Paras BMW ensimmäiseksi autoksi

Paras BMW ensimmäiseksi autoksi

Kun puhutaan uusille kuljettajille tarkoitetuista ensimmäisistä autoista, tärkeimpiä asioita, jotka kannattaa pitää mielessä, ovat turvallisuusominaisuudet ja se, että autossa ei saa olla enempää tehoa kuin pystyt käsittelemään. Lisäksi tarvitset jotain kohtuuhintaista, sillä uuden kuljettajan ollessa kyseessä olet todennäköisesti nuori. Tämän vuoksi BMW 1-sarja on täydellinen auto uusille kuljettajille.

BMW 1-sarja F40

Kolmannen sukupolven BMW-sarja tarjoaa pienikokoisen viistoperän joko xDrive- tai etuvetoisena.

Tästä autosta tekee hyvän ensimmäisen auton uudelle kuljettajalle se, että Series 1 F40 on pienempi kuin useimmat BMW:t, siinä ei ole tehoa, jotta se olisi äärimmäisen aggressiivinen tiellä, ja se on myös melko turvallinen ajaa sekä liikenteessä että kaupungin ulkopuolella.

Mitoiltaan 170 tuumaa pitkä (2,67 metriä) ja 71 tuumaa leveä (1,80 metriä) BMW 1-sarja on melko helppo pysäköidä. Euro NCAP:n turvallisuustestissä saatujen viiden tähden arvosanojen ansiosta tätä ajoneuvoa on erittäin turvallista ajaa myös kokemattomille kuljettajille.

BMW 1-sarjaa on saatavana neljänä eri varustetasona: Luxury-, Advantage-, Sport- ja M Sport -versiot. Siinä on erittäin vaikuttava ja melko pehmeä jousitus. Kuljettajat, jotka kokevat matkapahoinvointia pidemmillä matkoilla, varsinkin jos on paljon mutkia, BMW 1-sarja taistelee sitä vastaan pehmeillä mutkilla ja mukavalla kyydillä. Se ei leiju, ja se on varsin vakaa tiellä, myös kovemmissa mutkissa.

  Kumpi on halvempi ylläpitää, BMW vai Mercedes?

Vaikka kyseessä on etuvetoinen auto, se tuntuu silti BMW:ltä. Se on erittäin suuri parannus edelliseen takavetoiseen Series 1:een verrattuna. Tuulen ääni on lähes nollassa, jopa suuremmilla nopeuksilla.

BMW Series 1:n moottorivaihtoehdot

Saatavilla olevat moottorivaihtoehdot vaihtelevat, ja kuten BMW:ltä voi odottaa, bensiinimoottoreita on enemmän kuin dieselmoottoreita. Saatavana on 6-vaihteinen manuaalivaihteisto, 8-vaihteinen automaatti ja 7-vaihteinen Getrag M-DCT -kaksoiskytkinvaihteisto.
Bensiinimoottorivaihtoehdot:

● 116i: B38B15 1.5 L l3 turbo, 108 hv.
● 118i: B38B15 1,5 L l3 turbo, 138 hv.
● 120i: B48A20 2.0 L l4 turbo, 176 hv.
● 128ti: B48A20 2.0 L l4 turbo, 261 hv.
● M135i xDrive: B48A20 2.0 L l4 turbo, 302 hv.
Dieselmoottorivaihtoehdot:
● 116d: B37C15UO 1.5 L l3 turbo, 114 hv.
● 118d: B47D20 2.0 L l4 turbo, 148 hv.
● 120d xDrive: B47D20 2.0 L l4 turbo, 187 hv.

Nämä luvut tarkoittavat sitä, että jos olet uusi kuljettaja tai vanhempi, joka haluaa ostaa lapselleen ensimmäisen auton, BMW 1-sarjan autossa on vähemmän tehoa kuin BMW:ltä yleensä odotetaan. Näitä moottoreita ei tietenkään pidä aliarvioida, sillä nopeimmatkin moottorit yltävät silti vain 4,8 sekunnissa nopeuteen 0-100 km/h.

