Onko Volvoissa hyvät moottorit?

Volvo valmistaa hyviä moottoreita, jotka kestävät yli 200 000 kilometriä. Volvon moottorit kestävät yhtä kauan kuin sen kilpailijat, kuten BMW tai Mercedes. Moottorit ovat yleensä luotettavia, eivätkä ne tarvitse paljon huomiota. Keskimäärin Volvon moottoreiden vikaantumisprosentti on 1 111:stä.

Millainen moottori Volvossa on?

Volvo on aina ollut suoramoottoreiden valmistaja. Niissä on yleensä pienempi määrä sylintereitä, mutta polttoainetehokkuus ja suorituskyky ovat suurempia. Heidän nelisylinterinen moottorinsa, jossa on sähkömoottori, voi jopa kilpailla V8-moottoreiden kanssa.

Aiemmin, kun Volvo oli Ford Motorsin alaisuudessa, he antoivat Volvon valmistaa omia moottoreita. Tehon osalta Volvon nelisylinterinen moottori on jopa parempi kuin kilpailijoiden kuusisylinteriset moottorit ja voi kilpailla V8-moottoreiden kanssa.

Volvo on valmistanut VEA-ohjelmassa todella laadukkaita moottoreita. Moottorit olivat erinomaisia polttoaineenkulutukseltaan ja alhaisine päästöineen. Drive-E-ohjelma käynnistettiin nimenomaan päästöjen vähentämiseksi. Siksi Volvo lopetti diesel-pohjaisten moottoreiden valmistuksen vuonna 2017.

Drive-E-ohjelmassa tehdään myös kolmisylinterisiä moottoreita Geelylle, Volvon emoyhtiölle. He markkinoivat VEA-ohjelmaa nimellä G-power. Volvon valmistamia moottoreita ovat käyttäneet Lynk and Co sekä Geely ja Proton. Tämä tekee heidän moottoreistaan varmasti yhtä hyviä kuin muiden autonvalmistajien moottorit.

Volvon moottoreiden historia

Volvo aloitti yrityksensä Pentan moottoreilla ja osti myöhemmin Pentan. Ensimmäinen Volvon käyttämä moottori oli suora nelisylinterinen sivuventtiilimoottori, joka tuotti 28 hv. He jatkoivat oman moottorin suunnittelua ollessaan Fordin alaisuudessa. Hiljattain Volvo on ilmoittanut VEA-ohjelmastaan, jonka mukaisesti he suunnittelevat omat moottorinsa parhaan ajotavan takaamiseksi.

  Mitkä ovat Volvon yleisiä ongelmia?

VEA-ohjelma

VEA-ohjelmassa tai ”Drive-E”-ohjelmana markkinoitavassa ohjelmassa Volvo on keskittynyt tekemään parempia moottoreita, joissa on vähemmän sylintereitä. Ohjelma alkoi vuonna 2006, kun he päättivät tehdä vain nelisylinterisiä moottoreita. Pienemmällä sylinterimäärällä heidän tavoitteenaan on tehdä polttoainetehokkaampia, ympäristöystävällisempiä ja pienempiä moottoreita.

Aloittaessaan ohjelman Volvo on investoinut sen kehittämiseen noin 2,5 miljoonaa dollaria. Ensimmäiset autot, jotka saivat nämä uudet moottorit, olivat toisen sukupolven S60- ja V60-sarjat. Näiden mallien menestyksen myötä Volvo alkoi luopua asteittain muista 5- ja 6-sylinterisistä moottoreista. Vuoteen 2015 mennessä ne siirtyivät kokonaan Drive-E-moottoreihin. Vuodesta 2017 lähtien ne ovat lopettaneet diesel-pohjaisten moottoreiden valmistuksen kokonaan.
Kun Volvo ilmoitti vuonna 2017 sähköistämistavoitteestaan, se on alkanut työskennellä kaikkien moottoreidensa täyshybridisoimiseksi. Niiden hybridiautoissa käytettävät moottorit ovat parhaita. Volvon mukaan pistokehybriditekniikalla varustetut moottorit voivat jopa kilpailla V8-moottoreiden kanssa. Nämä moottorit ovat olleet Volvolle valtava menestys. Ne ovat polttoainetehokkaampia ja niiden suorituskyky on poikkeuksellinen.

Bensiinimoottorit

Volvo valmistaa 4-sylinterisiä moottoreita. Tilavuus vaihtelee 1,5 litrasta 2,0 litraan. Kaikissa bensiinimoottoreissa on turboahdin ja välijäähdytys ruiskutustekniikalla. Ne ovat tähän mennessä valmistaneet yhteensä 14 moottoria 1,5 litran luokassa. 2,0-litraisessa luokassa on tähän mennessä valmistettu yhteensä 35 moottoria.

