Paras urheiluauto ensimmäiseksi autoksi

Ensimmäisen auton ostaminen on äärimmäisen jännittävää, mutta on joitakin seikkoja, joita kannattaa miettiä ennen ensimmäisen auton ostamista. Urheiluauto ei myöskään välttämättä ole ykkösvalinta turvallisuuden suhteen.

Urheiluauto tarjoaa kuitenkin riemastuttavan ajokokemuksen, ja Toyota GT86/Subaru BRZ tarjoaa hämmästyttävän suorituskyvyn ja arvon suhteen. Sama pätee legendaariseen Mazda MX-5 Miataan tai Fiat 124 Spyderiin.

Jos olet valmis käyttämään hieman enemmän rahaa, Audi TT tai BMW 2-sarja vaikuttavat täydelliseltä kompromissilta urheilullisuuden ja ylellisyyden välillä. Ford Mustang on myös melko suosittu urheiluauton ykkösvaihtoehto, mutta jos haluat parasta vastinetta rahoillesi, valitse Porsche 911.

Valitsitpa lopulta minkä auton tahansa, varmista, että se on se, jonka haluat. Urheiluauton koeajo on välttämätöntä, ja sinun on varmistettava, ettet tee väärää päätöstä. Mutta tuskin teet väärää päätöstä minkään näistä autoista kanssa.

Urheiluautoja koskevia näkökohtia

Ennen kuin lähdet ostamaan itsellesi urheiluautoa ensimmäiseksi autoksesi, varmista, että olet perehtynyt hyvin kaikkiin kompromisseihin, jotka teet valitsemalla yhden näistä autoista. Urheiluautot ovat todellakin upeita, mutta ne ovat yleensä kompakteja, eivät kovin tehokkaita ja hieman kalliimpia ylläpitää verrattuna tavallisempiin autoihin.

Esimerkiksi kaikki tässä luetellut mallit tekevät kompromisseja sisätilojen ja tavaratilan suhteen, mutta se on urheiluautojen alustan luontainen haittapuoli. Jotkin mallit, kuten Miata tai 124 Spyder, tarjoavat loistavat ajo-ominaisuudet, mutta niitä ei ole tehty pitkille ihmisille sopiviksi.

  Mitkä ovat turvallisuuden ja luotettavuuden kannalta parhaat sähköautot?

Urheiluautot ovat yleensä kompakteja, ja kaikki tässä luetellut autot Mustangia lukuun ottamatta ovat todellakin kompakteja. Tätä voidaan pitää sekä myönteisenä että kielteisenä asiana. Mutta koska kyseessä on ensimmäinen autosi, pienempi auto on aina hyvä idea. Varmista vain, että otat ne koeajoon, kunnes olet valmis ostamaan.

Tee aina kaikki tarkastukset, jos ostat käytetyn, ja yritä neuvotella kokeneen henkilön kanssa, johon luotat, ennen kuin valitset minkä tahansa auton, ja varsinkin, jos et ole koskaan ostanut autoa lainkaan.

Upeat coupe-urheiluautot ensimmäiseksi autoksi

Coupé-urheiluauto on todennäköisesti oikea autosegmentti sinulle. Vaikka avoautoilla on hauska ajaa muutaman kerran vuodessa, coupe-urheiluauto on yleensä urheilullisempi. Coupet ovat yleensä kevyempiä ja tarjoavat jäykemmän alustan, jossa kori taipuu vähemmän, mikä tekee niistä urheilullisempia mutkissa.

Ja Toyota GT86/Subaru BRZ on juuri sitä. Nämä kaksi ovat uskomattoman suosittuja nuoremman yleisön keskuudessa edullisen sisäänpääsymaksun ja monien kustomointi- ja viritysmahdollisuuksien ansiosta. Jos tähän yhdistetään hyvä luotettavuus ja luonteenomaiset moottorit, nämä kaksi vaikuttavat loistavilta ensimmäisiltä autoilta.

