Onko Suzuki Alto hyvä auto?

Suzuki Alto

Suzuki Alto on edullinen auto, mutta sen rakenne ja ajo-ominaisuudet ovat paremmat kuin useimpien kilpailijoidensa. Mutta onko Suzuki Alto hyvä auto?

Suzuki Alto on hyvä auto, jos etsit käytännöllistä, tehokasta, luotettavaa ja vähän huoltoa vaativaa autoa. Sitä vastoin se ei ole erinomainen auto, jos haluat suorituskykyisen, nopeamman, ylellisen ja kehittyneen kaupunkiauton.

Suzuki Alton historia

Suzuki Alto on pienikokoinen kei-auto. Tämä auto on ollut tuotannossa vuodesta 1979 tähän päivään asti. Tällä hetkellä tämä malli on yhdeksännessä sukupolvessa. Alto sai alkunsa Fronte-hyötyajoneuvon johdannaisena, mutta jonkin ajan kuluttua Alto-nimimerkki saavutti suosiota, ja vuoteen 1988 mennessä se korvasi Fronte-nimen kokonaan.

Tästä kaupunkiautosta käytetään myös nimityksiä Suzuki Fronte, Suzuki Cervo Mode, Maruti 800, Suzuki Mehran ja Maruti A-Star. On myös tärkeää huomata, että ensimmäinen Suzuki Alto oli 3-ovinen rahtiversio Fronte-henkilöautosta.

Nykyään uusin Suzuki Alto, joka on 9. sukupolvessa, on 5-ovinen viistoperä ja se perustuu HEARTECT-alustaan.

Suzuki Alton ominaisuudet

Ulkonäkö

Suzuki Alto voi olla mukava ja edullinen pieni kaupunkiauto, mutta se ei näytä kovin houkuttelevalta. Tämä koskee sekä ulkoista että sisäistä ulkonäköä. Siitä huolimatta se on silti käyttökelpoinen ja halpa ajaa. Suzuki Alton akseliväli on 96,9 tuumaa, pituus 133,7 tuumaa, leveys 58,1 tuumaa ja korkeus 58,1 tuumaa.

Suorituskyky

Suzuki Altossa on erilaisia moottoreita. Koska tätä autoa on valmistettu vuodesta 1979 lähtien, käyttäjillä on käytettävissään laaja valikoima moottorivaihtoehtoja. Uusimmassa mallissa on kuitenkin 658 cc R06A I3 -moottori ja 658 cc R06A I3 -turbomoottori Japanin markkinoille. Siinä on myös vaihtoehto 5-vaihteiselle manuaalivaihteistolle ja 5-vaihteiselle automaattiselle manuaaliselle AGS CVT -vaihteistolle Japanin markkinoille.

  Suzuki Swift - yleiset ongelmat

Aiemmissa malleissa oli joko 998 cm3:n K10B I3-moottori tai 658 cm3:n K6A I3-moottori. Suorituskyvyltään Suzuki Alto ei ole kovin nopea, sillä se kiihtyy 0-100 km/h vain 6,8 sekunnissa. Sen huippunopeus on myös noin 93,23 mph.

Mukavuus ja tavaratila

Vaikka Suzuki Alto on pienikokoinen kaupunkiauto, siihen mahtuu silti jopa viisi henkilöä. On kuitenkin ratkaisevaa valita oikea varustevaihtoehto, sillä joihinkin malleihin mahtuu vain neljä henkilöä. Toisaalta matkustamo ei ole kovin mukava, sillä siinä on huonolaatuiset istuimet.

Tilavan matkustamon lisäksi tässä autossa on kilpailijoihinsa verrattuna myös runsaasti tavaratilaa. Tilaa on yhteensä 130 litraa eli 4,6 kuutiometriä, mikä on riittävän hyvä. Sitä voi kuitenkin kasvattaa taittamalla takaistuimet kokoon.

