Pitäisikö minun ostaa Porsche Cayman

Pitäisikö minun ostaa Porsche Cayman

Jotta voisit vastata tähän kysymykseen oikein, sinun on otettava huomioon monia eri näkökohtia, jotka liittyvät mahdolliseen auton omistamiseen. Jotta voisit vastata tähän kysymykseen oikein, sinun on harkittava huolellisesti esimerkiksi budjettiasi, mihin käytät autoasi, sisätilaa ja tavaratilaa, suorituskykyä ja arvon alenemista.

Porsche Cayman -mallit ovat todella hauskoja, kompakte, kaksipaikkaisia coupe-urheiluautoja. Niitä ei sinänsä ole tehty päivittäiseen ajamiseen, mutta uudemmat mallit pärjäävät useimmissa tilanteissa käytännöllisyyttä ja sisätilaa lukuun ottamatta.

Jos etsit hauskaa urheiluautoa, Cayman on loistava valinta. Se maksaa vähemmän kuin 911, mutta se tarjoaa jännittävän Porsche-kokemuksen, ja jotkut saattavat jopa väittää, että Cayman on näistä kahdesta urheiluautosta hauskempi.

Budjetti

Budjettisi on luonnollisesti tärkein huomionarvoinen seikka, kun ostat uuden auton, ja uusin 2021 718 Porsche Cayman maksaa noin 60 000 dollaria, ja siinä on 2,0 litran nelisylinterinen turboahdettu moottori. Porsche Cayman GT4 -huippumalli maksaa noin 100 000 dollaria ja se tarjoaa äänekkään 6-sylinterisen, luonnollisesti imettävän tasaisen moottorin.

Porsche on melko kuuluisa/kuuluisa runsaista lisävarusteista, mikä tarkoittaa, että jos haluat kunnolla varustellun Caymanin, kyseessä on melko kallis auto. Joitakin Porschen lisävarusteita harrastajat pitävät välttämättöminä, kuten mukautuvia urheiluistuimia, jotka maksavat 3465 dollaria, tai LED-ajovaloja, jotka maksavat 1170 dollaria.

Jos haluat Porschen PDK-kaksoiskytkinautomaatin, se maksaa 3200 dollaria. Jos haluat Porschen keraamiset jarrut, ne maksavat 7400 dollaria. Päivitetty Burmester Audio – 4690 dollaria, navigointi – 1730 dollaria, Pain to Sample – vähintään 5500 dollaria!

  Mitä vikaa Porsche Boxsterissa on?

Nämä hinnat ovat uskomattoman korkeat, koska Porsche valmistaa rajoitetun määrän autoja vuodessa ja Porsche saa eniten voittoa optioista. Porsche on kuitenkin yksi markkinoiden kannattavimmista automerkeistä, ja lisävarusteiden hinnat heijastavat varmasti sitä.

Käyttöskenaario

Porsche Cayman -mallit ovat tarkoitukseen suunniteltuja 2-paikkaisia urheiluautoja, joissa mukavuudesta ja ylellisyydestä tingitään urheilullisuuden ja ketteryyden hyväksi. Tämä ei tarkoita, etteivätkö nämä autot olisi ylellisiä tai mukavia, mutta ne eivät ole paras luksusvaihtoehto tässä hintaluokassa.

Porsche Caymanit loistavat dynaamisessa ajoympäristössä, mikä tarkoittaa, että niitä ei ole rakennettu tylsää, tasaista moottoritieajoa varten. Porsche Caymanin omistaminen edellyttää, että pystyt hyödyntämään sen dynaamisia ominaisuuksia, muuten Caymanin omistamisessa ei ole mitään järkeä.

Ne ovat myös melko kyvykkäitä radalla, sillä jo perusmallin Cayman tarjoaa 300 hv ja tasapainoisen alustan ja painojakauman. Jos käytät autoasi pääasiassa lyhyempiin matkoihin kaupungissa, kannattaa ostaa mukavampi ja käytännöllisempi vaihtoehto.

Mutta jos olet sitä tyyppiä, joka kulkee mieluummin maisemareittiä, vaikka se tarkoittaisikin, että vietät enemmän aikaa tien päällä, Cayman on tehty sinua varten.

