VW vs. Mercedes: Luotettavuus

Volkswagen ja Mercedes ovat maailman suurimpia autonvalmistajia. Mercedes on erikoistunut luksusautojen rakentamiseen, kun taas VW valmistaa enimmäkseen kohtuuhintaisia ajoneuvoja. Kumpi saksalaisista merkeistä on siis parempi luotettavuuden suhteen?

Mercedes-Benz on luotettavampi kuin Volkswagen. Viimeisimmän Consumer Reportsin vähiten luotettavien automerkkien luettelon mukaan Volkswagen sijoittui kolmanneksi pistemäärällä 36 pistettä 100:sta, kun taas Mercedes sijoittui seitsemänneksi pistemäärällä 40 pistettä 100:sta.

Luotettavimmat Volkswagen-mallit ovat Volkswagen Atlas ja Volkswagen Tiguan. Vähiten luotettavat Mercedes-mallit ovat Mercedes-Benz C-luokka ja Mercedes-Benz CLA-luokka. Toisaalta luotettavin Mercedes on E-luokka, kun taas luotettavin Volkswagen on VW Passat.

Mutta miten Mercedes pärjää verrattuna joihinkin huippuluokan Volkswagen-malleihin? Luotettavuuden lisäksi on tärkeää ottaa huomioon muut tekijät, kuten turvallisuus, mukavuus ja suorituskyky. Seuraavassa kerrotaan, miten eri Mercedes- ja Volkswagen-mallit pärjäävät toisilleen.

Mercedes-Benz A-Class vs. Volkswagen Jetta

Volkswagen ja Mercedes-Benz saattavat sijoittua luotettavuuslistalla huonommalle sijalle, mutta niiden automallit ovat markkinoiden parhaita. Otetaan esimerkiksi Mercedes-Benz A-Class ja Volkswagen Jetta lähtötasolla. Molemmat autot ovat pieniä sedaneita, joissa on huippuluokan ominaisuuksia ja erinomainen suorituskyky.

Mercedes-Benz A-Classissa on 2,0-litrainen välijäähdytteinen turbomoottori, jossa on 7-vaihteinen automaattivaihteisto. Toisaalta Volkswagen Jetta on varustettu 1,4-litraisella välijäähdytteisellä turbomoottorilla ja 8-vaihteisella automaattivaihteistolla. Molemmissa ajoneuvoissa on etuveto.

Suorituskyvyn osalta Mercedes A-Class on paljon parempi kuin Volkswagen Jetta, sillä se tuottaa maksimissaan 188 hv 5800 kierroksen minuutissa, kun taas Jetta tuottaa 147 hv 5000 kierroksen minuutissa. Mercedes voi kuitenkin olla vieläkin tehokkaampi riippuen valitsemastasi A-Class-mallista.

  Mitkä Mercedes-mallit ovat hybridimalleja?

Sekä A-Klassassa että Jetassa on viisi istumapaikkaa, mikä tekee niistä täydellisiä perheautoja. A-Class-sedan on melko paljon suurempi kuin Jetta, mutta Jettassa on enemmän tavaratilaa. Hinnaltaan Mercedes-Benz A-Class on paljon kalliimpi, sillä se maksaa noin 34 700 dollaria, kun taas VW Jetta maksaa noin 23 800 dollaria.

Luotettavuuden osalta Mercedes-Benz A-Class on luotettavampi kuin VW Jetta. Volkswagen kutsui takaisin yli 210 000 vuosina 2016-2018 valmistettua Jetta-sedania. Niissä oli ongelma, jossa pultit löystyivät moottorissa ja aiheuttivat polttoainevuodon. Sitä vastoin Mercedes ei ole koskaan kutsunut takaisin A-Class-malliaan.

Mercedes-Benz C-luokka vs. Volkswagen Passat

Mercedes-Benz C-luokka on 42 650 dollarin perushinnallaan ylellisempi ja tehokkaampi ajoneuvo kuin Volkswagen Passat, jonka myyntihinta on 27 900 dollaria. Mutta korkeasta hinnastaan huolimatta Mercedes-Benz C-luokka ei ole yhtä luotettava kuin VW Passat.

Kaiken kaikkiaan Mercedes on merkkinä luotettavampi kuin Volkswagen, mutta VW Passat on luotettavampi kuin jotkut Mercedes-mallit, kuten C-luokka. VW Passatista tekee luotettavan se, että siinä on vähemmän rekisteröityjä ongelmia. Passatin omistajat viettävät vähemmän aikaa korjaamolla, mitä ei voi sanoa muista Volkswagen-malleista.

