Onko Volvo luotettavampi kuin Tesla?

Useiden Teslan ajoneuvoissa esiintyvien yleisten ongelmien vuoksi Volvoa pidetään luotettavampana kuin Teslaa.

Suurten automerkkien luokitusten mukaan Tesla sijoittuu usein paljon huonommin kuin Volvo. Luotettavuus on tärkein syy Teslan alhaisiin pisteisiin Consumer Reportsin ja JD Powerin arvioissa verrattuna Volvoon, jolla on vahva maine turvallisena ja luotettavana merkkinä.

Jos kuitenkin vertaamme pelkästään Volvon sähköautoja Teslan vastaaviin, Tesla voittaa selvästi sähköautojen luokassa.

Etsitään luotettavuutta

Uutta autoa etsiessään useimmat ihmiset ottavat huomioon ajoneuvon mahdollisen korjaushinnan ja etsivät autoa, jonka korjauslaskut ovat alhaiset. Merkittävää on myös se, kuinka usein ajoneuvo hajoaa tai tarvitsee korjausta.

Toinen erittäin tärkeä tekijä luotettavuuden kannalta on se, miten hyvin autoa on huollettu, jos ostat sen käytettynä. Se, miten autosta on pidetty huolta, vaikuttaa paljon siihen, kuinka luotettava se on pitkällä aikavälillä.

Sähköauton luotettavuus: Vähemmän osia ja vähemmän korjauksia

Sähköautoissa on yleisesti ottaen vähemmän liikkuvia osia eikä niissä ole moottoria, jota pitäisi hallita, joten niiden ylläpito on paljon kustannustehokkaampaa. Niiden korjauslaskut ovat yleensä paljon halvempia kuin perinteisten autojen, koska osat kuluvat vähemmän. Sähköautot eivät myöskään tarvitse öljynvaihtoja, eikä niissä tarvitse huolehtia tukkeutuneista venttiileistä tai vaihtaa tiivisteitä ja ilmansuodattimia.

Sähköautot johtavat ehdottomasti pitkän aikavälin säästöihin, kun on kyse tyypillisistä korjauslaskuista. Luotettavuus riippuu kuitenkin käyttäjien tyytyväisyydestä ja auton suorituskyvyn tasaisuudesta.

Suurin sähköautojen luotettavuuteen liittyvä ongelma on akkujen vaihto, joka on melko kallista. Mitä pidempään auto kulkee, sitä lyhyemmäksi sen toimintasäde käy. Jossain vaiheessa akut eivät enää ota latausta vastaan.

  Mikä on Teslan Summon-tila?

Tästä huolimatta sähköautojen litiumioniakut eivät kulu liian nopeasti. On keskimäärin 100 000 kilometriä, ennen kuin sen kantama vähenee merkittävästi.

Teslan luotettavuus on kyseenalainen.

Consumer Reportsin luokitusten mukaan Tesla on aina saanut melko huonot pisteet luotettavuusluokituksissa. Eikä kyse ole vain yhdestä tai kahdesta Tesla-mallista, vaan itse asiassa lähes kaikki sen mallit kärsivät.

Nykyinen Tesla Model X sai luotettavuudesta vain kaksi pistettä viidestä. Sama koskee Model Y:tä ja Model 3:aa. Model Y ei koskaan saavuttanut enempää kuin yhden arvosanan viidestä, ja Model 3 saavutti neljä arvosanaa viidestä vain kerran.

Teslan ongelmat

Tesla sai raportoidusti 205 ongelmaa 100 ajoneuvoa kohden. Tämä on ylivoimaisesti eniten minkään automerkin kohdalla. Mitä nämä ongelmat sitten ovat?

Tesla on tunnettu rakentamisen laatuvioista. Monet asiakkaat sekä tekniset henkilöt ovat ottaneet tämän ongelman esille. Vuonna 2018 autoalan asiantuntijakonsultti Sandy Munro arvioi autoja sanomalla, että laatu oli jopa heikompaa kuin 90-luvulla tehdyssä Kia-autossa.

Tämän lisäksi muut ongelmat, kuten huono maalaus tai ulkopaneelien epätasaiset raot, ovat yleisiä Teslan autoissa. Munron haastattelussa jopa Teslan toimitusjohtaja Elon Musk myönsi nämä ongelmat.

