Onko Volkswagen Touareg hyvä auto?

Volkswagen Touareg

Yhdysvaltain markkinoilla Volkswagen Atlasta pidetään VW:n katumaastureiden lippulaivana, mutta todellisuudessa Touareg on lähes kaikin tavoin sen edellä. Touareg esiteltiin ensimmäisen kerran 2000-luvun alussa edullisempana, mutta yhtä haluttavana versiona 1. sukupolven Porsche Cayennesta, mutta onko Volkswagen Touareg hyvä auto?

Sinänsä 1. sukupolven Touareg oli hieman kyseenalainen, koska sen luotettavuus oli heikko, 2. sukupolven Touareg on paljon parempi, kun taas 3. sukupolven Touareg on helposti joukon paras, ja se on todellakin kaiken kaikkiaan todella hyvä katumaasturi. Tarjolla olevat moottorit ovat tehokkaita, mutta eivät välttämättä tehokkaita, ainakaan aiemmissa malleissa.

Touareg näyttää komentavalta suurella maavarallaan, suurilla vanteillaan ja runsailla korkealuokkaisilla materiaaleillaan. Myös Touaregin sisätilat ovat avarat ja täynnä korkealuokkaisia materiaaleja. Touareg ei pysty ylellisyydessä vastaamaan Cayenneen, mutta hintaeron huomioon ottaen Touareg on enemmän kuin mukava.

Luotettavuuden suhteen Touaregin aiemmat mallit ovat vaikeuksissa, kun taas myöhemmät mallit ovat paljon parempia. Käytettynä arvo on hyväksyttävä, mutta uudesta lähtien se on kyseenalainen, koska Touaregin arvon aleneminen on voimakkaampaa kuin Cayennen tai Q7:n.

VW Touareg – Voimanlähde

VW Touaregin moottorivalikoima alkaa 6-sylinterisillä moottoreilla, tarkemmin sanottuna joko 3,0 litran V6:lla tai vanhemman mallin 3,6 litran V6:lla. Nämä tarjoavat 280hv:n ja 380hv:n väliltä ja ovat Touaregin suosituimmat bensamoottorit. Touareg on kuuluisa myös kyvykkäistä dieselmoottoreistaan, joista merkittävin on 3.0L TDI, jossa on 231hv.

  Volkswagen Passat yleiset ongelmat

Kaikki Touareg-mallit ovat pysyvästi nelivetoisia, ja ne on yhdistetty 8-vaihteiseen Tiptronic-vaihteistoon. 1. sukupolven Touaregiin on saatavana myös 6.0L W12 -moottori, jossa on 450 hv ja joka on yksi kaikkien aikojen oudoimmista, mutta samalla jännittävimmistä Touaregin moottoreista.

Bensiinimoottoreilta voi odottaa enimmillään noin 25-30MPG, kun taas dieselmoottoreilla päästään jopa 36MPG:iin. Kaikki nämä moottorit ovat vahvoja koko mallistossa, mikä tarkoittaa, että Touareg kulkee vaivattomasti ympäristöstä riippumatta.

VW Touareg – muotoilu ja alusta

Ensimmäisen sukupolven Touareg näyttää nyt vanhentuneelta, toinen sukupolvi on todella suosittu auto toisen käden markkinoilla, kun taas kolmannen sukupolven Touareg näyttää kiistatta paremmalta kuin Audi Q7. Sisätiloiltaan 1. sukupolven Touareg on yhtä vanhentunut kuin ulkoisesti, kun taas 2. sukupolvi kuroo umpeen kuilun vanhan näköisten sisätilojen ja nykyaikaisten sisätilojen välillä.

Kolmannen sukupolven Touareg näyttää parhaalta sekä sisältä että ulkoa, mikä tekee siitä täydellisesti linjassa markkinoiden uusimpien luksusmaastureiden kanssa. Ajokokemuksen osalta Touareg on suuri, ja sen varmasti tuntee. Jousituksen ja alustan viritys on keskittynyt mukavuuteen, mutta Touareg pystyy pitämään pintansa myös ajoradalla.