BMW 2-sarja ja Audi TT ovat hieman kalliimpia ja ylellisempiä, mutta ne eivät kärsi urheiluautokokemuksesta, varsinkaan jos valitset TT R:n tai M2:n huippuversiot. Premium-merkkisten urheiluautojen vetovoima on ilmeinen, eikä se kaipaa lisäesittelyä.

Jos haluat ylivertaisen urheiluauton, kannattaa ostaa 911 tai Mustang. 911 on ollut myynnissä jo vuosikymmeniä, ja jokaisen uudemman iteraation myötä 911:stä tulee yhä parempi, mikä tarkoittaa, että jokainen käytetty 911 on loistava vaihtoehto. Mustang on suurin piirtein sama juttu, mutta Mustangin voi ostaa myös N/A V8:lla.

  Paras auto yöajoon

Upeat avoauto urheiluautot ensimmäiseksi autoksi

Jos haluat urheilullisen, mutta yhtä lailla rentouttavan kokemuksen, urheilullinen avoauto saattaa olla juuri täydellinen auto. Mazda MX-5 Miata onkin todennäköisesti tunnetuin pienikokoinen urheiluauto avoauto, ja on helppo ymmärtää, miksi.

MX-5 ei maksa paljon rahaa ostaa, käyttää tai korjata. Koska MX-5:n katto voidaan ottaa alas, se on luultavasti edullisin urheiluauto avoautoista. Kannattaa tutustua myös Fiat 124 Spyderiin, sillä 124 on melko kilpailukykyinen Miatan kanssa.

124 Spyder on hieman hillitympi ja kiistatta paremman näköinen. Fiatin tavallinen versio on lähinnä rannikkokruisailijan tyyppinen auto, mutta viritetty Abarth Spyder -versio on suunnattu suorituskykyyn, joten se on melko lähellä Miatan ja Abarth 124:n välistä.

FAQ-osio

Onko urheiluauto hyvä ehdotus ensimmäiseksi autoksi?

No, se riippuu käyttöskenaariostasi. Urheiluautot ovat kompakteja, mutta ne tarjoavat ajokokemuksen, jota ei voi toistaa millään muulla autotyypillä paitsi superautoilla, jotka maksavat 10 kertaa enemmän rahaa. Jos elämäntyylisi sopii urheiluautoon, se on 100-prosenttisesti ostamisen arvoinen.

Urheiluautot ja superautot ovat kiistatta kaksi harvoista autotyypeistä, jotka voivat luoda tunnesiteen kuljettajan ja koneen välille. Osittain tästä syystä urheilu- ja superautojen omistajat pitävät yleensä autostaan huolta hieman paremmin kuin tavallinen Priuksen omistaja.

Arvostavatko urheiluautot?

Jotkut niistä kyllä, mutta tästä ei kannata olla huolissaan. Jos haluat säilyttää mahdollisimman suuren osan auton arvosta tai jopa myydä sen kalliimmalla kuin mitä alun perin maksoit siitä, tuskin nautit autosta.

  Voiko hybridiakun korjata?

Jotkut urheiluautot, kuten Cayman GT4 tai Boxter Spyder, ovat niitä, jotka vaativat korkeampaa jälleenmyyntihintaa, mutta nämä eivät ole tyypillisiä ensimmäisen auton tyyppisiä urheiluautoja, koska nämä kaksi maksavat enemmän kuin upouusi 911.

Miten ikäni vaikuttaa hoitoon liittyviin kustannuksiin?

Iälläsi on suuri merkitys ensisijaisesti vakuutusmaksuja harkittaessa. 16/18-24-vuotiaat kuljettajat maksavat yleensä korkeimman vakuutusmaksun, koska heidän riskinsä on kasvanut, mitä tukevat lukuisat tilastot.

Kun olet täyttänyt 25/26 vuotta, vakuutusmaksujen pitäisi laskea, jos olet ollut huolellinen kuljettaja. Tyypillisesti 50- ja 40-vuotiaat kuljettajat maksavat alhaisimmat vakuutusmaksut, koska heidän onnettomuusriskinsä on pienempi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z