Kumpi on turvallisempi, Tesla vai Volvo?

Sekä Tesla että Volvo ovat huippuluokkaa turvallisuuden suhteen, mutta Volvo on hieman Teslaa parempi.

Volvo on aina ollut autoteollisuuden turvallisuusstandardi. Se on tehnyt nimensä markkinoilla turvallisuudestaan ja luotettavuudestaan. Volvo aloitti autojen valmistuksen juuri varmistaakseen parhaat turvallisuusominaisuudet asiakkailleen. Tesla on kuitenkin myös osoittanut valmistavansa erittäin turvallisia autoja, joissa on huippuluokan turvallisuusominaisuudet.

Autojen turvallisuus määritellään pääasiassa sillä, miten päteväksi ajoneuvo osoittautuu onnettomuuden sattuessa. Autojen turvallisuus on jatkuvasti monien ihmisten suurin huolenaihe, joten nykyaikaisissa autoissa on lukuisia kehittyneitä turvatoimia, mukaan lukien sekä aktiiviset että passiiviset turvatoiminnot.

Teslan turvallisuusluokitukset

Tesla on kuuluisa lähinnä sähköautoistaan ja Elon Muskista, mutta myös sen turvallisuusominaisuudet ovat huippuluokkaa. IIHS on luokitellut Tesla-autot säännöllisesti huipputurvallisiksi autoiksi, ja useat Tesla-autot ovat saaneet myös NHTSA:n viiden tähden arvosanan. NHTSA:n sijoitukset perustuvat törmäystesteihin auton kummallakin puolella.

Tesla Model Y on aina ollut erittäin turvallinen auto. Se on läpäissyt onnistuneesti kaikki NHTSA:n testit, joissa se sai 5 tähteä. Model Y:tä pidetään usein turvallisimpana Tesla-autona. Vuonna 2021 myös IIHS valitsi Tesla Model 3:n Top Safety Pick+ -luokkaan.

Teslan turvallisuusominaisuudet

Tesla tekee autonsa niin, että turvallisuus on etusijalla, ja se suunnittelee autot siten, että onnettomuus- ja kolaririski on mahdollisimman pieni. Akkupaketti on sijoitettu auton pohjaan, mikä antaa niille hyvän suojan kaatumiselta. Teslan autoissa on myös patentoitu sivukynnysrakenne, joka suojaa matkustajia sivutörmäyksessä.

Myös rakenteellinen kestävyys on Teslan autoissa erinomainen. Koska Tesla valmistaa vain sähköautoja, niissä ei ole moottoreita edessä eikä takana. Tämä mahdollistaa sen, että autojen etu- ja takaosaan voidaan sijoittaa lisätilaa, mikä vähentää matkustajien loukkaantumisriskiä. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, kaikissa Tesla-autoissa on melko hyvät turvatyynyt sivuturvatyynyverhoilla.

  Mitkä ovat Teslan haitat?

Volvon turvallisuusluokitukset

Ruotsalainen Volvo on aina ollut turvallisten autojen huippunimi. He ovat työskennelleet turvallisuusominaisuuksien parissa alusta asti.

Monet voittoa tavoittelemattomat autojen turvallisuusjärjestöt ovat jatkuvasti luokitelleet Volvot erittäin hyvin ja antaneet niille viisi tähteä. Esimerkiksi NHTSA antoi hiljattain XC90:lle täydet tähdet. Ja IIHS luokitteli Volvon koko malliston Top Safety Pick+ -luokkaan. XC90:tä pidetään yhtenä kaikkien aikojen turvallisimmista autoista.

Volvo valmistaa pientä automallistoa, mutta se varmistaa kuitenkin, että kaikki autot ovat parhaita turvallisuusominaisuuksiltaan. Volvo on kirjaimellisesti keskittänyt markkinointikampanjansa autojen turvallisuusominaisuuksiin ja siihen, miten tärkeää autojen turvallisuus on.

Volvon turvallisuusominaisuudet

Volvon maine turvallisuussegmentillä ei syntynyt yhdessä päivässä. He ovat tehneet kovasti töitä tarjotakseen parhaat mahdolliset turvallisuusominaisuudet ja jopa keksineet joitakin turvallisuusominaisuuksia tyhjästä. Alkuperäisiin Volvon turvavarusteisiin kuuluvat turvaistuin, jalankulkijan tunnistus, kolmipisteturvavyö ja taaksepäin suunnattu lastenistuin.

Näiden ominaisuuksien lisäksi Volvossa on kaikki muut vakioturvallisuusominaisuudet, jotka yleensä kuuluvat useimpiin luksusajoneuvoihin. Volvo tuo ne kuitenkin seuraavalle tasolle. Kaikkiin Volvo-malleihin saatavissa oleviin turvallisuusominaisuuksiin kuuluvat puhallettavat verhot, rullausvakauden hallinta, niskaniskusuojaus, elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, kuljettajan hälytysvalvonta ja kaistalla pysymisen tuki.

