Skoda Kodiaq VS VW Tiguan

2023 VW Tiguan

Jos etsit laadukasta keskikokoista perhemaasturia, Skoda Kodiaq ja Volkswagen Tiguan ovat kaksi poikkeuksellista autoa, joista valita. Nämä kaksi katumaasturia ovat tilavia ja niissä on seitsemän istumapaikkaa. Mutta kumpi auto on parempi?

Skoda Kodiaqin ja Volkswagen Tiguanin emoyhtiö on Volkswagen. Siksi niillä on paljon yhtäläisyyksiä. Lisäksi molemmat katumaasturit tarjoavat runsaasti tilaa ja ne ovat erittäin luotettavia. Ne ovat myös hyvin rakennettuja ja niissä on mukava matkustamo. Lisäksi ne ovat käytännöllisiä ja niissä on runsaasti tavaratilaa.

Volkswagen Tiguan VS Skoda Kodiaqin ominaisuudet

Ulkonäkö

Vaikka molemmat autot näyttävät näyttäviltä, VW Tiguan tarjoaa tyylikkäämmän ja hienostuneemman ilmeen. Sisätilojen osalta nämä autot ovat kuitenkin enemmän tai vähemmän samanlaisia. Niissä on tyylikäs, mutta konservatiivinen muotoilu. Laadussa on kuitenkin eroa, sillä Volkswagen Tiguan tarjoaa enemmän pehmeäkosketuksisia materiaaleja ja kiiltäviä metallitehosteisia versioita kuin Skoda Kodiaq.

Jos siis valitset autoja ulkonäön perusteella, VW Tiguan on parempi auto, sillä se on hieman hienostuneempi kuin Skoda Kodiaq.

Suorituskyky

Jos aiot ajaa katumaasturilla kaupungilla, VW Tiguan on parempi auto. Tämä johtuu siitä, että se on hieman kompaktimpi ja käsiteltävyydeltään parempi. Lisäksi Tiguanissa on korkea istuma-asento, joka antaa kuljettajalle upean näkymän liikenteeseen. Toisaalta Skoda Kodiaq tehokkaalla mutta tehokkaalla 2,0-litraisella dieselmoottorilla on ihanteellinen pitkille matkoille ja maastoajoon.

Mukavuus ja tavaratila

Koska nämä autot perustuvat samaan alustaan, ne ovat lähes samankokoisia. Skoda Kodiaq tarjoaa kuitenkin enemmän mukavuutta ja tavaratilaa. Siitä on tarjolla viisi- ja seitsenpaikkainen vaihtoehto. Viisipaikkainen versio tarjoaa enemmän tavaratilaa kuin seitsemänpaikkainen vaihtoehto. Ja koska keskitymme seitsemänpaikkaiseen, sen tavaratila on 270 litraa ja 720 litraa, kun kolmannen rivin istuimet on taitettu kokoon.

  Onko Volkswagen Atlas hyvä auto?

Volkswagen Tiguan on myös tilava ja siinä on runsaasti tavaratilaa, mutta se on hieman pienempi. Siitä on valittavissa viisi- ja seitsenpaikkainen malli. Toisin kuin Skoda Kodiaqissa, VW Tiguanin kolmannen rivin istuin on hieman mukavampi kuin Kodiaqin kolmas rivi. Seitsemänpaikkaisen VW Tiguanin tavaratila on 230 litraa, mutta se kasvaa 700 litraan, kun istuimet taitetaan kokoon.

Jos siis haluat tilaa ja mukavuutta, Skoda Kodiaq on parempi auto. Se on myös käytännöllisempi.

Turvallisuus

Molemmat autot ovat odotetusti turvallisia ja varustettu huippuluokan turvavarusteilla. Ne testattiin ja saivat viisi tähteä EURO NCAP:n törmäystestissä. Volkswagen Tiguan sai kuitenkin paremmat tulokset kuin Kodiaq. Aikuisten suojauksessa Kodiaq sai 92 prosenttia, kun taas VW Tiguan sai 96 prosenttia. VW Tiguan sai myös paremmat pisteet lasten suojauksesta, sillä se sai 84 prosenttia, kun taas Kodiaq sai 77 prosenttia.

Lisäksi VW Tiguan sai paremmat pisteet turvallisuustekniikan osalta: 68 %, kun Skoda Kodiaq sai 54 %.

Polttoainetehokkuus

Polttoainetaloudessa Skoda Kodiaq vie voiton, sillä se kuluttaa vähemmän polttoainetta kuin VW Tiguan. Skoda Kodiaqin perusmoottorin, 150 hv:n dieselmallin luokitus on 52 mpg, kun taas bensiiniversion luokitus on 42 mpg. On kuitenkin myös tärkeää huomata, että kehittyneimmissä lisävarusteissa, kuten vRS-malleissa, polttoainetaloudellisuusluokitus on noin 33 mpg, mikä on melko alhainen.

