Ovatko hybridiautot hyviä moottoritieajossa?

Hybridiautot eivät välttämättä ole huonoja moottoritieajoon, mutta ne on rakennettu ensisijaisesti kaupunkiajoon. Tämä tarkoittaa sitä, että hybridit tarjoavat edelleen pienempiä päästöjä maanteillä, mutta polttoainetehokkuus ei ole kaukana tavallisesta polttomoottoriautosta.

Jos aiot ostaa hybridin pelkästään pitkän matkan ajoa varten, lisäkustannukset eivät ehkä ole sen arvoisia. Jos kuitenkin aiot käyttää sitä vain satunnaiseen maantieajoon, mikä tarkoittaa, että suurin osa ajoajastasi ajetaan kaupungissa, hybridi voi olla hyvä ajatus.

Vaikka hybridit eivät pysty hyödyntämään parempia MPG-tuloksia moottoritiellä, ne ovat silti kelpo ratkaisu lähes kaikkiin ajotilanteisiin. Jos haluat täydellisen pitkän matkan matka-auton, sinun kannattaa valita diesel, sillä ne tarjoavat yleensä parhaat ajo-ominaisuudet maantiellä.

Hybridit on tehty kaupunkiajoon.

Kuten aiemmin todettiin, hybridit toimivat parhaiten alle 50-60 km/h nopeudessa, koska polttomoottorin ei tarvitse työskennellä niin kovaa. Yli 60 km/h useimmat hybridit tuottavat yleensä huonoa taloudellisuutta, koska niitä ei ole rakennettu sitä varten. Siitä huolimatta sinun pitäisi saada samanlainen MPG kuin tavallisella polttomoottoriautolla, kun ajelet moottoritiellä.

Alkuperäinen syy hybridien syntyyn ovat yhä tiukemmat päästömääräykset, jotka loivat markkinat tehokkaammille ajoneuvoille. Vasta myöhemmin Honda ja Toyota ymmärsivät, että polttoainetaloudellisuuden pitäisi itse asiassa olla hybridin tärkein myyntivaltti.

Hitaasti ajettaessa voit myös hyödyntää regeneratiivista jarrutusta, joka on ominaisuus, joka on suunniteltu hyödyntämään hukkaan menevää energiaa esimerkiksi jarrutuksessa tai vaihteiden vaihtamisessa. Pyöriin on kiinnitetty erityisiä vetomoottoreita, jotka tuottavat energiaa auton hidastaessa vauhtia.

  Paras hybridiauto talviajoon

Tämä tarkoittaa myös sitä, että hybrideillä ja sähköautoilla on erilainen ajaa päivittäin, koska tavallisessa polttomoottoriautossa ei ole tällaista ominaisuutta. Lähimpänä regeneroivaa jarrutusta tavallisessa autossa olisi luultavasti moottorijarrutus, mutta näiden kahden väliset voimakkuuserot ovat melko suuret.

Sähköautot ja maantieajo

Sähköautot ovat kaupungin uusia lapsia, ja siksi on tapana kysyä monia kysymyksiä siitä, mitä sähköautot voivat tai eivät voi tehdä. Ensinnäkin, ne voivat olla loistavia kruisailijoita, koska niiden taustalla ei ole humisevaa moottoria, ja lisäksi ne tarjoavat myös joukon futuristisia ajoavustinjärjestelmiä, jotka auttavat vähentämään pitkien matkojen ajamisen rasitusta.

Niitä rajoittaa kuitenkin huono toimintasäde, joka on niin suuri, että suurella tankilla varustettu dieselauto voi joskus tarjota kaksi kertaa suuremman toimintasäteen kuin sähköauto. Kantamaongelmien lisäksi sähköautojen lataaminen kestää kauan, kun taas tavallisten diesel- ja bensiinikäyttöisten autojen lataaminen kestää minuutteja.

Voit aina olla varma, että huoltoasema ei ole ylikuormitettu ja että se on lähes aina toiminnassa. Toisaalta latausasemat ovat vaihtelevia, joskus ne toimivat, joskus eivät. Voit myös järjestelmiä, jotka saapuvat latauspaikalle vain nähdäkseen pienen ruuhkan EV-autoja, jotka odottavat latausta.