Sisätilat, tavaratila ja arvon aleneminen

Sisätilojen osalta Porsche Cayman/Boxster -mallit ovat kaukana tämän hintaluokan parhaista vaihtoehdoista. Ne ovat lähes kaikin puolin melko kompakteja, sillä tämä mahdollistaa auton ketteryyden ja dynaamisuuden.

Mutta jos ajat pääasiassa yksin tai vain yhden matkustajan kanssa, Cayman tarjoaa tässä suhteessa riittävästi tilaa. Tavaratilan osalta Porsche Cayman -malleissa on kaksi tavaratilaa edessä ja takana, ja ne tarjoavat yhdessä enemmän tavaratilaa kuin suurempi 911-malli.

  Tekeekö Porsche tila-auton?

Cayman ei ole arvoltaan yhtä hyvä kuin useimmat 911-mallit, koska ne menettävät yleensä yli puolet arvostaan viiden ensimmäisen omistusvuoden aikana. Tämä tarkoittaa, että upouuden Caymanin ostaminen ei ole järkevä taloudellinen päätös, mutta 5 vuotta vanhan käytetyn Porsche Caymanin ostaminen on varmasti.

On myös syytä mainita, että jotkut Cayman-mallit, kuten 100 000 dollarin Cayman GT4 ja välitön GT4 RS, säilyttävät yleensä arvonsa paljon paremmin kuin tavalliset Cayman-mallit.

FAQ-osio

Kannattaako Porsche Cayman, jos minulla on perhe?

No, tuo kysymys pitää kysyä vaimolta, mutta jos omistat sivutoimisen perheauton ja vaimo antaa luvan, niin tietysti. Porsche Cayman on hauska, jännittävä urheiluauto, mutta samalla Caymanissa on monia uusimpia turvaominaisuuksia, ja autoa pidetään yleisesti ottaen melko turvallisena.

Jos et omista toista autoa, niin ilmeisesti ei, koska Cayman tarjoaa vain 2 istuinta. Kannattaa ehkä harkita 911:ää, mutta vain jos sinulla on nuorempi lapsi, koska 911:n takaistuimet eivät ole tarpeeksi suuret täysikasvuisille aikuisille.

Minkä sukupolven Cayman kannattaa ostaa?

No, se riippuu budjetistasi. Uusimmat 718-mallit tarjoavat eniten mukavuutta ja luksusominaisuuksia, mutta edellisen sukupolven Cayman-mallit kannattaa yleensä ostaa, jos etsit ylivertaista urheiluautokokemusta.

Tämä ei tarkoita, että vanhemmat mallit olisivat dynaamisempia, mutta ne tarjoavat koko mallistossaan imumoottorin, ja monet Porsche-harrastajat uskovat, että vuosien 2012-2016 Cayman-mallit ovat Cayman-mallien huippua.

  Mikä Porschen moottori sopii VW Beetleen?

Ensimmäisen ja toisen sukupolven Cayman-mallit ovat hieman kyseenalaisempia. Ensimmäisen sukupolven Caymanilla oli aikoinaan jonkin verran moottoriongelmia, ja varhaiset 2. sukupolven Cayman-mallit olivat myös hieman kyseenalaisia. Mutta jos onnistut löytämään hyvin huolletun ja dokumentoidun yksilön, alhainen hinta tekee siitä varmasti houkuttelevan tarjouksen.

Onko Porsche Cayman köyhän miehen 911?

Jotkut pitävät Porsche Caymania köyhän miehen 911:nä, mutta tämä ei pidä läheskään paikkaansa, sillä Porsche Caymanissa on täysin erilainen moottorin sijoittelu ja sijoitus, ja niiden käsittely- ja suorituskykyominaisuudet ovat kilometrien päässä toisistaan. Joidenkin autolehtien mielestä vuoden 2016 GT4 Cayman on parempi urheiluauto kuin useimmat 911:t.

Edellisen sukupolven Porsche Cayman GT4:ää pidetään laajalti yhtenä nykyajan parhaista Porsche-urheiluautoista, ja on turvallista sanoa, että Cayman ei ole köyhän miehen 911, vaan pikemminkin yhtä vaikuttava Porschen lähtötason urheiluauto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z