Onko Volkswagen Polo hyvä auto?

Volkswagen Polo

Volkswagen Polo on yksi VW:n vanhimmista malleista, mikä tarkoittaa, että VW on jatkuvasti parantanut Poloa, jotta siitä olisi tullut se malli, joka se on nykyään. VW Polon kuuden sukupolven jälkeen se on nyt yhtä hyvä kuin VW Golf, mikä tarkoittaa, että nämä kaksi mallia tarjoavat nyt todella samanlaisia paketteja.

Onko Volkswagen Polo siis hyvä auto? Tähän kysymykseen on kaksi vastausta, lyhyt ja pitkä. Lyhyt vastaus on, että Polo on hyvä auto, koska se tarjoaa jatkuvasti yhden parhaista pienistä viistoperäisistä autoista lähes puolen vuosisadan ajan. Pitkä vastaus esitetään seuraavissa kappaleissa.

Polon moottorit ovat tehokkaita, hienostuneita ja riittävän tehokkaita auton kokoon ja painoon nähden. Muotoilu ei ole mitään huikeaa, mutta uusin VW Polo on oikeassa varustuksessa todella hyvännäköinen auto. Polo kulkee pehmeästi ja vaivattomasti, sillä jousitus ja alusta ovat keskittyneet mukavuuteen ja helppokäyttöisyyteen.

Polo on myös luotettava auto, mutta muutama mainitsemisen arvoinen asia on kuitenkin olemassa. Polon saa todella edulliseen hintaan, mutta se ei ole paras mahdollinen, kun kyse on arvon säilymisestä uudesta. Käytännöllisyys on kunnossa, mutta sisätilat eivät ole isompien hatchbackien tasolla.

VW Polo – Voimansiirto

VW Polon moottorivalikoima koostuu 3- ja 4-sylinterisistä moottoreista. Alkutason Polo-malleissa on pieni 3-sylinterinen 1,0 litran moottori, joka tarjoaa peräti 75 hv. 4-sylinteriset moottorit ovat 1.2L, 1.4L, 1.6L, 1.8L ja 2.0L iskutilavuudeltaan 1.2L, ja niiden teho on jopa 210hv malliston huippumallissa Polo GTI.

  Onko Volkswagen Tiguan hyvä auto?

Poloon on saatavana myös lukuisia kyvykkäitä dieselmoottoreita, mutta niistä kaikista paras dieselmoottori on 1.6L TDI, jossa on 100 hv, koska siinä tehokkuus ja teho ovat parhaiten tasapainossa. Polo toimitetaan yleensä 5-vaihteisella manuaalivaihteistolla, mutta voit valita myös VW:n oman DSG-kaksoiskytkinvaihteiston.

Pienipainoisen ja pienen iskutilavuuden sylinterimoottorisen auton selkeä etu on, että se on ylivoimaisen tehokas. Siksi VW Polo pystyy kuluttamaan jopa 50MPG, kun taas dieselmallit pystyvät kuluttamaan jopa enemmän. Polo on myös tiukasti FWD-auto, eikä 4MOTION Polo -malleja ole saatavilla.

VW Polo – muotoilu ja alusta

VW Polon perustamisesta lähtien malli seurasi VW Golfin jalanjälkiä, mikä tarkoittaa, että ne jakavat monia osia keskenään. Polo on kompaktimpi auto, mikä tarkoittaa sitä, että se näyttää siltä kuin kaupunkiauton kuuluukin. Ainoastaan huippuvarustellut GTI- ja R-Line-mallit erottuvat hieman massasta.

Sisällä uusi Polo 6 näyttää melko hienostuneelta kahden suuren laajakuvanäytön ja futurististen hallintalaitteiden ansiosta. Jotkut ihmiset pitävät paljon enemmän napeista kuin suurista kosketusnäytöistä, mutta VW päätti tehdä niin uusimmissa autosukupolvissaan. Kaiken kaikkiaan Polossa on laadukkaita materiaaleja, mutta kukaan ei voi kutsua sitä premium-autoksi.

