Onko Volkswagen Sharan hyvä auto?

Onko Volkswagen Sharan hyvä auto?

Volkswagen Sharan on suuri monikäyttöinen pakettiauto, jota käytetään ensisijaisesti perheen tehtäviin. Sharan esiteltiin ensimmäisen kerran 1990-luvun puolivälissä, ja sen valmistus lopetetaan parhaillaan. Lähes kolmen vuosikymmenen tuotannon aikana Volkswagen onnistui myymään lähes 800 000 kappaletta, mikä on kelpo määrä tällaiselle autolle.

Sharan on suuri, tilava, ergonominen, helppo ajaa ja siitä on helppo nähdä ulos, mutta onko Volkswagen Sharan hyvä auto? Sharan on suhteellisen hyvä auto siihen nähden, mitä se on, mikä tarkoittaa sitä, että jos tarvitset isomman tila-auton, johon mahtuu mukavasti jopa seitsemän matkustajaa, Sharan on hyvä kauppa, koska se onnistui poistumaan enemmän kuin jotkut kilpailijansa.

Sharanin moottoripaletti koostuu 4-sylinterisistä moottoreista, mutta 1. sukupolven Sharaniin on saatavana myös V6-moottori. Kaikki Sharanin moottorit on suunniteltu tehokkaiksi, pehmeiksi ja halvoiksi huoltaa, ja siksi vanha kunnon 2,0 litran TDI on todennäköisesti paras Sharanin moottori, jonka voit saada.

Luotettavuuden osalta Sharan on kunnollinen, mutta aiomme mainita muutamia yleisiä ongelmia. Käytännöllisyys on loistavaa runsaan matkustajatilan ja kuormatilan ansiosta, ja myös arvo on todella hyvä kaikissa kolmessa mallissa.

VW Sharan – Voimansiirtojärjestelmä

1. sukupolven Sharan on saatavana joko 4-sylinterisillä 1,8- tai 2,0-litraisilla bensiinimoottoreilla, joiden teho on jopa 150 hv, tai 2,8-litraisella V6-moottorilla, jonka teho on jopa 204 hv. 1. sukupolven dieselmoottorit ovat 1,9- ja 2,0-litraiset 4-sylinteriset moottorit, joiden teho on jopa 140 hv. 2. sukupolven Sharanissa on vain kaksi bensiinimoottoria, 1.4L TSI tai 2.0L TSI, joiden tehot vaihtelevat 150hv:n ja 200hv:n välillä, kun taas 2. sukupolven faceliftissä oli vain 150hv:n 1.4L TSI, joka on Sharanin paras bensiinimoottori.

  Onko Volkswagen Atlas hyvä auto?

Dieselmoottoreiden osalta 1. sukupolven Sharanissa on joko 2.0L TDI tai 1.9L TDI. Toisen sukupolven ja 2. sukupolven facelift Sharanissa on vain 2.0L TDI, jonka teho on 184hv. Tämä on Sharanin paras moottori kaikista, sillä siinä on täydellinen tasapaino tehon, tehokkuuden ja luotettavuuden välillä.

Sharanin saa joko FWD-autona tai AWD 4MOTION-autona, jos olet valmis maksamaan siitä. Aiemmat Sharan-mallit olivat saatavilla viallisella Synchro-vaihteistolla, jota kannattaa välttää, sillä vain DSG-automaatti on hyvä automaattilaatikko Sharaniin.
Kaikki moottorit ovat suhteellisen tehokkaita, mutta uusimpien Sharan-mallien 2.0L TDI on tehokkain, sillä se kuluttaa jopa 50MPG.

VW Sharan – muotoilu ja alusta

Volkswagen Sharan on suunniteltu premium-tila-autoksi, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa kunnon mukavuudet premium-luokan paketissa. Sharanin 1. sukupolvi on nykyään melko ruma auto, kun taas Sharanin 2. sukupolvi ja erityisesti Sharanin 2. sukupolven facelift ovat paljon parempia. Sisätilojen osalta molemmat ovat utilitaristisia ja niissä on painotettu ergonomiaa, aivan kuten VW yleensä teki aikoinaan.

