Volkswagen Arteon yleiset ongelmat

Volkswagen Arteon ongelmat

Volkswagen Arteon on rakastetun Passat CC:n seuraaja, ja se on sijoitettu edullisemmaksi Audi A5 Sportbackiksi. Hyvä asia on se, että Arteon jakaa monia osia muiden VW-tuotteiden kanssa, koska se yleensä parantaa luotettavuutta. Huono puoli on myös se, että Arteon jakaa monia osia muiden VW-tuotteiden kanssa, mikä tarkoittaa, että se ei ehkä ole tarpeeksi erikoinen.

Oli miten oli, Arteon on todella hyvännäköinen auto, ja se onnistuu erottumaan monien muiden saksalaisten neliovisten coupéjen joukosta. Se vaikuttaa myös suhteellisen luotettavalta autolta, mutta se kärsii muutamasta erityisestä ongelmasta, jotka on syytä mainita.

Yleisimmät VW Arteon -ongelmat liittyvät jarruihin, erilaisiin varusteisiin ja verhoiluun liittyviin ongelmiin, hybridijärjestelmän ongelmiin, takajousituksen laakerointiin liittyviin ongelmiin ja kattoluukun ongelmiin. Suurin osa näistä voidaan ratkaista ennakoivasti, mutta vain jos onnistut pysäyttämään ne ajoissa.

Kaiken kaikkiaan Arteon on luotettava auto, etenkin faceliftin jälkeiset mallit. Siitä huolimatta sinun kannattaa kiinnittää huomiota kaikkiin näihin ongelmiin, jos haluat ostaa mahdollisimman ehjän yksilön.

VW Arteon – jarruihin liittyvät kysymykset

Jarrun työntötangossa näyttää olevan ongelmia, koska sitä ei ole kunnolla ruuvattu kiinni jarrutehostimeen. Tämä tarkoittaa, että tanko voi mahdollisesti irrota itsestään ajon aikana, mikä voi irrottaa jarrupolkimen kokonaan jarrutehostimesta. Näin ollen jarrut ovat paahtuneet, ja ainoa tapa pysähtyä on käyttää hätäjarrutusta tai seisontajarrua.

Tämä on luonnollisesti valtava turvallisuusriski, ja siksi VW on antanut takaisinkutsun kaikille vuosien 2019-2021 Arteon-malleille. Jotkut sanovat, että ongelma koskee muutamaa tuhatta Arteon-mallia, joten muista tutkia, onko sinua kiinnostavassa mallissa nämä ongelmat ratkaistu.

  Volvo vs. Volkswagen: Luotettavuus

VW Arteon – Varusteisiin ja verhoiluun liittyvät kysymykset

Arteon näyttää kärsivän erilaisista varusteisiin ja verhoiluun liittyvistä ongelmista, jotka voivat aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia tien päällä. Hyvä esimerkki tästä on virheellisesti kiinnitetty matkatavaraverkko, joka saattaa mahdollisesti irrota ajon aikana. Monet omistajat ovat valittaneet, että tämä aiheutti sen, että heidän matkatavaransa lensivät kirjaimellisesti matkustamoon.
VW myös palautti muutamia näistä ongelmista johtuvia takaisinkutsuja yli 20 000 Arteon-mallille eri puolilla maailmaa. Tällaiset ongelmat eivät vaivanneet ainoastaan Arteonia, vaan myös VW Golf Mk8:aa ja VW ID.4:ää.

VW Arteon – Hybridijärjestelmän ongelmat

Osa Arteon-hybridimalleista kärsii myös oudosta valmistusvirheestä, jossa positiivisen 12 V:n akun ja akun pääsulakekotelon yhdistävä kaapeli on saatettu vaihtaa. Tämän vuoksi sulakerasia ei pysty hoitamaan tehtäväänsä kunnolla, mikä tarkoittaa, että akku saattaa mahdollisesti ylittää sallitun lämpötilarajan.

Tämä voi mahdollisesti johtaa tulipaloon, jota kukaan ei todellakaan halua kokea. VW on myös julkaissut takaisinkutsun tämän vuoksi, ja yli 4 000 eri VW-mallia on kärsinyt tästä. Kiinnitä tähän ongelmaan erityistä huomiota, sillä se voi aiheuttaa katastrofaalisia vahinkoja, jos siitä ei huolehdita.