Alustan ja jousituksen virityksen osalta alemman tason Polo-mallit keskittyvät yksinomaan mukavuuteen, ohjattavuuteen ja helppokäyttöisyyteen. Malliston kärkimalli Polo GTI on kuitenkin sertifioitu taskuraketti, mikä tarkoittaa, että se on dynaaminen ja hauska ajaa hedelmäisen moottorinsa ja erittäin reagoivan ohjauksen ansiosta.

  Onko Volkswagen ID.4 hyvä auto?

VW Polo – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

VW Polo on todellakin kokonaisuutena luotettava auto, mutta vanhemmat mallit eivät nykyään pärjää kovin hyvin. Tämä johtuu siitä, että useimmat ihmiset eivät ole kovin innokkaita huoltamaan näitä, koska ne ovat vanhoja ja halpoja muutenkin. Yleisimmät VW Polon ongelmat liittyvät ohjausjärjestelmään, jousitukseen, elektroniikkaan, moottoriin ja jarruihin.

Hyvä uutinen on se, että useimmat näistä voidaan ratkaista melko helposti, mutta huono uutinen on se, että monet eivät tee niin. Tämän vuoksi on paljon käytettyjä VW Polo -malleja, joiden hinnat ovat erittäin alhaiset, koska Polo on työjuhta-auto kaupunkiympäristöön, joka vie veronsa autolta jonkin ajan kuluttua.

VW Polo – arvoa ja käytännöllisyyttä

VW Polon saa pikkurahalla, jopa uudemmat mallit. Tämä johtuu siitä, että Polo on säästötason auto, joka kärsii kovasta arvonalennuksesta heti, kun se poistuu näyttelytilasta. Se on tällaisten autojen todellisuutta, eikä Polon kannata odottaa säilyttävän arvoaan kovinkaan hyvin.

Käytännöllisyydeltään Polo on pienikokoinen viistoperäauto, mikä tarkoittaa, että siitä puuttuu tilaa lähes joka kategoriassa. Toki, jos matkustat harvoin useamman kuin yhden matkustajan kanssa, Polo todennäköisesti riittää.

UKK-osio

Kuinka kauan VW Polo kestää?

VW Polon pitäisi kestää yli 100 000 – 200 000 mailia, jos pidät siitä kunnolla huolta. Kaikissa saksalaisissa autoissa on tarkat huoltosuunnitelmat, mikä tarkoittaa, että luotettavuus on vain niin hyvä kuin huolto on.

  Volkswagen Polo yleiset ongelmat

Moni ei halua omistaa Poloa vuosikymmeniä, ja siksi moni Polo vaihtaa omistajaa ennen kuin se saavuttaa 100 000 mailia. Joka tapauksessa Polon pitäisi kestää kunnon aikaa asianmukaisella huollolla.

Onko VW Polo Audi A1?

Audi A1 ja VW Polo perustuvat samaan alustaan, mikä tarkoittaa, että ne myös jakavat paljon voimansiirron ja voimansiirron osia keskenään. Ne käyttävät samanlaisia moottoreita, molemmat ovat nelivetoisia, ja molempiin on saatavana kaksoiskytkin-automaattivaihteisto.

Hienostuneisuudessa, tekniikassa ja haluttavuudessa on joitakin eroja, mutta pohjimmiltaan ne ovat enemmän tai vähemmän sama auto.

Pitäisikö minun ostaa VW Polo?

Jos etsit kaupunkiliikenteeseen sopivaa työmatka-autoa, päivittäistä kuljettajaa, joka voi mennä paikkoihin, joihin suuret autot eivät voi, ja autoa, joka säästää lompakkoasi, Polo on varmasti hyvä valinta. Polossa joudut tekemään tiettyjä kompromisseja käytännöllisyydestä ja ylellisyydestä, mutta jos haluat auton, jolla pääset paikasta toiseen, Polo on täydellinen.

Kaiken kaikkiaan kannattaa valita kohtuullisemmin varusteltu malli, sillä pelkistetyissä Polo-malleissa ei kirjaimellisesti ole mitään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z