Sharanin ajokokemus ei ole mitään kehuttavaa, mikä tarkoittaa, että se toimii, mutta ei ole mitenkään jännittävä. Se näyttää ja kulkee kuin mikä tahansa muu tila-auto, mutta melueristys ja vaimennus ovat hieman parempia kuin joissakin halvemmissa kilpailijoissa.

VW Sharan – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Sharanin luotettavuus on uusimpien mallien osalta keskinkertainen ja 1. sukupolven mallin osalta ala-arvoinen. Tämä tarkoittaa, että Sharanissa on melkoinen määrä ongelmia, mutta ne ovat hallittavissa, jos autoa huolletaan oikein.

  Onko Volkswagen Tiguan hyvä auto?

Yleisimmät VW Sharanin ongelmat liittyvät vaihteistoon, varusteisiin, sähköihin, koriin ja moottoriin. Suurin osa näistä liittyy 1. sukupolven malliin, mikä tarkoittaa, että 2. sukupolven malli on siihen verrattuna paljon parempi.

VW Sharan – Arvo ja käytännöllisyys

  1. sukupolven Sharanin voi ostaa pienellä rahalla, kun taas uudemmat mallit eivät ole kovinkaan paljon kalliimpia. Syy siihen, miksi Sharan menetti arvonsa niin paljon kuin se menetti, on se, että se ei todellakaan tee mitään erityistä. Se on vain tila-auto, joka ei riepottele, eikä se ole mitenkään jännittävä.

Tämä ei ole varsinaisesti huono asia niille, jotka haluavat auton, joka yksinkertaisesti toimii ja tekee kaiken niin kuin pitääkin. Käytännöllisyys on loistava, sillä Sharaniin mahtuu jopa seitsemän ihmistä, ja tilaa on joka suhteessa runsaasti. Tavaratila on myös valtava, koska Sharan on todellinen perheauto.

FAQ-osio

Miksi VW Sharanin valmistus lopetetaan?

VW päätti viime vuosina uudistaa mallivalikoimaa säästääkseen rahaa ja keskittää suurimman osan T&K-rahoista tulevaisuuteen. Pandemian aikana VW Sharanista ja Seat Alhambrasta tuli kannattamattomia, ja siksi niiden tuotanto lopetetaan lopullisesti.

On myös syytä mainita, että VW tarjoaa Transporter Multivan -mallia ja monia ID. malliston autoja, jotka voivat tehokkaasti korvata Sharanin. Sharanista tuli yksinkertaisesti tarpeeton, ja siksi VW luopuu siitä.

  Onko Volkswagen T6 hyvä pakettiauto?

Onko Volkswagen Sharan hyvä perheauto?

Käytettyjen perheautojen osalta Sharan on yksi parhaista vaihtoehdoista, joita voit valita VW:n käytettyjen autojen valikoimasta. Sharanissa näkyy kuitenkin aika paljon ikää, mikä vahvistaa entisestään sitä, että Sharan on melko tylsä ja epäsuosittu.

Kyky pakata jopa seitsemän ihmistä mukavasti yhteen autoon on kuitenkin syy, miksi Sharania ylipäätään on olemassa. Jos voit ostaa uudemman VW-perheauton, jätä Sharan väliin, mutta jos et voi, Sharan on kaiken kaikkiaan paras käytetty VW-perheauto.

Onko VW Sharan isompi kuin VW Touran?

Volkswagen Sharan on näistä kahdesta autosta melko paljon isompi. Sharan on lähes 35 cm pidempi kuin Touran ja myös 7,5 cm leveämpi kuin Touran. Sharan on 6 cm korkeampi ja tarjoaa paljon enemmän tilaa sisällä, sekä matkustajille että lastille.

Touranin tuotanto on myös loppumassa, joten nyt on aika, jolloin nämä molemmat ovat saatavissa uutena, jos se tietysti kiinnostaa sinua.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z