Parhaat sähköautot ensimmäiseksi autoksi

Sähköautoista on hiljalleen tulossa suosituin uusien autojen segmentti. Tesla Model S:n julkaisun jälkeen sähköautomarkkinat ovat kokeneet merkittävän sysäyksen tutkimus- ja kehitystyölle.

Jos asut alueella, jossa voit hyödyntää kunnollista latausverkostoa, EV-auto ensimmäisenä autona on hyvä ehdotus. Parhaita pienempiä kompakteja EV-autoja ovat Peugeot e-208, Mini Electric, Honda E, BMW i3S, VW e-UP ja Renault Zoe.

Jos haluat isomman, mutta silti melko kompaktin EV:n, parhaat vaihtoehdot ovat Tesla Model 3 tai Model Y, VW ID.4, Kia Niro EV tai Audi e-Tron SUV. Tämä on luultavasti suosituin EV-segmentti, ja se on pian luultavasti kaikkein kilpailukykyisin.

Mutta jos haluat täydellisen luksus-EV-kokemuksen, kannattaa harkita Porsche Taycania, Tesla Model S:ää, Mercedes EQS:ää ja Audi e-Tron GT:tä. Tämä on EV-segmentti, joka pitää nykyään kovaa meteliä, ja lähes kaikki näistä ovat kunkin merkin teknologian huippua.

Paras pieni sähköauto ensimmäiseksi autoksi

Pieni hatchback EV on luultavasti paras vaihtoehto kaupunkiajoon, koska tämäntyyppiset autot ovat pieniä, ketteriä, helppoja ohjata ja pysäköidä, eivätkä ne myöskään maksa niin paljon. Taycanin tai Model S:n navigointi ruuhkaisilla kaupunkikaduilla voi joskus tuntua hieman turhauttavalta, mutta juuri siinä nämä taskuraketit loistavat.

Peugeot e-208 tarjoaa upean ulko- ja sisätilojen muotoilun, kohtuullisen hintalapun ja kunnollisen hyötyalueen, joka nostaa tämän Peugeotin viistoperäisten sähköautojen listan kärkeen. Mini Electric ja BMW i3 ovat melko samanlaisia, koska niissä on sama voimansiirto.

  Missä autossa on paras pysäköintiavustin?

Siihen yhtäläisyydet kuitenkin loppuvat, sillä Mini on enemmänkin tavallinen auto, jossa on sähköinen voimansiirto, kun taas BMW i3 näyttää ja tuntuu aidolta sähköautolta. i3 maksaa enemmän kuin Mini ja suurin osa tässä luetelluista autoista, mutta se ei tarjoa kovin paljon enemmän vastineeksi.

Honda E näyttää upealta sisältä ja ulkoa, VW Up näyttää oudolta, ja Renault Zoe on jossain siltä väliltä. Kaikki kolme ovat samankaltaisia, mutta Honda E näyttää lupaavimmalta.

Parhaat kompaktit sähköautot ensimmäiseksi autoksi

Kompaktit EV:t ovat vasta alkaneet ottaa kiinni, mutta muutaman vuoden kuluttua tulemme todennäköisesti todistamaan, että juuri tämä EV-segmentti tarjoaa eniten vaihtoehtoja. Kompaktit EV:t ovat täydellinen välimuoto aivan liian pienten EV-kaupunkiautojen ja aivan liian suurten sähköisten katumaastureiden ja sedanien välillä.

Ja Tesla Model 3 näyttää olevan joukon paras valinta. Model 3 hyödyntää Teslan kehittynyttä latausverkostoa, ja se näyttää myös sisältä hyvältä. Model Y on enemmän tai vähemmän sama auto kuin Model 3, ja nämä kaksi ovat todennäköisesti kaksi parasta kompaktia EV-vaihtoehtoa.

VW ID.4 on myös pitänyt viime aikoina melkoista meteliä, koska näyttää siltä, että VW on vihdoin rakentanut täysin kilpailukykyisen EV:n. Ja se on todellakin totta, koska ID.4 tarjoaa paljon hyödyllisiä VAG-perheen teknologiaominaisuuksia, jotka saavat ID.4:n näyttämään tavalliseen VW Golfiin verrattuna yläluokkaiselta mallilta.

