Mikä on Teslan Summon-tila?

Tesla on yksi niistä automerkeistä, joilla on siisteimmät ja kehittyneimmät teknologiat. Yksi merkittävimmistä Teslan teknologioista on täysin itseohjautuva järjestelmä, joka tekee autosta lähes autonomisen. Mutta mikä on Teslan Summon-tila?

Tesla Summon Mode on ominaisuus, joka tarjoaa Tesla-kuljettajille mukavuutta ja turvallisuutta heidän pysäköidessään ja noutaessaan autojaan. Jos esimerkiksi pysäköit autosi ahtaaseen tilaan tai yksityiseen autotalliisi, voit käskeä auton tulemaan luoksesi ilman, että sinun tarvitsee ponnistella sen eteen.

Tesla otti Summon-teknologian käyttöön syyskuussa 2016. Tämä tekniikka on osa autopilotin version 7.1 ohjelmistopäivitystä. Aluksi tämä tekniikka oli saatavilla vain Tesla Model S- ja X-malleihin, mutta myöhemmin se otettiin käyttöön myös Tesla Model 3:ssa. Lisäksi se on vakiona Tesla Model Y:ssä.

Miten aktivoin Teslan kutsutilan?

Teslan kutsutilan aktivointi on melko helppoa. Ensimmäinen vaihe on varmistaa, että Tesla on pysäköitynä ja sammutettuna. Pidä seuraavaksi avaimenperän keskimmäistä painiketta painettuna noin kolmen sekunnin ajan, kunnes hätävilkut syttyvät ja muuttuvat vilkkuvasta tasaiseksi.

Kun hätävilkut palavat tasaisesti, vapauta keskimmäinen painike. Tesla on aktivoinut kutsutilan. Huomaa, että etummaiset tavaratilan ja takaluukun painikkeet toimivat suuntaohjaimina. Etuosan takakontin painikkeilla voit siis liikkua eteenpäin, kun taas takakontin painikkeilla voit liikkua taaksepäin tai peruuttaa.

Jos haluat peruuttaa kutsutilan, paina keskimmäistä painiketta uudelleen. Kaikki nämä toimenpiteet voidaan suorittaa myös Tesla-sovelluksen kautta. Sitä paitsi Summon toimii yhdessä HomeLinkin kanssa, jotta järjestelmä voi toimia. Se voi käyttää autotallin ovea, joka avautuu ja sulkeutuu sisään- ja ulospääsyn jälkeen.

  Toimiiko Tesla Smart Summon?

Mitä tarkoittaa Teslan kutsuminen?

Teslan kutsuminen tarkoittaa sen käskemistä tulemaan luoksesi tai poistumaan rakennetulta alueelta. Teslan kutsutila lisää käyttäjien mukavuutta ja turvallisuutta, kun heidän ei tarvitse ponnistella päästäkseen autoonsa ahtaissa paikoissa.

Kutsuvatko kaikki Teslat?

Ei. Tesla otti summon-toiminnon käyttöön syyskuussa 2016. Siksi kaikissa ennen tätä ajanjaksoa valmistetuissa Tesloissa ei ole tätä ominaisuutta. Kuitenkin ihmiset, jotka omistavat Teslan, joka on valmistettu ennen syyskuuta 2016, voivat silti ladata ohjelmiston ja kutsua autonsa. He voivat siis edelleen nauttia Summon-tilasta, vaikka heidän autonsa olisi valmistettu aiemmin.

Mitä eroa on Teslan kutsulla ja älykkäällä kutsulla?

Tesla summon on ominaisuus, jonka avulla voit käskeä Teslaasi parkkipaikalta hakemaan sinut. Smart Summon on sitä vastoin Summon-tilan parannettu versio, sillä sen avulla auto voi ajaa luoksesi tai valitsemaasi kohteeseen.

Vaikka nämä kaksi ominaisuutta näyttävät samankaltaisilta, Smart Summon on Summon Moden kehittyneempi versio. Sen lisäksi, että se tulee luoksesi, se voi myös jättää sinut kyydistä ja pysäköidä auton puolestasi. Se on siis enemmän kuin vain kutsuminen.

Sitä paitsi Summon päivitettiin Smart Summoniksi syyskuussa 2019. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun Tesla päivitti autopilottiohjelmistonsa versioon 10.0. Uusin smart summon -ominaisuus on kuitenkin saatavilla vain Tesla-autoille, joissa on Autopilot FSD -ohjelmisto.

FAQ

Mitä ovat Teslan aktiiviset turvallisuusominaisuudet?