  Kaikki vuoden 2023 VW:n farmariautomalleista

Kuten edellä todettiin, Volkswagen Tiguan on vähemmän tehokas, sillä sen perusmallin (1,5-litrainen bensiinimoottori 150 hv) hyötysuhde on noin 38,7 mpg. Jos siis valitset Volkswagen Tiguanin korkealuokkaiset versiot, hyötysuhde on vielä alhaisempi.

Hinta

Yllättäen Skoda Kodiaq on hieman kalliimpi kuin Volkswagen Tiguan. Mutta kun otat huomioon kaikki tekijät, huomaat, että Skoda Kodiaq tarjoaa enemmän vastinetta rahalle kuin Volkswagen Tiguan.

Skoda Kodiaqin perushinta on noin 43 740 dollaria, mutta se voi nousta 57 30 dollariin riippuen valitsemastasi varustevaihtoehdosta. Huomaa, että edistyneimmät varustevaihtoehdot ovat L&K- ja vRS-varustevaihtoehdot.

Toisaalta Volkswagen Tiguanin perusmalli maksaa 43250 dollaria, mutta huippumallit voivat maksaa noin 451 334 dollaria.

Lisätietoa käytetyn Skoda Kodiaqin ostamisesta ja Skoda Kodiaqin vältettävistä vuosista.

FAQ

Kumpi auto on luotettavampi – Volkswagen Tiguan vai Skoda Kodiaq?

Volkswagen tekee luotettavia autoja. Niinpä Volkswagen Tiguan ja Skoda Kodiaq eivät ole poikkeus. Siitä huolimatta Skoda Kodiaq on hieman luotettavampi kuin Volkswagen Tiguan. Tämä johtuu siitä, että sen lisäksi, että se rekisteröi vähemmän ongelmia, se on myös halvempi ylläpitää.

Kumpi auto on halvempi ylläpitää – Skoda Kodiaq vai Volkswagen Tiguan?

Molemmat näistä autoista ovat kalliimpia ylläpitää kuin valtavirran katumaasturit, mutta halvempia ylläpitää kuin huippuluokan katumaasturit. Tarkalleen ottaen Skoda Kodiaq on hieman halvempi ylläpitää kuin VW Tiguan. Molemmissa on kuitenkin kalliita varaosia, ja myös huoltokustannukset ovat korkeat.

  Onko Volkswagen Polo hyvä auto?

Onko Skoda Kodiaqissa enemmän ongelmia kuin Volkswagen Tiguanissa?

Ei, Skoda Kodiaqissa on vähemmän ongelmia kuin Volkswagen Tiguanissa. Tämä johtuu siitä, että Volkswagen Tiguanissa on hieman kehittyneemmät ominaisuudet kuin Skoda Kodiaqissa. Tämän seurauksena VW Tiguanissa voi mennä enemmän vikaan kuin Skoda Kodiaqissa.

Lisätietoja näihin kahteen autoon liittyvistä ongelmista:

Volkswagen Tiguanin ongelmat.

Skoda Kodiaqin ongelmat.

Kumpi auto kestää kauemmin – Volkswagen Tiguan vai Skoda Kodiaq?

Volkswagen on suosittu siitä, että se valmistaa markkinoiden kestävimpiä autoja. Joten, koska molempien näiden katumaastureiden emoyhtiö on VW, voit odottaa niiden kestävän pitkään. Silti Skoda Kodiaq kestää hieman kauemmin kuin VW Tiguan, koska se ei ole niin monimutkainen.

Skoda Kodiaqin käyttöikä on noin 200 000 kilometriä, kun taas Volkswagen Tiguanin käyttöikä on noin 180 000 kilometriä.

Loppupäätelmät

Valitsitpa sitten Skoda Kodiaqin tai Volkswagen Tiguanin, et tule pettymään. Molemmat autot ovat nimittäin mukavia, tilavia, käytännöllisiä ja luotettavia. Niinpä toisen valitseminen toisen sijaan ei ole helppoa. Skoda Kodiaq on kuitenkin ihanteellinen niille, jotka etsivät tilavaa, vähän huoltoa vaativaa ja parempaa maasturia.

Sitä vastoin Volkswagen Tiguan sopii paremmin ihmisille, jotka haluavat kehittyneemmän, suorituskykyisemmän, paremman näköisen ja hauskasti ajettavan auton. Kaiken lisäksi Tiguan tarjoaa parhaan maastokokemuksen. Lopuksi Skoda Kodiaq tarjoaa vastinetta rahalle.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z