Volvo T5 vs. T6 vs. T8 -moottorit

Volvo on merkki, joka nauttii premium-imagoa, koska se valmistaa jatkuvasti korkealaatuisia autoja, jotka ovat vakava uhka saksalaiselle luksuskolmikolle. Merkin perustamisesta lähtien Volvo on pyrkinyt toimittamaan huippuluokan autoja ensisijaisesti sedan-, farmari-, crossover- ja SUV-segmentissä.

Tällä hetkellä Volvolla on valikoimassaan kolme eri moottorikokoonpanoa, T5-, T6- ja T8-moottori. T5-moottori edustaa Volvon nykymoottorin lähtötasoa, ja siinä on turboahdettu kokoonpano. Volvo T6 on keskitason moottori, jossa on enemmän tehoa, koska se on kaksoistahtinen ja siksi se liitetään enemmän korkeamman hintaluokan autoihin.

Volvo T8 -moottori on Volvon kaikkien nykyaikaisten moottoritekniikoiden huipentuma, koska siinä on kaksoisturbomoottori, kuten Volvo T6:ssa, ja se on myös yhdistetty hybridivoimansiirtoon. T8-moottorit ovat Volvon moottorivalikoiman huippuluokkaa, ja niitä voi löytää vain huippuluokan lippulaiva-autoista.

Joka tapauksessa kaikilla kolmella moottorilla on hyvät ja huonot puolensa, ja kerromme niistä kaikista tässä artikkelissa. Pysy siis täällä, jotta saat tietää, miksi sinun kannattaa valita Volvo ja mikä moottori siihen kuuluu.

Volvo T5 -moottori

Volvon T5-moottori esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1994 useimpien Volvo-mallien vakiomoottorivaihtoehtona. Se on 4-sylinterinen 2,0 litran turboahdettu moottori, joka voi kehittää maksimissaan 250 hv:n tehon ja 260 newtonmetrin vääntömomentin, mikä on melko hyvä luku 4-sylinteriselle moottorille. T5-moottori on yleensä yhdistetty 8-vaihteiseen automaattivaihteistoon, jotta auto vaihtaa saumattomasti ja tehokkaasti kaikilla nopeuksilla.

  Pitäisikö minun ostaa 10 vuotta vanha Volvo?

T5 on tyypillisesti saatavilla FWD-malleissa, mutta voit valita myös AWD-vaihtoehdon. FWD- ja AWD-mallien tehoissa ei ole eroja, lukuun ottamatta polttoainetehokkuutta. FWD T5-mallien kulutus on jopa 30MPG, kun taas AWD-mallin kulutus on jopa 27MPG.

T5-mallin polttoainekapasiteetti on 18,5 gallonaa. Luotettavuuden kannalta T5 on kolmesta autosta vähiten monimutkainen, mikä varmasti auttaa luotettavuuden ja huollon osalta. T5 on luotettava voimansiirto, ja se on syystäkin suosituin moottori.

Volvo T6-moottori

Volvo T6 -moottori esiteltiin vuonna 2011 Volvo T5 -moottorin entistä järeämpänä versiona. T6:ssa on myös 2,0 litran nelisylinterinen kokoonpano, mutta T6:ssa on yhden sijaan kaksi turboahdinta. Tämä tarkoittaa, että T6:n teho nousee 316 hv:iin ja vääntömomenttiin, mikä on merkittävä parannus T5-malliin verrattuna.

T6 on vakiovarusteena kaikissa AWD-Volvo-malleissa, ja se on tyypillisesti yhdistetty edellä mainittuun Volvon 8-vaihteiseen vaihteistoon. T6:n polttoainekapasiteetti on myös 18,5 gallonaa, mutta polttoainetehokkuus on hieman huonompi verrattuna T5:een, kiitos yhdistetyn 25MPG:n kokonaiskulutuksen. Monet omistajat uskovat, että T6 on täydellinen yhdistelmä suorituskykyä ja sulavuutta, ja se on kaiken kaikkiaan paras Volvon moottori.

