Onko Volkswagen Arteon hyvä auto?

Volkswagen Arteon

VW Arteon on tyylikkäämpi versio VW Passatista, jonka tuotanto loppuu pian. Tämä tarkoittaa sitä, että Arteon tulee olemaan VW:n ainoa premium-sedan, mikä tarkoittaa, että se voisi mahdollisesti kerätä paljon enemmän kiinnostusta premium-sedanien ostajien keskuudessa.

Joidenkin mielestä Arteon ei kuitenkaan ole premium-hintansa arvoinen, kun taas toiset pitävät sitä Audi A5:n tyylikkäämpänä ja kaiken kaikkiaan paremman näköisenä versiona. Arteonin voimansiirtovaihtoehdot ovat kaikki voimakkaita, tehokkaita ja hienostuneita, mikä saa sen näyttämään Audi A5:n budjettiystävällisemmältä versiolta.

Arteonin ulkoinen muotoilu on todennäköisesti Arteonin paras puoli, sillä auto näyttää futuristiselta ja upealta. Sisätilojen muotoilu on hieman hillitympi, sillä se ei eroa kovin paljon edes VW Golfista. Arteon on urheilullinen 4-ovinen coupe, mutta se ei ole missään nimessä urheiluauto.

Luotettavuudeltaan Arteon on kunnollinen, mutta se kärsii melko erikoisista ongelmista. Se on myös sedan, jolla on markkinoiden suurin tavaratila, ja myös sisätilat ovat luokassaan keskimääräistä paremmat. Voidaan sanoa, että Arteon on todellakin todella hyvä auto, mutta se kilpailee premium-kilpailijoiden kanssa.

VW Arteon – Voimansiirtojärjestelmä

VW Arteonin bensiinimoottorivalikoima alkaa 1,5 litran 4-sylinterisellä TSI-moottorilla, jossa on 150 hv. Seuraavana on 2.0L 4-sylinterinen TSI-moottori 190hv:llä, kun taas tehokkain Arteonin bensiinimoottori on sama 2.0L 4-sylinterinen 280hv:llä R-mallissa. Arteonin dieselmoottorivalikoima koostuu 2,0 litran 4-sylinterisestä TDI-moottorista, jossa on joko 150 hv, 190 hv tai 240 hv.

  Volkswagen Arteon yleiset ongelmat

Arteonista on saatavana myös yksi hybridiversio, jonka voimanlähteenä on 1,4 litran TSI-nelisylinterinen nelisylinterinen moottori ja sähkömoottori, joiden yhteisteho on 220 hv. Bensiinikäyttöisen 2,0 litran Arteonin kulutus on jopa 35MPG, dieselmoottorin 2,0 litran kulutus on jopa 45MPG ja 1,4 litran hybridin kulutus on jopa 214MPG.

Kaikissa Arteon-versioissa on VW:n oma 7-vaihteinen DSG-automaattivaihteisto. Arteonin perustason mallit ovat FWD-autoja, kun taas korkeamman hintaluokan mallit ovat saatavilla myös VW 4Motion AWD -tekniikalla. Kaiken kaikkiaan Arteonin voimansiirtovaihtoehdot ovat tehokkaita, hienostuneita ja luotettavia.

VW Arteon – muotoilu ja alusta

Arteonin luultavasti vahvin puoli on ulkoinen muotoilu, joka huokuu hienostuneisuutta, ylellisyyttä ja futurismia, jota VW:llä on tapana kuvata parhaiten. Aggressiivinen etuosa yhdistettynä upeisiin LED-valoihin herättää varmasti huomiota jopa kalliimpien autojen seurassa. Arteon on saatavana myös Shooting Brake -versiona, mikä erottaa sen entisestään joistakin kilpailijoistaan.

Sisätiloiltaan Arteon ei ole kovin lupaava, sillä monet pitävät sitä liian Golf-maisena. Tämä ei tarkoita, että VW Golfissa olisi huonot sisätilat, mutta Golf on lähes puolet halvempi. Niin tai näin, joitakin premium-materiaaleja on siellä täällä, mutta kokonaiskokemus riippuu suuresti valitsemistasi vaihtoehdoista.

