Onko Volkswagen T6 hyvä pakettiauto?

Onko Volkswagen T6 hyvä pakettiauto?

Volkswagen Transporter T6 on VW:n kuuluisan keskikokoisen pakettiauton kuudes sukupolvi. T6 tuli tuotantoon vuonna 2015 ja sitä valmistetaan edelleen T6.1 faceliftinä. Transporter on vuosien varrella ollut itsestään selvä valinta ihmisille, jotka haluavat tilaa, mukavuutta, turvallisuutta ja mukavuutta. Onko Volkswagen T6 kuitenkin hyvä pakettiauto?

Pakettiautojen osalta Transporter T6 on todellakin hyvä pakettiauto, kuten kaikki sitä edeltäneet Transporter-mallitkin. T6:ssa on 2,0 litran TDI-nelisylinterinen dieselmoottori eri viritysvaiheissa tehontarpeen mukaan. 2.0L on todella hyvä moottori, luultavasti yksi parhaista VW:n dieselmoottoreista.

Muotoilun osalta Transporter näyttää melko uudelta, varsinkin 6.1-versio. Sisällä Transporter täyttää kaupallisiin tarkoituksiin tarkoitetun hyötyajoneuvon ja melko hyvin varustellun henkilöauton välisen kuilun. Jousitus ja alustan viritys on räätälöity mukavuutta ajatellen.

Transporter on luotettava pakettiauto, mutta se kärsii joistakin mainitsemisen arvoisista ongelmista. Arvoltaan T6 on samassa luokassa useimpien kilpailijoidensa kanssa, kun taas sen käytännöllisyys on loistava.

VW Transporter T6 – Voimansiirtojärjestelmä

Volkswagen Transporter T6 on varustettu 2,0 litran TDI-moottorilla, joka tarjoaa 90 hv, 102 hv, 110 hv, 150 hv ja 205 hv väliltä. Pienitehoisemmat T6 2.0L -mallit ovat tehokkaampia ja suositeltavampia niille, jotka eivät käytä T6:ta raskaan rahdin kuljettamiseen, kun taas tehokkaammat mallit ovat kokonaisuudessaan parempi valinta.

Transporter on saatavana joko 6-vaihteisella manuaalivaihteistolla tai 7-vaihteisella DSG-kaksoiskytkinvaihteistolla. DSG on alan standardi kaksoiskytkinvaihteisto, joten monet pitävät sitä useimmissa VW-autoissa manuaalivaihteistoa parempana. T6 on ensisijaisesti FWD-auto, mutta voit valita AWD 4MOTION -mallin, jos olet valmis maksamaan siitä.

  Volkswagen Golf vuosina välttää

On turvallista sanoa, että paras T6-kombo on 150 hv:n 2.0L TDI, DSG-vaihteisto ja 4MOTION AWD, sillä tässä kokoonpanossa teho, tehokkuus ja helppokäyttöisyys ovat parhaiten tasapainossa. Tehokkaimpien T6-mallien kulutus on noin 45MPG, kun taas tehokkaimpien mallien kulutus on noin 35MPG.

VW Transporter T6 – muotoilu ja alusta

Transporter T6:sta on saatavana muutama eri variantti riippuen siitä, mitä pakettiautolta tarvitset. Voit hankkia sen Multivanina, Caravelleina tai tavallisena Transporterina riippuen siitä, tarvitsetko henkilökuljetusta vai enemmän hyötyajoneuvoa. Kaikki vaihtoehdot ovat samanlaisia, mutta niissä on pieniä eroja, kuten ovien ja ikkunoiden määrä.

Transporterin sisätilat on järjestetty kauniisti, mikä tarkoittaa, että se noudattaa VW:n tunnettua ergonomiafilosofiaa. Transporterissa on kaikki mukavuudet, joita pakettiautolta voi odottaa, ja lisäksi siinä on monia mukavuuksia, joita voi odottaa löytyvän vain premium-luokan ajoneuvoista.