VW Touareg – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Kuten johdannossa todettiin, 1. sukupolven Touareg on kaikista ongelmallisin, sekä siksi, että se on vanha, että siksi, että se ei alun perin ollut kaikkein parhaiten rakennettu katumaasturi. Touaregin 2. sukupolvi on paljon parempi, erityisesti faceliftin jälkeiset mallit, jotka saattavat hyvinkin olla luotettavimpia Touareg-malleja nykyisillä markkinoilla.

  VW vs. Mercedes: Luotettavuus

Yleisimmät Touaregin ongelmat liittyvät moottorin ajoitusjärjestelmään, sytytyskeloihin, vesipumppuun, ohjausjärjestelmän kellojousiin ja vaihteistoon. Suurin osa näistä voidaan ratkaista ennakoivasti oikea-aikaisella ja perusteellisella huollolla, mutta koska huolto maksaa melko paljon rahaa, harva tekee sen kunnolla.

VW Touareg – Arvo ja käytännöllisyys

Löydät 2. sukupolven Touaregin jopa 15 000 dollarilla korkeammalla ajokilometrimäärällä varustetuista malleista, kun taas 1. sukupolven Touaregin voi löytää 10 000 dollarilla. Kolmannen sukupolven Touareg on todella kallis ja kärsii samalla jyrkästä arvonalennuksesta, joten olisi parasta, jos vain odottaisit, että auto saavuttaa muutaman vuoden iän ennen kuin ostat sen.

Käytännöllisyydeltään Touareg on niin hyvä kuin kaikki keskikokoiset luksusmaasturit ovat, mikä tarkoittaa, että tilaa on tarjolla runsaasti jopa viidelle aikuiselle matkustajalle. Myös tavaratila on enemmän kuin runsas, mikä tekee Touaregista loistavan valinnan niille, jotka arvostavat tilaa.

UKK-osio

Onko VW Touareg turvallinen auto?

VW Touaregin kaikki sukupolvet ovat turvallisia, mutta 3. sukupolven Touareg on ylivoimaisesti kaikkein turvallisin. 1. sukupolven Touareg on nyt 20 vuotta vanha auto, mikä tarkoittaa, että siinä ei ole kaikkia nykyaikaisia turvajärjestelmiä mallista riippumatta. 2. sukupolven malliin on saatavana paljon ohjelmallisia turvaominaisuuksia, mutta se ei myöskään ole luokkansa johtava.

Touareg on, kuten kaikki muutkin VW:t, erittäin riippuvainen valitsemistasi lisävarusteista, mikä tarkoittaa, että Touaregiin voi saada lähes kaiken, mutta siihen tarvitaan paljon rahaa.

  Volkswagen ID.4 yleiset ongelmat

Kuinka kauan VW Touareg kestää?

Useiden verkkolähteiden mukaan VW Touareg on yksi kaikkien aikojen pitkäikäisimmistä VW-autoista, mikä tarkoittaa, että sen pitäisi kestää helposti yli 200 000 kilometriä, jos sitä huolletaan oikein. On monia tapauksia, joissa ihmiset ajavat enemmän kuin tyytyväisinä 300 000 mailin Touaregilla, mutta se herättää kysymyksen, onko järkevää käyttää paljon huoltorahoja autoon, jolla on 300 000 kilometriä.

Joka tapauksessa Touareg on laadukkaasti valmistettu katumaasturi, jonka pitäisi palvella sinua pitkään, mutta vain jos huollat sitä.

Onko VW Touareg parempi kuin VW Atlas?

VW Touareg on todellakin parempi katumaasturi, koska se on uudempi, paremmin varusteltu, näyttää paremmalta ja on saatavana paremmilla moottoreilla. Touaregin ulko- ja sisätilojen muotoilu on paljon parempi, mikä tekee siitä premium-tuntuisemman auton.

Atlas ei ole huono auto, mutta se ei pärjää Touaregille. Ainoa seikka, jossa Atlas voittaa sen, on se, että siihen on saatavana seitsemän istuinta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z