Volvo: Luotettavuuden ja turvallisuuden maine

Volvo on aina ollut turvallisuuden tavaramerkki. Volvo tarjoaa asiakkailleen CPO (Certified pre-owned) -ajoneuvo-ohjelman, jossa arvioidaan ajoneuvon käyttöikä. Volvo on ehkä ainoa automerkki, joka alkoi valmistaa autoja varmistaakseen asiakkailleen parhaat turvallisuusominaisuudet.

  Kumpi on turvallisempi, Tesla vai Volvo?

Volvosta on tullut luotettavuuden ja turvallisuusominaisuuksien standardi. Jopa vanhoja Volvo-autoja pidetään edelleen huomattavan luotettavina. Ihmiset ovat edelleen ihastuneita Volvo 740 -sarjaansa ja jakavat kuviaan vanhoista tukevista Volvoistaan verkossa.

Jos puhutaan Volvon sähköautoista, nekin ovat melko luotettavia. Volvo XC40, Volvon ensimmäinen sähköauto, sai JD Powerin luotettavuusluokituksessa 71 pistettä 100:sta. Autossa on kaikki ensiluokkaiset turvavarusteet. IIHS palkitsi auton myös Top Safety Pick+ -palkinnolla.

Volvo vs. Tesla

Jos vertaamme Volvon ja Teslan merkkejä yleisesti, voimme helposti sanoa, että Volvo on luotettavampi ja luotettavampi. Tämä johtuu niiden alhaisista korjausmääristä ja paremmasta rakentamisen laadusta.

Jos kuitenkin puhumme vain Volvon sähköautoista verrattuna Teslaan, joka valmistaa vain sähköautoja, Teslalla on joitakin etuja Volvoon verrattuna. Tesla on valmistanut sähköautojaan vuodesta 2008 lähtien. Heillä on ollut enemmän tutkimusaikaa Volvoon verrattuna. Heillä on suurempi sähköautojen arvo kuin Volvolla sähköautojen osalta. Teslalla on muita etuja Volvoon nähden sähköautojen osalta, kuten seuraavat:

  • Parempi toimintasäde
  • parempi suorituskyky
  • paremmat tekniset ominaisuudet ja infotainment-järjestelmä
  • parempi takuu
  • parempi autopilottitila

FAQ

Onko Teslan autoissa autopilottitila?

Tesla-autoissa on hands-on-autopilottitila. Autopilottitila ei tee autosta itseohjautuvaa ajoneuvoa, vaan se on olemassa kuljettajan apuna. Kuljettaja voi edelleen hallita autoa. Autopilottitila edellyttää, että kuljettajan kädet ovat ohjauspyörässä, ja kuljettaja voi ottaa auton hallinnan haltuunsa milloin tahansa.

  Mikä Volvon katumaasturi on suurin?

Mikä on halvin saatavilla oleva Tesla?

Tesla Model 3 on halvin saatavilla oleva malli, mutta se tarjoaa silti monia hyviä ominaisuuksia. Sen pitkän toimintasäteen arvio on 263 mailia, ja auton tyylikäs muoto näyttää tyylikkäältä. Perusvaihtoehdon hinta alkaa 41 190 dollarista. Kaikissa vaihtoehdoissa on vakiona Teslan suuri infotainment-näyttö. Autopilotti-vaihtoehdon voi lisätä 3 000 dollarin lisähintaan.

Kuinka kauan Teslan akku kestää?

Tesla tarjoaa akulle 8 vuoden tai 150 000 kilometrin takuun sen mukaan, kumpi ensin tulee. Model 3:n vakiotakuu on 100 000 mailia. Tosin Tesla väittää, että akku säilyttää vielä 70 prosenttia käyttöiästään takuuajan päättyessä.

Onko luotettavuudella todella väliä?

Luotettavuus autoissa tarkoittaa sitä, että saat saman lopputuloksen täydellisellä suorituskyvyllä joka päivä. Auton johdonmukaisuudella on eniten merkitystä, kun jonkun on luotettava automerkkiin. Jos autoa on korjattava joka toinen päivä kalliilla varaosilla, kyseinen auto ei todennäköisesti sovi kaikille.

Kun uusi auto tulee markkinoille, ihmiset ovat kuitenkin yleensä innokkaita ostamaan sen kiinnittämättä huomiota auton arvosteluihin ja luokituksiin. Tuolloin ihmiset eivät yleensä välitä luotettavuudesta ja haluavat kokea uusia ominaisuuksia. Luotettavuus on kuitenkin tärkeä tekijä, kun auto on hieman vanhempi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z