Bensiinimoottoreissa on kaksi luokkaa: GEP3- ja VEP4-moottorit. GEP3-ohjelmassa ne kehittävät kolmisylinterisiä moottoreita emoyhtiölleen Geelylle. Sitä markkinoidaan nimellä G-power. Toinen VEP4-luokka tuottaa kuitenkin tavanomaisia 4-sylinterisiä moottoreita autoihinsa. Näitä moottoreita ovat mm:

 • T2 122 PS
 • T2 152 PS
 • T4 190 PS
 • T5 245 PS
 • T6 320 PS
 • Polestar 367 PS
 • T8 320 PS turbo, ahdin ja takaosan sähkömoottori, joka kehittää 87 hevosvoimaa
  Volvo vs. Mercedes: Luotettavuus - kumpi on parempi

Dieselmoottorit

Volvo valmisti aiemmin 2,0-litraisia nelisylinterisiä dieselmoottoreita. Ne lopettivat lopulta diesel-pohjaiset moottorit vuonna 2017. He tekivät näin noudattaakseen kunnianhimoisia tavoitteitaan autojen päästöjen vähentämiseksi. Kaikki nämä diesel-pohjaiset moottorit olivat turboahdettuja ja välijäähdytteisiä. Joissakin suuritehoisissa malleissa oli kuitenkin tasausakselit. Dieselmoottoreita markkinoitiin nimellä VED4. Joitakin niistä ovat mm:

 • D2 120 PS
 • 181 PS Volvo 60-malleissa, 70-malleissa ja S80-malleissa.
 • 190 PS V40-sarjassa.

Tekeekö Volvo hyviä moottoreita?

Moottoreiden luotettavuutta ja niiden saavutuksia tarkastelemalla voidaan todeta, että Volvo tekee hyviä moottoreita. Myös niiden vanhemmat moottorit ovat edelleen melko hyviä. Vanhemmat Volvot ovat edelleen joidenkin ihmisten käytössä, ja he ovat edelleen tyytyväisiä moottorin suorituskykyyn. Myös VEA-ohjelmaan kuuluvat uudemmat moottorit ovat olleet menestys. He jopa vievät moottoreita muille yrityksille. Kaikkien näiden seikkojen perusteella voidaan siis sanoa, että Volvo tekee hyviä moottoreita.

FAQ

### Onko sähköautoissa moottoreita?
Sähköautoissa ei ole perinteisiä fossiilisiin polttoaineisiin perustuvia moottoreita. Niissä on kuitenkin sähkömoottorit, jotka pyörittävät autoa akkujen avulla. Autot on suunniteltu siten, että sähköenergia muunnetaan mekaaniseksi energiaksi ilman, että männät tai muut osat liikkuvat. Moottorit eroavat moottoreista. Moottoreissa energia muunnetaan mekaaniseksi energiaksi.
Moottoreissa se kuitenkin muunnetaan lämpöenergian avulla. Siksi jokainen moottori on moottori, mutta jokainen moottori ei ole moottori. Sähköautot käyttävät siis joko vaihto- tai tasavirtaa. Sähkömoottori käyttää sitten voimakkuutta ja pyörimistä auton käyttövoimana.

  Mikä Volvo on nelivetoinen?

Mitkä ovat moottorin tärkeimmät osat?

Autojen moottoreissa on useita osia. Jotkut ovat tärkeämpiä kuin toiset. Nämä osat liikkuvat voiman tuottamiseksi. Osien liikkuminen aiheuttaa kulumista, mikä edellyttää huoltoa ja huolenpitoa. Joitakin moottorin osia ovat

 • männät
 • kampiakseli
 • nokka-akseli
 • Sytytystulppa
 • Sylinterin pää
 • Venttiilit
 • Moottorilohko
 • Öljypohja

Mikä tekee moottorista hyvän?

Auton moottorit ovat parhaita, jos ne ovat luotettavia ja niissä on vahva valurautalohko ja alumiinipää. Näin moottorit ovat tukevia ja haihduttavat lämpöä paremmin. Kaikki yritykset suunnittelevat moottorinsa niin, että niissä on nämä ominaisuudet, mutta se on tehtävä huolellisesti.

Joissakin kaikkein epäluotettavimmissa moottoreissa on myös rautalohko ja alumiinipää. Tämä johtuu pääasiassa niiden huonosta lämpölaajenemisen hallinnasta. Yritysten on hallittava mäntien liikkeestä aiheutuvaa liike-energiaa. Moottorin laatu riippuu myös

 1. Moottorin sijoittelu
 2. Moottorin kierrokset

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z