Turvallisuus

Suzuki Alto ei ehkä ole edistyksellinen auto, mutta se on turvallinen auto. Joitakin tämän auton huipputurvallisuusvarusteita ovat pysäköintianturit takana, kaksi turvatyynyä, ABS EBD:llä, lukkiutumaton jarrujärjestelmä, lapsilukot, turvavyövaroitus ja törmäysanturi. Huomaa, että useimmat näistä ominaisuuksista ovat vakiovarusteita, mutta valmistaja tarjoaa myös joitakin lisäosia.

Polttoainetehokkuus

Mitä tulee tehokkuuteen, Suzuki Alto on yksi luokkansa tehokkaimmista autoista. Sen polttoainetalous on 55-65 mpg. Huomaa, että tämä on Yhdistyneen kuningaskunnan luokitusten mukaan. Näin ollen käyttäjä säästää paljon rahaa polttoaineen kulutuksessa.

Hinta

Suzuki Alto on yksi markkinoiden halvimmista autoista. Suzuki Alton hinta vaihtelee 1400 ja 7000 dollarin välillä. Sitä paitsi käytetyt mallit ovat vielä halvempia. Sen lisäksi, että tämä auto on edullinen, se on myös halpa ylläpitää, koska siinä ei ole monia huippuluokan ominaisuuksia ja osia.

  Suzuki Celerio - yleiset ongelmat

FAQ

Kannattaako Suzuki Alto ostaa?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos etsit edullista, luotettavaa, vähän huoltoa vaativaa ja tehokasta kaupunkiautoa, Suzuki Alto on täydellinen auto sinulle. Mutta jos haluat suorituskykyisen, turvallisen, nopeamman, ylellisemmän ja kehittyneemmän auton, sinun kannattaa katsoa muualle.

Mikä on Suzuki Alton korkea ajokilometrimäärä?

Suzuki Alto on luotettava auto. Mutta kuten kaikissa autoissa, myös siinä alkaa tulla ongelmia iän myötä. Jos siis olet ostamassa käytettyä Suzuki Altoa, on tärkeää tarkistaa, kuinka monta kilometriä matkamittarissa on, jotta vältät hankkimasta autoa, jossa on paljon ongelmia.

Näin ollen Suzuki Altossa, jossa on yli 120 000 kilometriä, on paljon kilometrejä.

Mitkä ovat Suzuki Alton yleiset ongelmat?

Suzuki Alto saattaa olla yksi markkinoiden suosituimmista Suzuki-malleista, mutta sillä on myös omat ongelmansa. Joitakin yleisiä Suzuki Alton ongelmia ovat tehon puute, sähköikkunan vikaantuminen, takapyörän laakerin vikaantuminen, mattojen kuluminen ja koliseva ääni. Siinä on myös todettu pyörän tärinää, moottorin lukkiutumista sadekaudella ja viallinen ilmastointi.

Onko Suzuki Alto hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, Suzuki Alto on loistava päivittäinen kuljettaja. Tämä johtuu siitä, että se on pieni ja helppo liikkua liikenteessä. Lisäksi sen pieni koko sopii erinomaisesti pysäköintiin julkisiin pysäköintialueisiin. Kaiken lisäksi tämä auto on polttoainetehokas, joten sen pitäminen tien päällä päivittäin ei maksa paljon.

  Suzuki Splash - yleiset ongelmat

Mitkä autot ovat kuin Suzuki Alto?

Suzuki Alto on mukava pienikokoinen kaupunkiauto, jolla on hyvä suorituskyky ja polttoainetehokkuus. Tästä huolimatta tämä auto kohtaa markkinoilla kovaa kilpailua. Sen lähimpiä kilpailijoita ovat Maruti Celerio, Hyundai Grand i10, Renault Kwid, Hyundai Santro ja Datsun Redi-Go.

Loppupäätelmät

Suzuki Alto on hyvä auto, sillä se tarjoaa suurta tehokkuutta, käytännöllisyyttä ja hyvää suorituskykyä. Se on myös luotettava, kestävä ja halpa huoltaa. Kuitenkin, kuten kaikissa autoissa, myös siinä on yleisiä ongelmia, jotka voidaan välttää hyvällä hoidolla ja huollolla.

Kaiken kaikkiaan se on yksi markkinoiden halutuimmista pienikokoisista kaupunkiautoista.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z