin asennettu Porsche 930 turboon. Tämä auto toimi kuitenkin vain koeajomönkijänä, eikä sitä sen jälkeen käytetty McLaren MP4/2- ja MP4/3-kilpa-autoja lukuun ottamatta.

Porsche 980/01 -moottori

Porsche 980/01 -moottori on teknisesti kilpa-auton moottori. Tämä moottori löytyy Porsche Carrera GT:stä, jota valmistettiin vuosina 2004-2007. Moottori sijaitsee auton keskellä, minkä vuoksi se on melko kompakti eikä sovellu yli 180 cm pitkille ihmisille.

Ennen tämän moottorin asentamista Porsche Carrera GT:hen Porsche päätti hienosäätää sitä tuotantoprotokollien mukaiseksi. Silloin he keksivät 5,7-litraisen V10-luokan imumoottorin. Moottori tuottaa myös maksimissaan 612 hevosvoimaa ja 435 lb-ft vääntöä.

Tällaisen tehon ansiosta Carrera GT kiihtyy 0-100 km/h 3,8 sekunnissa, ja huippunopeus on jopa 205 km/h.

  Onko Porsche Boxster nopea?

Porsche kaksoismagneettiset synkronoidut vaihtovirtamoottorit moottori

Tämä on Porschen uusin moottori. Porsche dual permanent magnetic synchronous ac motors -moottori löytyy Porsche Taycan EV:stä. Tämä moottori on tehokas, mutta siinä ei ole suurinta osaa niistä ongelmista, joita muissa perinteisissä moottoreissa on.

Porsche dual permanent magnetic synchronous ac motors -moottori tuottaa jopa 750 hevosvoimaa ja 774 lb-ft vääntöä. Sen ansiosta Porsche Taycan kiihtyy 0-100 vain 2,6 sekunnissa, mikä on henkeäsalpaavaa.

FAQ

Kuinka kauan Porschen moottorit kestävät?

Useimmat Porschen moottorit kestävät yli 100 000 kilometriä. Mutta jos autoa huolletaan asianmukaisesti, se voi ajaa yli 150 000 kilometriä. Esimerkiksi Porsche 911 on varustettu yhdellä parhaista moottoreista, ja siksi useimmat Porsche 911 -mallit ovat kestäneet yli 150 000 kilometriä.

Minkä Porschen moottorista sinun kannattaa pysyä kaukana?

Vaikka Porschella on useita hyviä moottoreita, on myös useita moottoreita, jotka eivät ole hyviä. Yksi tällaisista moottoreista on Porschen 997.1-sukupolven Flat-6 4,0-litrainen imumoottori. Tässä moottorissa oli ongelmia IMS-laakerin ja sylinterien pisteytyksen kanssa.

Mikä on luotettavin Porsche-moottori?

Luotettavimman Porsche-moottorin tittelin saa Porsche M97.74 -moottori. Tätä moottoria käytettiin ikonisessa 911-mallissa, joka on yksi kaikkien aikojen myydyimmistä Porsche-malleista. Se tuotti maksimissaan 500 hevosvoimaa ja 339 lb-ft vääntöä.

Ovatko Porschet todella luotettavia?

Kyllä, Porschet ovat erittäin luotettavia. Se on markkinoiden luotettavin saksalainen luksusauto. Hiljattain Porsche sai J.D. Powerilta huippuluokituksen, jossa se arvioitiin Lexuksen ohella luotettavimmaksi luksusautomerkiksi. Sitä paitsi siinä on vähemmän ongelmia kuin useimmissa luksusautoissa.

  Porsche VS Lamborghini luotettavuus

Onko Porsche halpa vai kallis ylläpitää?

Porsche on melko kallis ylläpitää. Tämä on odotettavissa, koska Porsche on luksusauto. Kun auto siis hajoaa, sen korjaus- ja huoltokustannukset ovat korkeat. Lisäksi Porschen varaosat ovat kalliita hankkia.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan Porsche on valmistanut joitakin parhaita moottoreita, ja useimmat niistä ovat edelleen käytössä tähän päivään asti. Joitakin parhaita Porsche-moottoreita ovat Porsche M97.74 -moottori, Porsche MDH.NA -moottori, Porsche 980/01 -moottori ja Porsche dual permanent magnetic synchronous ac motors -moottori.

Huolimatta siitä, että Porschella on vuosien varrella ollut joitakin poikkeuksellisia moottoreita, tässä autossa on myös joitakin moottoreita, joita kannattaa välttää kaikin keinoin. Hyvä esimerkki tällaisesta moottorista on Porsche 997.1-sukupolven Flat-6 4,0-litrainen imumoottori. Tässä moottorissa oli IMS-laakeri- ja sylinteripisteongelma.

Hyvä uutinen on, että useimmat Porschen moottorit ovat erinomaisia ja ovat toimineet erinomaisesti vuosien varrella. Varmista vain, että valitset auton, jossa on luotettava ja tehokas moottori.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z