Pitäisikö minun ostaa 10 vuotta vanha BMW?

BMW on luksusmerkki, joka tunnetaan kaikkialla maailmassa suorituskyvystään ja ajamisen ilosta. Mutta näiden ajoneuvojen paljon alhaisemmille käytettyjen ajoneuvojen hinnoille täytyy olla pätevä syy? Joillekin saattaa olla kannattavaa ostaa 10 vuotta vanha BMW, mutta toisten mielestä se on silkkaa hulluutta. Vanha BMW on ostamisen arvoinen, jos haluat pitää hauskaa alennettuun lähtöhintaan.

Kenen kannattaa ostaa vanha BMW

Jos etsit lyhytaikaista ajamisen iloa, käytetyn BMW:n hankkiminen voi olla hyvä idea. Jos taas sinulla ei ole kovin paljon käteistä, sinun on hyvä pitää mielessä, että käytetyn BMW:n ostaminen saattaa pitkällä aikavälillä päätyä sinulle kalliimmaksi huollossa kuin oston alkuperäinen hinta.

Vanhemmilla BMW:llä on syystä alennettu hinta. Mitä aggressiivisemmin tietty kuljettaja ajaa autoa, sitä vähemmän nautinnollista ajo on seuraavalle omistajalle, joka omistaa ajoneuvon jonossa. Tästä huolimatta on monia BMW-malleja, jotka voivat tuottaa ajamisen iloa jopa kolmannelle tai neljännelle omistajalle.

Ja nämä mallit ovat nimenomaan ostamisen arvoisia. Niiden lisäksi muut mallit saattavat olla parhaimmillaankin kyseenalaisia, sillä vanhemmat ajoneuvot vaativat yleensä laajaa huoltoa ja kalliita korjauksia.

Parhaat käytetyt BMW:t ostettavaksi

BMW 3-sarja

BMW 3-sarja on ollut lukemattomia kertoja BMW:n myydyin sarja vuosien varrella syystä. Ne ovat edullisempia kuin isommat sportcoupet ja luksussedanit, ne tuovat mukanaan paljon tehoa ja ajamisen iloa, ja niiden huolto ja ylläpito on edullisempaa.

  Halvin tapa vaihtaa BMW-avain?

Vuoden 1975 BMW:t
Jos etsit yhtä vanhimmista, mitä markkinoilta löytyy, varo pölyä. Sen lisäksi BMW 323i ja E21 ovat yleisesti ottaen erittäin hienoja koneita.

1980-luvun BMW:t
Jos haluat hyvin vanhan 3-sarjan, 1980-luvun BMW E30 on ehdottomasti paras malli, johon voit turvautua näin varhaisessa iässä. 316- ja 318-mallit ovat hienoja petoautoja, jotka ovat tarpeeksi kompakteja, jotta niillä voi driftailla pienissäkin tiloissa.

E30:n kohdalla kannattaa varoa öljyvuotoja, kun ostat sellaisen. Kaikkia muita merkkejä ylikuumenemisesta tai muovin halkeilusta kannattaa varoa, sillä useimmat näistä ovat hyvin pitkällä ajokilometrimäärällä.

Ostamisen arvoiset 1990-luvun BMW:t
Et voi mainita 90-lukua puhumatta BMW E36:sta. 318d ja 325tds ovat molemmat malleja, joihin voit tarttua kilometreistä riippumatta. Joidenkin näistä autoista on raportoitu saavuttavan yli 250 000 kilometriä asianmukaisella huollolla. Toinen loistava vaihtoehto on vuonna 1999 esitelty E46. Myös 90-luvun 330d on erittäin hyvä vaihtoehto, sillä vaikka se on varsin tehokas, se saavuttaa usein noin 40 mpg:n kulutuslukemat. Kaikki nämä ovat loistavia valintoja, sillä niiden luotettavuus on suuri.

2000-luvun jälkeinen BMW 3-sarja, jota kannattaa etsiä
Jos ostat käytettynä vuoden 2000 jälkeen, valitse ennen vuotta 2006 julkaistut mallit. Nämä ovat todella luotettavia moottoreita. 320d ja 335i ovat loistavia koneita, joita voit helposti etsiä, koska markkinat ovat ylikyllästyneet niistä. Ne eivät ole pelkästään tehokkaita, vaan varaosia on myös helppo löytää.