  Missä ajoneuvossa on hiljaisin matkustamo?

Audi e-Tron -maasturi on myös melko suosittu vaihtoehto. e-Tron-maasturit ja Mercedes EQC ovat Audi Q5:n ja Mercedes GLC:n EV-versioita. Molemmat ovat upeita sisältä ja ulkoa, mutta tällä hetkellä ne eivät pärjää Teslalle.

Parhaat luksus-EV:t

Luksus-EV:t kukoistavat juuri nyt, ja tuntuu siltä, että joka kuukausi kaupungissa on uusi kilpailija. Nämä autot tarjoavat avaruusajan teknologiaa yhdistettynä vanhaan kunnon nahkaan ja pianomustiin/puukuvioihin. Ne ovat parasta, mitä EV-markkinat voivat tarjota, ja jos valitset tällaisen ensimmäisenä autona, pääset heti listan kärkeen.

Luultavasti paras luksus-EV tällä hetkellä on Porsche Taycan, koska Taycan tarjoaa upeaa muotoilua sisältä ja ulkoa, aidon Porsche-ajokokemuksen ja erinomaiset ennustetut luotettavuusarvot. Porsche sanoo, että Taycan on 100-prosenttisesti aito Porsche, ja näyttää siltä, että useimmat Porsche-harrastajat ovat samaa mieltä.

Model S ei toisaalta pärjää Taycanille, Mercedekselle tai Audille ylellisyydessä, urheilullisuudessa, mukavuudessa eikä rakentamisen laadussa. Mutta Tesla tarjoaa paljon kehittyneemmän latausverkoston, joka tekee Model S:stä paljon helpomman auton asua alueilla, joilla ei ole kovinkaan paljon latausasemia.

Audi e-Tron GT on kiistatta planeetan parhaimman näköinen sähköauto, ja e-Tron RS GT -malli on myös yksi nopeimmista. Mercedes EQS:n tavoitteena on olla sähköautojen S-luokka, mikä tekee EQS:stä markkinoiden ylellisimmän sähköauton tällä hetkellä.

FAQ-osio

Onko EV hyvä vaihtoehto ensimmäiseksi autoksi?

Se riippuu useista eri seikoista. Ensisijaisesti sinun pitäisi pystyä hyödyntämään pikalatausinfrastruktuuria, jos haluat todella saumattoman EV-omistuskokemuksen. Ja totuus on, että suurimmassa osassa maailmaa ei ole vielä läheskään niin paljon latausasemia, että tämä olisi mahdollista.

  Kuinka vanha käytetty auto minun pitäisi ostaa?

Tavallisen polttomoottoriauton ostaminen, omistaminen, huoltaminen ja myyminen on paljon helpompaa ja vähemmän stressaavaa. Kannattaa luultavasti valita tavallinen polttomoottori-/hybridiauto, jos aikoo omistaa vain yhden auton.

Mikä EV on urheilullisin?

Urheilullisin EV on Taycan. Mutta jos tarkastellaan EV-markkinoiden huippuluokkaa, Rimacin, Pininfarinan ja Lotuksen kaltaiset merkit valmistavat autoja, jotka kiihdyttävät alle kahdessa sekunnissa satasen vauhtiin paikaltaan.

Mutta tällä hetkellä Taycan on urheilullisin. Tesla Model S Plaid julkaistaan pian, ja se tarjoaa paremman 0-100mph-ajan, mutta käsittelyominaisuuksiltaan se ei todennäköisesti silti yllä Taycanin tasolle.

Kuinka paljon kestää ladata sähköauto täyteen?

Tyypillinen auton akku on jossain 60 kWh:n tienoilla, ja sen lataaminen tavallisen 7 kW:n pistorasian kautta kestää noin 8 kW. Jos käytät tavallista autolaturia, joka löytyy useimmiten moottoriteiden taukopaikoilta, 80 prosentin lataus kestää noin 40 minuuttia.
Jos löydät pikalaturin, 80 prosentin lataustila on helposti saatavilla 20-30 minuutin kuluttua.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z