Ajokokemuksen osalta Transporter on jäykkä, mutta se on odotettavissa autolta, johon mahtuu 1600-2900 kiloa. Koska Transporterin painopiste on korkealla, se ei ole lainkaan dynaaminen auto, mutta pakettiauton ei ole tarkoituskaan olla urheiluauto.

VW Transporter T6 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

VW Transporter on aina tunnettu luotettavana pakettiautona, mikä tarkoittaa sitä, että se onnistuu kestämään kaikenlaisen väärinkäytön, joka kuuluu asiaan. Yleisimmät VW Transporterin ongelmat liittyvät kuitenkin EGR-venttiiliin, elektroniikkaan, vaihteistoon, remap-ongelmiin ja mahdollisesti sytytyskeloihin.

  Volvo vs. Volkswagen: Luotettavuus

Kaiken kaikkiaan Transporter on yksi markkinoiden luotettavimmista keskikokoisista pakettiautoista, joten sinun ei pitäisi olla kovin huolissasi siitä, että se jättää sinut pulaan.

VW Transporter T6 – Arvo ja käytännöllisyys

VW Transporter maksaa enemmän tai vähemmän kuin mikään muu keskikokoinen pakettiauto luokassaan. Transit Custom on hieman edullisempi, kun taas Mercedes Vito on hieman kalliimpi. Käytännöllisyydeltään Transporter on loistava valinta, varsinkin kun sitä on saatavana muutamalla eri kokoonpanolla.

Monet valitsevat Transporterin, koska he haluavat pakettiauton, joka pystyy kaikkeen. Se on riittävän suuri ja pystyy kuljettamaan merkittävää lastia, mutta sitä voidaan käyttää myös todella luotettavana henkilökuljetuksena.

UKK-osio

Onko Volkswagen Transporter T6 turvallinen pakettiauto?

Volkswagen Transporter asettaa riman monille muille pakettiautoille, sillä se ansaitsee parhaat turvallisuusluokitukset. Tämä tarkoittaa, että Transporterissa on kaikki nykyaikaiset turvallisuusvarusteet, kuten kaistavahti, sivusuojajärjestelmä, perävaunuavustin, rengaspaineen valvonta-anturit, mukautuva vakionopeudensäädin, liikennevaloilmoitus ja pysäköintipilotti.

Tämä on tietenkin hyvä asia, mutta huono asia on se, että mikään näistä ei kuulu vakiovarusteisiin. Näin on kuitenkin myös kaikkien muiden tämän segmentin pakettiautojen kohdalla. Ilman näitä kaikkia Transporter tarjoaa myös loistavan törmäyssuojan, kun otetaan huomioon, että se on saanut viiden tähden turvallisuusluokituksen.

Onko Volkswagen Transporter T6 parempi kuin T6.1?

Transporter T6.1 on merkittävä parannus T6:een verrattuna, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa melko paljon enemmän ja tuo T6:n nykyaikaan. Kun otetaan huomioon T6.1:n hankkimiseen tarvittava hinnankorotus, monet pitävät T6:ta kuitenkin kokonaisuutena parempana vaihtoehtona.

  Volkswagen T6 yleiset ongelmat

Pakettiauto eroaa henkilöautosta siten, että ei ole kovin järkevää päivittää sitä aina uudempaan malliin, kun sellainen ilmestyy.

Pitäisikö minun ostaa VW Transporter T6?

Jos etsit keskikokoista pakettiautoa, joka pystyy kaikkeen, Transporter on oikea valinta. T6 on jo pitkään ollut yksi markkinoiden suosituimmista pakettiautoista, eikä tämä näytä muuttuvan lähiaikoina.

Kannattaa ottaa huomioon myös kilpailijat, jotta voit päättää, mikä sopii parhaiten tarpeisiisi, mutta jos valitset heti Transporterin, et tule pettymään.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z