BMW Series 1:n sisätilat ja ominaisuudet

Vastoin yleistä uskomusta BMW 1-sarja tarjoaa kuljettajalle runsaasti tilaa ja liikkumavaraa, jos päätät säätää istuinta. Täysin sähköinen istuimen säätö kompensoi jonkin verran näiden BMW:iden kovia istuintyynyjä.

  Miksi BMW:n arvo laskee niin nopeasti?

Matkustajatilojen osalta takaosa on hieman edellä kilpailijoita, kuten Mercedes A-luokkaa tai BMW A3:a, mutta jää silti jälkeen segmentin tilavammista autoista, kuten Seat Leonista. Yleensä, jos matkustajasi ovat alle 180-senttisiä, he kokevat takapenkin mukavaksi, muutoin he saattavat hieman sivellä kattoverhoilua.

Tavaratila ei ole kovin runsas. Mukaan mahtuu noin 5 käsimatkatavaralaukkua, mutta se on sitä, mitä yleensä odottaa viistoperältä.

Tuulilasin pilarit ovat hyvin ohuet ja antavat kuljettajalle runsaan näkökentän auton eteen ja sivuille. Toisaalta takapilarit ovat melko suuret ja rajoittavat jonkin verran näkyvyyttä taaksepäin.

Älä pelkää, jos luulet tämän heikentävän pysäköintitaitojasi, se ei haittaa. BMW 1-sarjan autossa on takapysäköintianturit ja peruutuskamera, jotka korjaavat tämän ongelman. Lisävarusteena on saatavana myös puoliautomaattinen pysäköintijärjestelmä, jos uskot tarvitsevasi sitä.

Infotainment-järjestelmä on vakiona 8,8-tuumainen näyttö, joka on mahdollista päivittää 10,3-tuumaiseen näyttöön useimmissa BMW:n lisävarusteissa. BMW:ssä on perinteinen kiertosäädin, jos et ole kosketusnäytön ohjainten ystävä.

Sekä Android Auto että Apple CarPlay ovat saatavana, ja ne sisältyvät BMW 1-sarjan vakioversioon. Äänentoisto on kunnollinen, ja lisävarusteena on saatavana Harmon Kardonin 16 kaiuttimen ja 464 watin surround-järjestelmä niille, jotka arvostavat hyviä värinöitä.

BMW-malleja jokaiseen elämänvaiheeseen

Mikä on paras BMW, jolla uusi kuljettaja pääsee ajelehtimaan?

Paras BMW ensimmäiseksi autoksi driftaamiseen on BMW M3 E36 tai yleensä BMW 3-sarja E36. Siinä on luodinkestävä moottori ja manuaalivaihteisto, ja perusmallissa on 3,0-litrainen kaksoisturbo-kuusisylinterinen moottori, joka tuottaa 283 kiloneliömetriä vääntöä, mikä riittää enemmän kuin hyvin siihen, mitä haluat tehdä tiellä. Se saavuttaa myös vaikuttavan 155 mailin tuntinopeuden.

  Voiko lihava ihminen ajaa BMW:tä?

Mitkä ovat muita hyviä BMW-malleja ensimmäiseksi autoksi?

Yleisesti ottaen BMW 3-sarja ja BMW 2-sarja sopivat hyvin aloittelijoille, kunhan olet ostanut vähemmän tehokkaan moottorivaihtoehdon. Varsinkin ensimmäiseksi autoksi kannattaa välttää tehokkaiden autojen ostamista, kuten useimmat BMW:t ovat. Jos et ole koskaan aiemmin ajanut takavetoisella autolla, kannattaa harkita, että kokeilet sellaista ensin koeajolla ennen sen ostamista.

Mikä on hyvä BMW-malli perheautoksi?

Kolmen tai neljän hengen perheelle BMW X1 ja X3 ovat sopivia autoja, vaikka X5 sopisi täydellisesti.
Suuremmalle, viisihenkiselle perheelle BMW X5 tai X7 ovat suurempia ja kätevämpiä, sillä näiden luksusmaastureiden uusimmissa sukupolvissa on myös kolmas istuinrivi, jolloin autossa on tilaa yhteensä seitsemälle henkilölle. Myös tavaratilaa on runsaasti, ja molemmat ajoneuvot on arvioitu turvallisuustasoltaan 5:ksi 5:stä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z