Luotettavuuden osalta T6 ei oikeastaan eroa kovinkaan paljon T5:stä, vaikka se onkin monimutkaisempi voimansiirto. Joka tapauksessa T6:n pitäisi teoriassa olla luonnostaan hieman epäluotettavampi, mutta asianmukainen huolto voi kumota kaikki nämä erot todellisuudessa.

Volvo T8-moottori

Volvo T8 on Volvon uusin ja älykkäin voimansiirto, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2015 Volvo XC90 T8 PHEV -mallissa. T8 on pohjimmiltaan pistokehybridivoimansiirto, jossa pyritään yhdistämään sähköauton omistamisen parhaat puolet ja bensiiniauton omistamisen parhaat puolet. Volvon T8-moottori on yksi markkinoiden tehokkaimmista ja puhtaimmista katumaasturimoottoreista.

  2022 BMW X5 VS Volvo XC90 - kumpi on parempi?

2,0 litran bensiinikäyttöinen nelisylinterinen yhdistetään sähkömoottoriin, jolloin yhdistetty teho on 410 hv ja 472 newtonmetrin vääntömomentti. Yhtälön polttomoottoriosa on sama kuin T6:ssa, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa 313 hv, kun taas sähkömoottori lisää vielä 87 hv, jolloin yhteisteho on 410 hv.

Myös T8 on tyypillisesti yhdistetty edellä mainittuun 8-vaihteiseen automaattivaihteistoon, ja se on saatavana yksinomaan AWD-muodossa. Syy tämän moottorin olemassaoloon on se, että voit luottaa siihen, että sähkövoima kuljettaa sinua kaupungissa, kun taas maantiellä voit hyödyntää täyttä tehoa. Tankin koko on myös 18,5 gallonaa, kun taas MPGe-luokitus on 55MPGe.

UKK-osio

Mikä moottori on paras: Volvo T5, Volvo T6 vai Volvo T8?

Ensinnäkin, kaikki kolme moottoria ovat loistavia. Ne ovat tehokkaita, luotettavia, kehittyneitä, hienostuneita ja tehokkaita. Parhaan valitseminen näistä kolmesta riippuu siitä, mitä arvostat eniten. Ei ole mikään salaisuus, että nämä kolme moottoria ovat olennaisilta osiltaan pohjimmiltaan samanlaisia, sillä iskutilavuus ja sylinterimäärä ovat identtiset.

Jos siis arvostat tehokkuutta, mutta et halua monimutkaista hybridijärjestelmää, valitse Volvo T5. Jos haluat hyväksi havaitun kaksoisturboasennuksen, joka tarjoaa molempien maailmojen parhaat puolet, T6 on paras vaihtoehto. Jos haluat parhaan, edistyksellisimmän, tehokkaimman ja suorituskykyisimmän vaihtoehdon, valitse T8.

Mitkä auton moottorit ovat parhaita?

Olemme tietoisia siitä, että nykyautoissa on monia erilaisia moottoreita, joista voit valita. Ensimmäinen ero olisi sähkömoottorin ja polttomoottorin välillä. Sähkömoottori on puhtaampi, yksinkertaisempi ja tehokkaampi, mutta vaatii totuttelua eikä sen kanssa ole yhtä helppo elää.

  Pitäisikö minun vuokrata vai ostaa Volvo?

Bensiinimoottori on nykypäivän kultainen standardi, kun taas dieselmoottori on parempi vain moottoritieajossa. Hybridimoottori saattaa olla paras moottori, jonka voit nykyään ostaa, mutta vain jos käytät sitä siihen, mitä se on.

Miksi isoista moottoreista luovutaan?

Volvo on yksi niistä merkeistä, jotka tarjoavat 4-sylinteristä moottoria jopa suurimpiin autoihin mallistostaan. Muut johtavat merkit, kuten BMW, Audi ja Mercedes, tarjoavat edelleen 6-sylinterisiä, 8-sylinterisiä ja jopa 12-sylinterisiä moottoreita. Tämä ei kuitenkaan tule jatkumaan ikuisesti.

Syy tähän on yksinkertainen: tehokkuus ja teho. Nykyaikaiset pienitilavuuksiset moottorit pystyvät pakkoinduktion ansiosta tarjoamaan paljon tehoa, niin paljon, että ne voivat helposti päihittää suursylinteriset moottorit.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z