Onko Volkswagen Beetle hyvä auto?

Volkswagen Beetle

Volkswagen Beetle on yksi kaikkien aikojen ikonisimmista autoista, joten on melko vaikeaa sanoa, ettei se olisi hyvä auto. VW Beetle on itse asiassa yksi kaikkien aikojen parhaista, ellei jopa kaikkein myydyin yksittäinen malli, sillä VW onnistui myymään yli 21 miljoonaa kappaletta ympäri maailmaa.

Nykyaikaisissa VW Beetle -malleissa on yleensä joko 4-sylinterisiä moottoreita monissa eri versioissa. Aivan ensimmäinen VW Beetle tarjoaa vain 25 hv, kun taas Beetle RSI tarjoaa lähes 10 kertaa enemmän. Beetle tunnetaan yleisesti FWD-autona manuaalivaihteisena, mutta uusin DSG-kaksoiskytkin on löytänyt tiensä myös uudempiin Beetle-malleihin.

Muotoilullisesti VW Beetle on erehtymätön. Kaikki ympäri maailmaa tietävät, miltä VW Beetle näyttää, joten on vain kysymys siitä, pidätkö siitä vai et. Beetlen sisätilat ovat hieman tavallisemmat ja sopusoinnussa monien muiden VW-mallien kanssa.

Luotettavuuden suhteen VW Beetle ei ole mitään erikoista, mutta uudemmat mallit ovat todellakin luotettavampia. VW:n saa vain muutamalla tuhannella dollarilla, kun taas Beetlen käytännöllisyys ei ole aivan parhaimmistoa, koska ikoninen muotoilu on tärkeämpää kuin tilan maksimointi.

VW Beetle – Voimansiirtojärjestelmä

Kuten aiemmin mainittiin, VW Beetlen moottorivalikoima koostuu pääasiassa 4-sylinterisistä rivimoottoreista. Alkuperäiset VW Beetle -moottorit olivat pieniä 704cc ja 984cc ilmajäähdytteisiä moottoreita, mutta kaikissa nykyajan Beetle-malleissa käytetään 4-sylinterisiä moottoreita, kun taas joissakin käytetään myös 6-sylinterisiä moottoreita.

Kaikissa noin 20 viime vuoden aikana valmistetuissa Beetle-malleissa käytetään joko 1,4-, 1,6- tai 1,8-litraisia 4-sylinterisiä moottoreita, joiden tehot vaihtelevat 75:stä 150:een hevosvoimaan turbomalleissa. Luultavasti ikonisin Beetle-moottori on 2,0 litran 4-sylinterinen rivimoottori, jonka tehot vaihtelevat uusimmissa malleissa yleensä 115 ja 220 hv välillä.

  Onko Volkswagen Atlas hyvä auto?

Tehokkain sarjatuotannossa oleva Beetle on VW Beetle RSI 224hv V6:n ansiosta. VW Beetlestä oli vuosien varrella myös monia erikoisversioita, kuten esimerkiksi V5-malli. Beetle on FWD-auto, jossa on tyypillisesti manuaalivaihteisto, mutta joihinkin uudempiin malleihin on saatavana myös DSG-automaatti.

Voit odottaa uudempien Beetle-mallien tuottavan jopa 50MPG, jos haluat maksimoida polttoainetehokkuuden.

VW Beetle – muotoilu ja alusta

VW Beetle on yksi kaikkien aikojen ikonisimmista autoista, mikä tarkoittaa, että sen muotoilu on melko kiistaton. Siitä lähtien, kun Beetle julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1930, se on säilyttänyt sipulimaisen muotoilunsa, joka teki Beetlestä erottuvan ja siitä on tullut auto, jolla ei ole todellista kilpailijaa. Joko pidät tai et pidä Beetlen muotoilusta.

Beetlen sisätilat ovat hieman tavanomaisemmat, mikä tarkoittaa, että se jakaa monia osia muun VAG-perheen kanssa. Jotkin Beetle-mallit, kuten harvinaiset 1950-luvun Zwitter-mallit, ovat todennäköisesti kaikkein komeimpia Bugatti Atlanticista inspiroituneen jaetun takaikkunan muotoilun ansiosta.