Arteonin jousitus ja alustan viritys tekevät siitä dynaamisen, mutta ei läheskään niin paljon kuin joidenkin baijerilaisten serkkujensa. Jäykemmällä jousituksella varustetut R-Line-mallit tuntuvat ketterämmiltä, mutta ne eivät koskaan pysty kilpailemaan BMW:n 4-sarjan kaltaisten mallien kanssa.

  VW vs. Mercedes: Luotettavuus

VW Arteon – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

VW Arteon vaikuttaa myös kohtuullisen luotettavalta autolta, mutta joitakin ongelmia on syytä mainita. Ensinnäkin Arteonilla on taipumus kärsiä jarrujärjestelmäongelmista, jousitusongelmista, verhoilu- ja varusteongelmista, kattoluukkuongelmista ja hybridijärjestelmän ongelmista.

Arteonin luotettavuudesta ei tiedetä liikaa, koska Arteon ei ole niin suosittu kuin jotkut muut VW-mallit ovat. Joka tapauksessa useimmat omistajat toteavat, että Arteon on luotettava auto, joka todennäköisesti kestää ajan hammasta.

VW Arteon – Arvo ja käytännöllisyys

Voit saada käytetyn VW Arteonin 29 000 ja 50 000 dollarin väliltä riippuen mallivuodesta, moottoreista, varustelistasta ja yleiskunnosta. Tällä hinnalla Arteon kilpailee suoraan Audi A5:n kanssa, mikä tekee Arteonin arvioinnista hieman vaikeaa.

Käytännöllisyydeltään Arteon on kuningas, koska mikään muu 4-ovinen sedan ei tarjoa samankokoista tavaratilaa kuin Arteonissa. Lisäksi Arteon on johtava myös jalkatilan suhteen, vaikka pääntilassa ei olekaan mitään kehuttavaa.

FAQ-osio

Onko VW Arteon sen arvoinen?

VW Arteon sijoittuu todella kilpailukykyiseen seuraan, sillä se kilpailee esimerkiksi Audi A5 Sportbackin, BMW 4-sarjan Gran Coupén ja Mercedes Benz C-luokan kanssa. Kaikilla näillä kolmella on premium-merkki, vahvemmat moottorit ja parempi jälleenmyyntiarvo.

Toisaalta VW Arteon alittaa hieman kaikki kolme edellä mainittua autoa hinnan osalta, mutta ei niin paljon, että ero olisi niin suuri. Sinänsä Arteon on sen arvoinen, jos todella pidät siitä, mitä se tarjoaa.

  BMW VS Volkswagen luotettavuus - kumpi on parempi?

Onko VW Arteon turvallinen?

Jos olet kiinnostunut VW Arteonin ostamisesta, turvallisuudesta ei kannata olla liian huolissaan, sillä Arteon on kaiken kaikkiaan todella turvallinen auto. Arteoniin on saatavana kaikki nykyaikaiset turvavarusteet, mutta useimmat niistä ovat osa melko kalliita lisävarustepaketteja.

Arteon on viiden tähden auto törmäyssuojauksen osalta, mikä tarkoittaa, että sen pitäisi täyttää useimpien ihmisten turvallisuustarpeet nykyään.

Onko VW Arteon parempi kuin VW Passat?

VW Arteon on Passatille sama kuin Audi A5 Audi A4:lle, mikä tarkoittaa, että ne perustuvat suunnilleen samalle alustalle, ja ainoa ero on ajokokemuksessa ja muotoilussa. VW Arteon on tyydyttävämpi paketti Passatiin verrattuna, mutta erot ovat marginaalisia.

Useimmat ihmiset pitävät enemmän Arteonin ulkonäöstä, kun taas Passatista pitävät enemmän hillitystä ulkomuodosta, joka ei huuda niin paljon.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z