Paras hybridiauto talviajoon

Talviajoon ajaminen tuo mukanaan kourallisen haasteita, kuten lunta, sadetta, jäätä ja mutaa. Vaikka lähes jokaisella autolla voi ajaa talvella, jos se on varustettu asianmukaisilla renkailla, jotkut autot ovat silti paljon parempia kuin toiset.

Ensinnäkin nelivetojärjestelmä on kaikkien todellisten yleiskäyttöisten autojen ehdoton ominaisuus. Painavampia autoja on vaikeampi hallita liukkaalla pinnalla, mutta ne ovat yleensä turvallisempi vaihtoehto kolaritilanteessa suuremman painon vuoksi.

Jos haluat turvallisen, suorituskykyisen ja suhteellisen edullisen hybridiauton, Subaru Impreza Hybrid on varmasti hyvä vaihtoehto. Jos kuitenkin haluat katumaasturin, Subaru Crosstrek Hybrid ja Mitsubishi Outlander Hybrid sopivat erinomaisesti talviajoon.

Ylellinen talviauto BMW 530e xDrive on loistava talvisedan, samoin kuin Audi A6 Avant 55 TFSI e Hybrid. Jos kuitenkin pidät maasturista, kannattaa valita Audi Q5 55 TFSI e Quattro.

Subaru Impreza Hybrid

On mahdotonta puhua edullisista hybriditalviautoista puhumatta Subarusta. Tavallinen Impreza on luultavasti yksi edullisimmista, mutta käyttökelpoisimmista AWD-autoista, joita rahalla saa. Vaikka hinta on suhteellisen edullinen, Impreza tarjoaa myös ylivoimaisen luotettavuuden ja hyvän jälleenmyyntiarvon.

Subarun hyväksi todettu AWD-järjestelmä toimii kuin rasvattu, ja Impreza on myös melko kevyt, mikä sopii erinomaisesti lumelle. Ainoa asia, joka saattaa estää sinua ostamasta Imprezaa, on mahdollinen tilanpuute, sillä Impreza on loppujen lopuksi pienikokoinen auto.

  Ovatko hybridiautot halvempia vakuuttaa?

Subaru Crosstrek Hybrid

Mitä tulee kaikkialle meneviin automerkkeihin, tuskin kukaan muu tekee sen paremmin kuin Subaru, varsinkin tässä hintaluokassa. Monien mielestä Subaru Crosstrek Hybrid on markkinoiden edullisin hybridimaasturi tällä hetkellä, ja sitä vastaan on vaikea sanoa mitään.

Luotettavuuden suhteen Subaru on aina hyvä. On kuitenkin hienoa tietää, että Subaru Crosstrek jakaa osan komponenteistaan myös Toyota Prius Primen kanssa, ja me kaikki tiedämme, että Toyota rakentaa markkinoiden luotettavimpia hybridejä.

Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander ei vaikuta läpihuutojutulta, sillä tuskin kukaan haaveilee ostavansa Mitsubishi-hybridimaasturin. Oli miten oli, Outlander on itse asiassa yksi markkinoiden suosituimmista plug-in-maastureista, ja niitä on myyty jo yli 200 000 kappaletta.

Tämä Mitsubishin katumaasturi pystyy saavuttamaan 80 prosentin lataustilan vain 25 minuutissa. Tällaiset latausnopeudet ovat mahdollisia, koska Outlander Hybridissä on edelleen DC-pikalataus. Jos tähän yhdistetään 7,3 tuuman maavara ja 22 mailin täyssähköinen toimintasäde, Outlander vaikuttaa hyvältä ostokselta.

BMW 530e xDrive

Vaikka Subaru Impreza on loistava talvihyppy, BMW:n 5-sarjan hybridi on yksinkertaisesti eri tasolla lähes kaikissa kuviteltavissa olevissa suhteissa. Uusin LCI BMW 5-sarjan hybridimalli näyttää ja kulkee kuten pitääkin. Saksalaisten sedanien kolmesta kuninkaasta BMW 5-sarja on kolmikon ylivoimaisesti dynaamisin vaihtoehto.