Aikaisempien VW Beetle -mallien alustan ja jousituksen viritys oli viritetty siten, ettei se hajoaisi, mutta uudemmat VW Beetle -mallit ajavat jokseenkin kuten tavalliset Golf-mallit.

VW Beetle – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

VW Beetle on suhteellisen luotettava auto, mikä tarkoittaa, että se kestää aikaa, jos niitä huolletaan oikein. Yleisimmät VW Beetle -ongelmat liittyvät ajoitusketjujärjestelmään, kaikenlaisiin vuotoihin, MAF-anturiongelmiin, varusteongelmiin ja moottorin jäähdytysjärjestelmään.

  4MATIC vs 4MOTION - ero, edut ja haitat

Niin tai näin, VW Beetle -kuoriaisen huoltaminen on suurin piirtein samanlaista kuin VW Jettan tai VW Golfin huoltaminen, mikä tarkoittaa, että se on helppoa ja halpaa.

VW Beetle – Arvo ja käytännöllisyys

Kunnollisen VW Beetle -mallin saa jo muutamalla tuhannella dollarilla, kun taas keräilykelpoisimmat tilat maksavat helposti yli 100 000 dollaria. Osa näistä on sertifioituja klassikoita, osa taas ei. Tämä johtuu siitä, että Beetleä on myyty lähes kaikissa maailman maissa, ja sen myyntiluvut ovat yli 21 miljoonaa kappaletta.

Beetle on myös jossain määrin käytännöllinen auto, koska siinä on 4 istuinta. Istumatila ei kuitenkaan ole mitään kehuttavaa, ja myös tavaratila on keskinkertainen. Avoautomallit ovat vielä huonompia lähes kaikilta osin.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa VW Beetle?

Jos olet kiinnostunut omistamaan palan autohistoriaa, klassisen VW Beetlen ostaminen on täydellinen tapa tehdä se. Nämä ovat itse asiassa parhaita VW Beetle -malleja ostettavaksi, koska ne säilyttävät arvonsa hyvin ja niitä on erittäin helppo huoltaa. Nykyaikaiset VW Beetle -mallit eivät yksinkertaisesti ole yhtä hyviä kuin VW Golf ja Jetta.

Kaiken kaikkiaan, jos rakastat historiaa, muotoilua ja tuntumaa, VW Beetle on todellakin tervetullut lisä mihin tahansa autotalliin. Nämä tunnetaan myös erittäin värikkäästä jälkimarkkinoiden virityskentästä, mikä tarkoittaa, että VW Beetlellä voi tehdä ihmeitä.

  Käyttääkö Porsche VW:n moottoreita?

Miksi VW Beetle on niin suosittu?

VW Beetle on historian tunnetuimpien autonvalmistajien päämalli. Beetle oli mukana monissa elokuvissa ympäri maailmaa, mikä tarkoittaa, että Beetle on usein pääosassa piirretyissä, lastenelokuvissa ja jopa Hollywood-elokuvissa.

Beetle oli myös tuotannossa lähes kahdeksan vuosikymmentä, mikä tarkoittaa, että oli melko mahdotonta olla näkemättä Beetleä missä tahansa. On monia syitä siihen, miksi Beetle on niin suosittu kuin se on, mutta todellisuudessa auton ulkonäkö on varmasti yksi merkittävimmistä syistä.

Onko VW Beetle turvallinen?

Jotkut saattavat olla huolissaan siitä, että VW Beetle ei ensi silmäyksellä näytä erityisen turvalliselta. Uudemmilla malleilla on kuitenkin tapana nauttia tähdellisestä viiden tähden turvallisuusluokituksesta useimmilla osa-alueilla. Beetle ei ole varustettu kaikilla uusimmilla ohjelmallisilla turvajärjestelmillä, mutta voit varustaa useimmat niistä lisävarustepaketeilla.

Avoautomallit ovat hieman vähemmän turvallisia, mutta eivät niin paljon, että niillä olisi suurta merkitystä todellisuudessa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z