Mercedes-Benz C-luokka ja Volkswagen Passat ovat samankaltaisia siinä mielessä, että ne ovat molemmat keskikokoisia sedaneja. C-luokassa on kuitenkin kehittyneempiä ominaisuuksia kuin Passatissa, mikä näkyy niiden lähtöhinnoissa. C-luokka on myös tehokas, sillä siinä on 2,0-litrainen välijäähdytteinen turbomoottori, joka tuottaa maksimissaan 255 hv.

  Kumpi maasturi on parempi - Cadillac vai Mercedes?

Kääntöpuolella Volkswagen Passatissa on 2,0-litrainen välijäähdytteinen turbomoottori, joka tuottaa jopa 174 hv. C-luokassa on etuveto, kun taas Passatissa on takaveto. Lisäksi C-luokassa on ylellisempi sisustus kuin Passatissa. Yleisesti ottaen C-luokka on parempi auto, miinus luotettavuus.

FAQ

Mikä saksalainen automerkki on luotettavin?

Viisi parasta saksalaista merkkiä ovat Mercedes-Benz, Audi, BMW, Volkswagen ja Porsche. Näistä merkeistä Porsche on luotettavin, ja sen jälkeen tulee Mercedes-Benz. Volkswagen on seuraavana, sitten Audi, ja BMW istuu viimeisellä sijalla.
Syy Mercedes-Benzin ja Porschen korkeaan luotettavuusluokitukseen on se, että ne raportoivat vähemmän ongelmia ja niiden korjauskustannukset ovat myös alhaisemmat. Näillä kahdella automerkillä on kuitenkin viiden saksalaismerkin joukossa kalleimmat varaosat.

Kumpi automerkki on parempi, Mercedes vai VW?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat huipputekniikkaa, ylellisyyttä, mukavuutta ja turvallisuutta, Mercedes-Benz on ehdottomasti parempi vaihtoehto. Mutta jos haluat edullisen auton, joka on myös halvempi ylläpitää, Volkswagen on erinomainen valinta.

Mikä auto on kalliimpi ylläpitää, BMW, Audi, Mercedes vai VW?

BMW on kallein saksalainen automerkki ylläpidettäväksi. Vaikka Audi ja VW ovat saman emoyhtiön valmistamia, Audi on hieman kalliimpi ylläpitää kuin VW. Kolmannella sijalla on Mercedes-Benz ja lopuksi VW. Huomaa, että VW:n ylläpitokustannukset riippuvat mallista.

Mitkä autot kestävät kauemmin, Mercedes, BMW, Audi vai VW?

Kestävyydessä Volkswagen päihittää kaikki muut suuret saksalaiset merkit. Vaikka useimmat Mercedes-Benzin mallit kestävätkin melko pitkään, Volkswagen vie silti voiton. VW:n automallit, kuten Jetta, Beetle ja Passat, kestävät tunnetusti hyvin pitkään.
Mercedes tulee kestävyydessä toiseksi, kun taas BMW ja Audi tulevat kolmanneksi ja neljänneksi. BMW:n 5-sarja on kuitenkin osoittautunut kestävämmäksi kuin useimmat Mercedes- ja jopa VW-automallit. Audi on tämän luettelon vähiten luotettava automerkki, mutta jotkut mallit, kuten Q7, sijoittuvat korkeammalle.

  Mitkä Mercedes-mallit ovat nelivetoisia (AWD)?

Onko Volkswagen samalla tasolla kuin Mercedes, Audi ja BMW?

Ei ole. Vaikka Volkswagen on Audin emoyhtiö, Volkswagenin mallit eivät ole samalla tasolla kuin kolme tärkeintä saksalaista luksusautomerkkiä. Volkswagen valmistaa laadukkaita autoja, jotka ovat yleensä luokkaa hieman korkeammalla kuin Toyota, Nissan ja Honda, mutta ne eivät ole Mercedeksen, Audin tai BMW:n tasolla.
Kolme tärkeintä saksalaista luksusautomerkkiä eivät ole ainoastaan tehneet itselleen nimeä vuosien varrella, vaan ne sisältävät myös huippuominaisuuksia ja huippuluokan tekniikkaa. Lisäksi ne sisältävät joitakin edistyksellisimpiä turvallisuusominaisuuksia, jotka tekevät niistä turvallisempia kuin monet automerkit.

Mikä on sinulle tärkeintä?

Jos etsit luotettavuutta, Mercedes-Benz on luotettavampi kuin Volkswagen. Mutta jos haluat kohtuuhintaisen saksalaisen auton, jossa on hyviä ominaisuuksia, jotka ylittävät vakioauton, Volkswagen on hyvä vaihtoehto. Kaiken kaikkiaan molemmat autot erinomaisia ja erittäin kestäviä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z