Volvo vs. Tesla: Molemmat ovat erittäin turvallisia, mutta Volvo on turvallisempi.

Teslan keskimääräinen USN-turvallisuuspistemäärä oli 9,80/10. Tämä tekee Teslasta ehdottomasti yhden turvallisimmista autonvalmistajista. Volvo on kuitenkin turvallisin ja luotettavin yhtiö, ja sen USN Safety Score -arvosana on 9,90/10. Muut turvallisuusluokitusorganisaatiot, kuten IIHS, Euro NCAP, ANCAP ja NHTSA, sijoittavat Volvon hieman korkeammalle kuin Teslan.

  Mikä on luotettavin Volvo?

Loppujen lopuksi molemmat merkit ovat erinomaisia asiakkaidensa turvallisuuden takaamisessa. Volvolla on pieni etu Teslaan nähden, koska sillä on pitkä historia turvallisuusmittauksissa. Volvo on valmistanut turvallisimpia autoja jo vuosikymmeniä. Tesla on kuitenkin vielä uusi tekijä ja aloitti autojen valmistuksen vasta vuonna 2008. Tesla saattaa siis jonain päivänä tulevaisuudessa ohittaa Volvon, mutta tällä hetkellä Volvo on turvallisuudessa edellä.

FAQ

Ovatko sähköautot turvallisia autoja?

Ihmiset ovat huolissaan sähköautojen akkujen oikosulusta. Sähköautoissa käytetään litiumioniakkuja, jotka voivat oikosulkeutua, jos akku vaurioituu. Mahdollisuudet ovat kuitenkin melko pienet. Ne ovat verrattain turvallisempia kuin bensiinimoottorit.

Toinen sähköautoihin liittyvä kysymys on niiden toimintasäde. Ihmiset pelkäävät, että heidän autonsa akku voi tyhjentyä, kun he ovat poissa kotoa, ja jättää heidät pulaan. Jopa halvimman sähköauton, Nissan Leafin, akun toimintasäde on kuitenkin noin 150 mailia, mikä on riittävä kaupunkikäyttöön. Suunnittele vain etukäteen, jotta akku ei tyhjene.

Voimmeko lisätä autoihin turvallisuusominaisuuksia?

Vanhoihin autoihin on mahdollista lisätä lisää turvaominaisuuksia. Turvalaitteita on saatavilla jälkimarkkinatuotteina, jotka voidaan lisätä autoosi. Jotkin näistä lisäominaisuuksista ovat jopa halvempia kuin sisäänrakennetut turvavaihtoehdot.

Mitkä ovat joitakin autojen turvallisuutta mittaavia järjestöjä?

On olemassa useita voittoa tavoittelemattomia autojen turvallisuutta mittaavia järjestöjä, mm:

 • National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) – Yhdysvallat.
 • Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) – Yhdysvallat.
 • Royal Society for the Prevention of Accidents – Yhdistynyt kuningaskunta.
 • Association for Safe International Road Travel -järjestö
  Hajoavatko Volvot usein? Onko Volvo luotettava auto?

Mitkä ovat turvallisuustestausmenetelmät?

Useat voittoa tavoittelemattomat järjestöt suorittavat autoturvallisuustestejä jokaiselle automallille. Autot saavat luokituksia niiden turvallisuus- ja kolarintorjuntaominaisuuksien perusteella. Nämä ominaisuudet käsitellään tiukkojen testausvaiheiden kautta. Autot testataan etu-, sivu- ja takatörmäystestitilanteissa.

Autojen turvallisuusominaisuudet arvioidaan sen jälkeen niiden suorituskyvyn perusteella testeissä. Tunnetuimmat organisaatiot näissä asioissa ovat IIHS ja NHTSA.

Mitä ovat aktiiviset ja passiiviset turvallisuusominaisuudet?

Aktiiviset turvallisuusominaisuudet
Aktiiviset ominaisuudet ovat ominaisuuksia, jotka estävät kolarin ennen sen tapahtumista. Nämä ominaisuudet on lisätty kuljettajan ja matkustajien turvallisuuden maksimoimiseksi. Näitä ominaisuuksia ovat mm:

 • Kuljettajan istuimen parempi säätö
 • Ajoneuvon painopisteen keskipiste
 • Ajoneuvon tasapaino ja käsiteltävyys
 • Ajoneuvon paino
 • renkaiden parempi pito
  Joitakin turvavarusteita kutsutaan myös aktiivisiksi turvallisuusominaisuuksiksi:
 • Lukkiutumisenestojärjestelmä
 • Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä
 • Törmäysvaroitus
 • Pysäköintianturit takana
  Passiiviset turvavarusteet
  Nämä ovat ominaisuuksia, jotka suojaavat matkustajia onnettomuuden sattuessa. Nämä ominaisuudet voivat pelastaa ihmishenkiä, ja niihin kuuluvat muun muassa seuraavat asiat:
 • Turvatyynyt
 • turvavyöt
 • Laminoitu lasi
 • Elektroninen jalankulkijoiden suojausjärjestelmä

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z