BMW VS Volkswagen luotettavuus – kumpi on parempi?

BMW on suosittu tyylikkäistä, ylellisistä ja suorituskykyisistä autoista. Toisaalta Volkswagen on suosittu erinomaisen rakentamisen laadun, luotettavuuden ja monipuolisuuden vuoksi. Kumpi auto on kuitenkin luotettavampi ja parempi kuin toinen?

Volkswagen rakentaa luotettavampia autoja kuin BMW. BMW on kuitenkin noussut myös luotettavuusrankingissa ja on Mercedes-Benzin ja Audin kaltaisten merkkien yläpuolella. Siitä huolimatta Volkswagenilla on edelleen etumatka, mutta ero on hyvin pieni.

Vertailu on kuitenkin melko epäreilu, sillä BMW luo luksus- ja suorituskykyisiä autoja, kun taas Volkswagen keskittyy edullisiin valtavirta-autoihin. Koska BMW:llä on siis enemmän kehittyneitä teknisiä ominaisuuksia, se on helpompi hajottaa Volkswageniin verrattuna.

Kun on kyse siitä, kumpi auto on parempi, aiheesta tulee subjektiivinen. Jotkut valitsevat Volkswagenin sen luotettavuuden, huollon ja korjauksen helppouden sekä laajemman autovalikoiman vuoksi. Toisaalta jotkut henkilöt pitävät BMW:tä parempana sen laadukkaan ja hienostuneen sisustuksen, erinomaisen käsiteltävyyden, mukavuuden ja poikkeuksellisen suorituskyvyn vuoksi.

Kumpi auto on parempi – BMW 3-sarja vai Volkswagen Golf?

Ulkonäkö

Molemmat autot näyttävät näyttäviltä, mutta BMW 3-sarja näyttää hieman tyylikkäämmältä kuin Volkswagen Golf. Tässä autossa on tyylikäs ja aggressiivinen ulkonäkö, kun taas Volkswagen Golfissa on tasapainoinen ulkomuoto ja yksinkertainen muotoilu.

BMW:ssä on myös kehittyneempi ja rikkaampi sisustus kuin Golfissa. Koska BMW 3-sarja on luksusauto ja Volkswagen on valtavirta-auto, on normaalia, että sen sisätilat ovat korkeatasoisemmat verrattuna VW:n sisätiloihin.

BMW on myös pidempi kuin Volkswagen. Esimerkiksi BMW 330i:n akseliväli on 112,2 tuumaa, pituus 185,7 tuumaa, leveys 71,9 tuumaa ja korkeus 56,8 tuumaa. VW Golfin akseliväli on 103,8 tuumaa, pituus 167,6 tuumaa, leveys 70,8 tuumaa ja korkeus 58,2 tuumaa.

  BMW 328i VS Audi A4 - kumpi on parempi?

Kaiken kaikkiaan BMW on pidempi, kauniimpi ja huippuvarusteltu kuin Volkswagen Golf. Siitä huolimatta Volkswagen Golf on edelleen erinomainen auto, jossa on yksinkertainen muotoilu ja tilavat sisätilat.

Suorituskyky

Jos etsit nopeutta ja voimaa, BMW 3-sarja on edelleen parempi auto. BMW 330i on varustettu 2,0-litraisella moottorilla, joka tuottaa jopa 255 hevosvoimaa ja 295 kilovääntöä. Volkswagen 1.4 TI Golfissa on sitä vastoin 1,4-litrainen moottori, joka tuottaa jopa 147 hv ja 184 lb-ft vääntöä.

Mitä tulee nopeuteen ja nopeuteen, BMW 330i kiihtyy 0-100:een 3,4 sekunnissa, kun taas Volkswagen 1.4 TSI Golf kiihtyy 8,8 sekunnissa. Lisäksi BMW:n huippunopeus on 155 kilometriä tunnissa, kun taas VW Golfin huippunopeus on 127 kilometriä tunnissa.

Luotettavuus

Koska nämä molemmat autot ovat saksalaisia, niiden voi odottaa olevan luotettavia. Volkswagen Golf on kuitenkin luotettavampi kuin BMW 3-sarja. Toisin kuin BMW 3-sarjassa, VW Golfissa on vähemmän ongelmia, mikä tarkoittaa, että käytät vähemmän aikaa ja rahaa mekaanikolla. BMW on kuitenkin parantanut paljon, ja se on saksalaisten luksusautojen luotettavuuslistan kärjessä.