250 hv on enemmän kuin tarpeeksi vetovoimaa lähes kaikkiin tilanteisiin. Turvallisuuden kannalta 5-sarjassa on runsaasti turvavarusteita, kuten kaistavahti, etu-, sivu- ja takatörmäysvaroitin, kuolleen kulman avustin ja niin edelleen.

  Parhaat hybridiautot nuorille kuljettajille

Audi Q5 55 TFSI e Quattro

Audi Q5 Hybrid on luultavasti paras Audi SUV markkinoilla tällä hetkellä. Näin rohkea väite johtuu siitä, että Q5 tarjoaa riittävästi tilaa, mutta ei silti ole jättiläismäinen kuten isompi sisaruksensa Q7. Moottori tarjoaa yhdistetyn 362 hv, pehmeän automaattivaihteiston ja ylivoimaisen polttoainetehokkuuden.

Q5 saa myös viiden tähden törmäysluokituksen kautta linjan, ja se näyttää hienostuneelta, mutta silti maasturimaiselta. Sisätilojen osalta Q5:een voi valita lähes kaikki haluamansa lisävarusteet. Monipuolisesti säädettävät, mukavat lämmitettävät istuimet, B&O Audio ja paljon muuta.

UKK-osio

Mitkä autot eivät sovellu talviajoon?

Nykypäivänä lähes jokainen auto voi olla kelpo talviajoneuvo, jos sinulla on hyvät talvirenkaat. Täysvetoiset autot ovat yleensä parhaita, mutta etu- tai jopa takavetoiset autot kelpaavat, jos sinulla on kunnon kumi ja riittävä maavara. Älä kuitenkaan aja autollasi talvella ilman kunnollisia renkaita.

Jos alueellasi sataa paljon lunta, matalia urheiluautoja on vältettävä, koska niissä ei yleensä ole niin paljon maavaraa. Niissä on yleensä myös liian herkät kaasu- ja jarrupolkimet, mitä et halua liukkaissa olosuhteissa.

Ovatko hybridit parempia kuin tavalliset polttomoottoriautot?

Hybridit voivat olla parempia, jos hybridivoimansiirto voidaan hyödyntää täysin. Vaikka ne maksavat uutena enemmän, voit ehkä saada nämä lisäkustannukset takaisin, jos ostat ne huolellisesti. Lisäksi hybridit ovat todellakin parempia kuin tavalliset polttomoottoriautot tavallisessa kaupunkiajossa.

  Ovatko hybridiautot hyviä moottoritieajossa?

Siitä huolimatta ne eivät ole kovin hyviä moottoritieajossa. Hybridit voivat joskus painaa jopa 500 kiloa enemmän kuin polttomoottorivaihtoehto, ja tällaiset painoerot vaikuttavat tehokkuuteen. Lisäksi maantienopeuksissa sähkömoottori ei riitä, ja todennäköisesti turvaudut polttomoottoriin joka tapauksessa.

Ovatko sähköajoneuvot parempia kuin hybridit talviajossa?

Sähköautot ovat parempia, jos haluat maksimoida hyötysuhteen ja jos käytössäsi on luotettava latausverkko. Vaikka sähköautot menettävät yleensä jonkin verran akkukapasiteettia lämpötilan laskiessa, tällaiset prosentuaaliset menetykset eivät oikeastaan koskaan vaikuta kokonaismatkaetäisyyteen. Toisaalta sähköautoissa on paljon vääntöä kaikilla kierroslukualueilla, ja siitä voi olla hyötyä lumen aurauksessa.

Ilman tavallista vaihdelaatikkoa sähköajoneuvot kulkevat tasaisemmin ja ovat jalanvarmempia, kun otetaan huomioon niiden lisäpaino. Tämän lisäksi monet uudemmat sähköautot hyödyntävät jarrutuksenestoa, jarrutuksen palautusta ja kehittynyttä vakionopeudensäädintä, jotka kaikki voivat merkittävästi parantaa ajokokemusta lumessa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z