Kaikissa vuoden 2014 jälkeen valmistetuissa Tesloissa on aktiiviset turvallisuusominaisuudet. Nämä ominaisuudet ovat tärkeitä, kun Teslassa käytetään autopilottia tai itseohjautuvaa järjestelmää. Lisäksi nämä ominaisuudet ovat Teslan autopilotti-laitteiston ja -ohjelmistojärjestelmän mahdollistamia, ja niihin kuuluvat mm. seuraavat:

  • Automaattinen hätäjarrutus
  • Kaistalta poistumisen estäminen
  • Kaistalta poistumisen estäminen hätätilanteessa
  • Törmäysvaroitus eteenpäin
  • Sivutörmäysvaroitus
  • kuolleen kulman valvonta
  • Esteestä tietoinen kiihdytys
    Nämä turvallisuusominaisuudet ovat erittäin tärkeitä ja auttavat pitämään kuljettajan ja matkustajat aina turvassa. Kuljettajan on kuitenkin oltava täysin tarkkaavainen tiellä, vaikka hänellä on tämän auton tarjoamat turvaominaisuudet.
  Pitääkö Teslan lämmitellä?

Kutsuvatko kaikki Teslat?

Kun Teslan kutsutoiminto löydettiin vuonna 2016, se otettiin aluksi käyttöön Tesla Model S:ssä ja X:ssä, mutta myöhemmin se otettiin käyttöön myös Tesla Model 3:ssa. Nykyään tämä toiminto löytyy kaikista Tesla-malleista, Tesla Model Y mukaan lukien.

Kuinka paljon Teslan älykäs kutsutoiminto maksaa?

Tesla otti älykkään kutsutoiminnon käyttöön vuoden 2016 lopulla. Tämä tarkoittaa, että ennen tätä ajanjaksoa valmistetuissa Tesla-malleissa ei ole Smart Summon -toimintoa. Jos Teslassasi on kuitenkin parannettu autopilotti ja täysin itseohjautuva tekniikka, voit silti asentaa Smart Summon -toiminnon.

Jos haluat lisätä Teslan Smart Summon -ominaisuuden Teslaasi, sinun on maksettava vähintään 6 000 dollaria. Ja jos sinulla ei ole parannettua autopilottitoimintoa, sinun on ensin asennettava se, mikä voi maksaa vielä enemmän.

Onko Tesla FSD ilmainen?

FSD tarkoittaa kokonaisuudessaan ”täyttä itseohjautuvuutta”. Tämä ominaisuus ei tee Teslasta täysin autonomista, mutta se tarjoaa joitakin lisäominaisuuksia, jotka tekevät auton ajamisesta helppoa ja hauskaa. Lyhyesti sanottuna FSD tarjoaa paljon kuljettajaa avustavia ominaisuuksia, jotka tekevät Teslalla ajamisesta hauskaa.

FSD:n tarjoamat itseohjautuvat ominaisuudet eivät kuitenkaan ole ilmaisia, sillä Tesla perii niistä kuukausimaksun. Teslan omistajien, joiden autoihin on asennettu perusautopilottijärjestelmä, on maksettava vähintään 199 dollarin kuukausimaksu, kun taas laajennetuilla autopilottitoiminnoilla varustettujen omistajien on maksettava vähintään 99 dollaria kuukaudessa.

  Tarvitsevatko Teslat öljyä?

Tarvitsetko autopilottia Summoniin?

Kyllä, tarvitset oikean autopilotin Summoniin. Vaikka autopilotti 1 on varustettu oikealla laitteistolla, joka tukee perus Summonia, se ei voi tukea Smart Summon -ominaisuutta. Smart Summon -ominaisuutta varten tarvitset autopilotti 2 -laitteiston autoosi. Jos Teslassasi on siis laajennettu autopilotti ja täysi itseohjautuvuus, älykkään kutsun pitäisi toimia.

Bottom line

Yhteenvetona voidaan todeta, että Tesla Summon Mode on ominaisuus, joka tarjoaa Tesla-kuljettajille mukavuutta ja turvallisuutta, kun he pysäköivät autonsa tai hakevat sen parkkipaikalta tai pysäköintihallista. Kuljettajan on kuitenkin oltava varuillaan, sillä tämä järjestelmä ei ole 100-prosenttisen tehokas.

Kaikissa Tesloissa ei kuitenkaan ole Summon Mode -ominaisuutta, sillä se on saatavilla vain vuoden 2016 jälkeen valmistetuissa Tesla-malleissa. Jos autossasi on autopilotti ja se on valmistettu ennen vuotta 2016, voit silti asentaa autoosi Summon-toiminnon.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z