Dieselautot ja moottoritiellä ajaminen

Dieselautot jätetään usein huomiotta, koska niitä kunnioitetaan niiden maataloudelta kuulostavien moottoreiden vuoksi, joita on yleensä hyötyajoneuvoissa. EU:ssa dieselautot ovat kuitenkin aina olleet suosittuja, koska niiden polttoainetehokkuus maantiellä on paras.

  Parhaat hybridiautot työmatkaliikenteeseen

Monissa lähteissä todetaan, että dieselmoottorit ovat yleensä 20-30 prosenttia polttoainetehokkaampia maanteillä verrattuna hybridiautoihin. Kuten aiemmin mainittiin, hybridit toimivat parhaiten kaupunkiajossa, joka koostuu useimmiten hitaasta stop-and-go-liikenteestä.

Vaikka dieselin hinnat ovat korkeat, jos ajat usein pitkiä matkoja, on silti järkevää valita diesel. Dieselpolttoaineessa on enemmän tehoa, mikä tekee siitä paremman pitkän matkan ajamiseen. Pelkästään bensiinikäyttöiset autot voivat tietyissä tapauksissa soveltua hyvin myös moottoritieajoon.

Oli miten oli, Ford Fusionilla voi ajaa jopa 700 kilometriä täydellä latauksella ja täydellä tankilla. Tämä tarkoittaa sitä, että nämä tiedot kannattaa ottaa yleiskatsauksena eikä 100-prosenttisena varmuutena. Kaikki riippuu tietystä autosta ja kyseisestä voimansiirrosta.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa hybridi?

Se riippuu erityisestä käyttöskenaariostasi. Jos ajat enimmäkseen kaupungissa, hybridi voi olla hyvä ajatus, koska sen avulla voit hyödyntää hybridialustaa. Toisaalta, jos ajat pääasiassa pitkiä matkoja, sinun pitäisi jättää hybridin ostaminen väliin ja valita sen sijaan diesel.

Toinen hybrideihin liittyvä ongelma on se, että niitä ei vain ole kovin paljon, ja se, että ne ovat yleensä myös tylsiä ja melko elottomia. Nykyään on toki olemassa muutamia hybridi-superautoja, mutta tällaiset autot on varattu vain kaikkein onnekkaimmille.

Miten ajaa moottoritiellä?

Ensisilmäyksellä voisi ajatella, että moottoritiellä ajaminen on samanlaista kuin mikä tahansa muu ajotapa, mutta on olemassa muutamia moottoritielle ominaisia vinkkejä, jotka sinun kannattaa sisällyttää ajamiseesi. On aina parasta ajaa tasaista nopeutta, koska se tekee matkasta rentouttavimman ja se toimii myös parhaiten polttoainetehokkuuden parantamiseksi.

  Mikä on halvin tapa lähettää autoni?

Tämän lisäksi sinun tulisi aina pitää turvallinen etäisyys edellä ajavaan autoon ja käyttää aina vilkkuja kaistaa vaihtaessasi. Jos autossasi ei ole erityisiä kuolleiden kulmien valvontajärjestelmiä, muista aina tarkistaa kuolleet kulmat ennen kuin yhdistät tai vaihdat kaistaa.

Onko maantieajo autollesi parempi kuin kaupunkiajo?

Kyllä, koska se vie yleensä enemmän aikaa, mikä tarkoittaa, että moottorilla on taipumus pysyä optimaalisessa lämpötilassaan. Lisäksi maantieajot ovat hyödyllisiä myös hiukkassuodattimien puhdistamisen kannalta, koska niiden ansiosta auto pääsee hengittämään enemmän.

Kaupunkiajo ei sinänsä ole autollesi haitaksi, mutta autoja ei ole rakennettu lyhyitä matkoja varten, koska moottori vaatii optimaalisen lämpötilan. Sama pätee sähkö- ja hybridiautoihin, optimaalinen lämpötila ja tasainen ajo ovat parasta auton pitkän aikavälin luotettavuuden kannalta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z