Hinta

Kuten odotettua, BMW 330i on paljon kalliimpi kuin Volkswagen 1.4 TSI Golf. Kyllä, nämä molemmat autot voivat olla hyvin rakennettuja ja niissä on erinomaiset ominaisuudet, mutta BMW 3-sarja on aivan toisella tasolla. Siksi sen perushinta on lähes kaksinkertainen VW Golfiin verrattuna.

  Halvin tapa vaihtaa BMW-avain?

BMW 330i:n perusmalli maksaa noin 41 500 dollaria, kun taas VW Golfin perusmalli maksaa noin 23 200 dollaria.

FAQ

Kumpi auto on nopeampi – Volkswagen vai BMW?

Nopeuden suhteen BMW on nopeampi kuin Volkswagen. Sen lisäksi, että BMW on luksusauto, se luo myös joitakin parhaista urheiluautoista. Esimerkiksi BMW 3-sarja on nopeampi kuin Volkswagen 1.4 TSI Golf. Tämä koskee sekä kiihtyvyyttä että huippunopeutta.

BMW 330i kiihtyy nollasta sataan vain 3,4 sekunnissa, kun taas Volkswagen 1.4 TSI Golfilla se kestää 8,8 sekuntia. Lisäksi BMW 330i:n huippunopeus on 155 kilometriä tunnissa, kun taas Volkswagen 1.4 TSI Golfilla se on 127 kilometriä tunnissa. BMW on siis jälkimmäisellä sekä radalla että maantiellä.

Kumpi auto on halvempi ylläpitää BMW:n ja Volkswagenin välillä?

Volkswagen on halvempi ylläpitää. Ennen kaikkea VW on luotettavampi kuin BMW. Toiseksi BMW on premium-auto, kun taas Volkswagen on valtavirta-auto. Näin ollen, kuten tavallista, luksusautot ovat kalliimpia ylläpitää kuin valtavirta-autot.

Lisäksi BMW:n osat ovat kalliimpia hankkia kuin Volkswagenin osat. Lisäksi BMW:ssä raportoidaan enemmän ongelmia kuin VW:ssä, mikä tarkoittaa, että vietät enemmän aikaa korjaamolla, mikä lisää korjaus- ja huoltokustannuksia.

Onko Volkswagen hyvä päivittäinen auto?

Kyllä, Volkswagen on erinomainen päivittäisauto. Toisin kuin BMW, Mercedes, Porsche ja Audi, Volkswagenit ovat polttoainetehokkaita ja halvempia ylläpitää. Ne ovat siis erinomaisia autoja päivittäiseen käyttöön. Volkswagen Golfin EPA-luokitus on 29 mpg kaupungissa ja 39 mpg maantiellä. Toisaalta BMW 3-sarjan luokitus on 26 mpg kaupungissa ja 36 mpg maantiellä.

  Onko Porsche Cayenne sama kuin VW Touareg?

Kumpi auto kestää kauemmin Volkswagenin ja BMW:n välillä?

Se, kuinka kauan autosi kestää, riippuu siitä, kuinka hyvin huollat sitä. Jos siis huollat autosi hyvin ja noudatat hyviä ajotapoja, autosi pitäisi kestää yli 200 000 kilometriä. Volkswagenin ja BMW:n osalta molemmat autot kestävät yli 150 000 kilometriä.

Voit siis odottaa BMW:n tai Volkswagenin kestävän jossain 100 000 mailin ja 200 000 mailin välillä. Kaiken kaikkiaan BMW on hieman kestävämpi, sillä suurin osa niistä ajaa yli 150 000 mailia, kun taas useimmat VW:t ajavat yli 100 000 mailia.

Kumpi auto tarjoaa laajemman valikoiman ajoneuvoja?

Volkswagen tarjoaa saksalaisista automerkeistä eniten automerkkejä ja -malleja. Kyllä, BMW:llä ja Mercedeksellä on tarjolla erilaisia autoja, mutta ne jäävät silti Volkswagenia jälkeen valikoiman suhteen. Volkswagen tarjoaa autoja lähes kaikissa luokissa, kun taas BMW:ltä puuttuu joitakin luokkia.

Yhteenveto

Jos etsit luotettavaa autoa, jossa on useita automerkkejä ja -malleja valittavana, valitse Volkswagen. Mutta jos haluat erinomaista suorituskykyä, mukavuutta, ylellisyyttä ja nopeutta, BMW on paras valinta. Joudut kuitenkin myös maksamaan BMW:n hankkimisesta enemmän kuin Volkswagenin hankkimisesta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z