  Miksi BMW:n arvo laskee niin nopeasti?

Uudemmat BMW-mallit käytettynä ostettavaksi

Vuoden 2016 BMW X1
Vuonna 2016 valmistettu BMW X1 sai täydellisen uudistuksen edellisestä versiosta. Nämä ajoneuvot tuovat mukanaan nopean ja ketterän käsiteltävyyden, niissä on tilavat sisätilat ja komeat istuimet, ja ne tarjoavat riittävästi tilaa nelihenkiselle perheelle. Sen lisäksi ne ovat erittäin luotettavia ja turvallisia.

Keskimääräinen kulutus on 22 kilometriä gallonaa kohden kaupungissa ja 32 kilometriä maantiellä, joten kyseessä on hyvä yleiskäyttöinen ajoneuvo, joka ansaitsee kaikki tähän mennessä saamansa myönteiset arvostelut.

2015 BMW 6-sarja
BMW 6-sarja on upea, nopea ja tehokas ajoneuvo, joka tuo mukanaan ylellisyyttä ja tyyliä. Ne on varustettu uusimmilla ominaisuuksilla, eivätkä ne tee askelta taaksepäin uudemmista malleista. Hinta-laatusuhde on yksi suurimmista eduista käytetyn luksussedanin ostamisessa, ja käytetyt BMW 6-sarjan autot tarjoavat juuri tätä.

Se on saatavana coupe-, avoautona tai Gran Coupe -mallina, ja sitä voidaan käyttää urheiluautona tai johtaja-autona, joka tekee vaikutuksen.

2015 BMW X4
Vuoden 2015 BMW X4 on toinen BMW:n luotettavimmista autoista. Huolimatta siitä, että kyseessä on katumaasturi, se ei ole mikään maastoauto. Sen sijaan tämä herättää huomiota ja tyyliä. Ylellinen crossover-maasturi, joka X4 on, pääsee lähemmäs Porsche Cayennea kuin Range Roveria. Siitä huolimatta, näitä tulee monia moottorivaihtoehtoja ja markkinat ovat ylikyllästyneet varaosilla, mikä yhdistettynä suureen luotettavuuteen tekee X4:stä hyvän käytetyn BMW:n valinnan.

  Tekeekö BMW nelivetoista autoa?

FAQ

Miten ostaa hyvä käytetty BMW?

Vanhemmat BMW:t ovat yleensä halvempia syystä. Pidä kiinni tunnetuista malleista, jotka ovat tuottaneet aiemmin hyviä tuloksia. Älä ota mitään riskejä. Harkitse ennalta maksetun mekaanikon palkkaamista tekemään tarkastus omalta osaltasi ja ilmoittamaan sinulle, onko ajoneuvo maksun arvoinen vai ei. Yleisesti ottaen etsi öljyvuotoja, naarmuja hammashihnassa, ruostetta ja merkkejä aggressiivisesta ajamisesta renkaissa, jarruissa jne.

Missä BMW-malleissa, joita voi ostaa käytettynä, on pysäköintiavustin?

BMW:n aktiivinen pysäköintiavustinmoduuli on saatavana kaikkiin vuoden 2010 jälkeisiin X1-, X3-, X4-, X5- ja X6-maastureihin sekä 2-sarjan, 3-sarjan, 4-sarjan, 5-sarjan, 6-sarjan ja 7-sarjan ylellisissä sedaneissa, coupeissa, vaunuissa, avoautoissa ja viistoperissä. Tämän lisäksi voit tarkistaa kuhunkin malliin saatavilla olevat lisävarusteet valmistajan virallisilta verkkosivuilta.

Kuinka monta kilometriä käytetty BMW kestää?

Jos haluat ostaa käytetyn BMW:n, yritä etsiä autoja, joissa on alle 75 000 kilometriä. Tämän lisäksi useimmat ajoneuvot hajoavat useammin, jos niitä ajetaan kaupunkiliikenteessä stop and go -periaatteella eikä moottoritiellä. Etsi omistajia, jotka ovat ajaneet pitkiä matkoja enemmän kuin itse kaupungissa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z