VW Arteon – Jousituksen laakeriongelma

Takajousituksen pyöränlaakerilla on taipumus kokea ongelmia jonkin ajan kuluttua, koska sitä ei ole kiinnitetty kunnolla tehtaalta lähtien. Tämä ongelma ei ole koskenut kovin montaa Arteon-mallia, mutta ongelma on niin vakava, että se voi mahdollisesti tuhota auton kyvyn ajaa edes suoralla linjalla.

  BMW VS Volkswagen luotettavuus - kumpi on parempi?

Kannattaa myös tutkia, onko katsomassasi Arteon-mallissa ollut myös vastaavia ongelmia. Jotkut sanovat, että vain yksi Arteon-malli on kuulunut takaisinkutsun piiriin, kun taas toiset toteavat, että todellinen määrä ei ole tiedossa. Oli miten oli, ongelma on huolestuttava, eikä pyöränlaakerin tarkistaminen riittämättömän kovettumisen merkkien varalta ole muutenkaan kovin vaikeaa.

VW Arteon – Kattoluukkuongelmat

Vuosina 2016-2018 valmistetuissa Arteon-malleissa esiintyy yleensä ongelmia kattoluukun paneelin kanssa. VW on kertonut, että valmistusvirheen vuoksi joissakin Arteon-malleissa on käytetty väärää kattoluukun pohjamaalia, joka voi aiheuttaa kattoluukun paneelin irtoamisen.

Jos näin todellakin tapahtuu ajon aikana, kattoluukku voi mahdollisesti lentää irti autosta ja vaarantaa kaikki ympärillä olevat. VW on myös antanut tämän vuoksi takaisinkutsun, eikä ole aivan selvää, kuinka moni Arteon-malli on kärsinyt tästä.

FAQ-osio

Onko VW Arteon sen arvoinen?

VW Arteon on yksi markkinoiden mielenkiintoisimmista autoista näinä päivinä, koska se tarjoaa todella tyylikkään ulkomuodon yhdistettynä suhteellisen tavallisen näköiseen sisustukseen. On melko valitettavaa, että Arteon ei vaikuta oikeastaan yhtään Premium-luokkaa paremmalta kuin Passat, vaikka se maksaa paljon enemmän rahaa.

Joka tapauksessa Arteon on itse asiassa yksi markkinoiden käytännöllisimmistä sedaneista, kiitos valtavan tavaratilan. Arteon ajaa paljon hienostuneemmin verrattuna Passatiin, jolla on myös taipumus kilpailla ajossa joidenkin kalliimpien kilpailijoidensa kanssa.

  VW vs. Mercedes: Luotettavuus

Pitäisikö minun ostaa VW Arteon?

Se riippuu siitä, mitä haluat ja tarvitset autolta. VW Arteon pystyy kilpailemaan joidenkin kalliimpien kilpailijoidensa kanssa, mutta se onnistuu myös olemaan puutteellinen tietyillä osa-alueilla. Arteonin ostamista on helppo suositella, koska se on kaiken kaikkiaan haluttava auto.

Mitä tulee arvoon, ei kuitenkaan ole aivan varmaa, onko hintaero Audi A5:n ja VW Arteonin välillä tarpeeksi suuri, jotta kannattaa valita Arteon. Kaiken kaikkiaan se riippuu siitä, millaisen sopimuksen voit tehdä, joten jos se on taloudellisesti järkevää ja pidät Arteonista, sinun kannattaa tutkia tarkemmin sen ostamista.

Onko VW Arteonin tuotanto loppumassa?

Joidenkin tietojen mukaan VW Arteonin tuotanto lopetetaan pian. On syytä mainita, että VW lopetti Arteonin tarjoamisen joillakin markkinoilla, kuten Kanadassa, kun taas muilla markkinoilla, kuten Yhdysvalloissa ja Euroopassa, Arteonista on hiljattain julkaistu päivitetty versio.

Meidän on odotettava ja katsottava, miten hyvin Arteon myy tulevina vuosina, sillä se on todennäköisesti tärkein tekijä päätettäessä, jatketaanko Arteonin tuotantoa kokonaan uudella sukupolvella.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z