Pitäisikö minun ostaa 10 vuotta vanha Volvo?

Ehkä olet aina ihaillut Volvo-autoja, mutta sinulla ei ole varaa uuteen autoon, joten harkitset käytetyn auton ostamista. Mitä vanhempi auto, sitä alhaisempi hinta, mutta ovatko ne yhä luotettavia? Kannattaako 10 vuotta vanhaan Volvoon vielä käyttää rahaa?

Voit ostaa 10 vuotta vanhan Volvon, mutta se riippuu siitä, mitä haluat autolta edullisuuden lisäksi. Vanhemmat Volvo-autot ovat usein edelleen luotettavia ja niiden polttoainekulutus on hyvä. Mutta kun on kyse muotoilusta ja uudemmasta tekniikasta, ne saattavat jäädä taka-alalle.

Volvoilla on aina ollut maine turvallisina ja luotettavina autoina. Vuosikymmenen vuotta vanhan Volvon ostaminen merkitsee pienempiä menoja, mutta samalla ei tarvitse huolehtia arvonalennuskysymyksistä. On kuitenkin erittäin tärkeää tutkia ostettavaa autoa, jotta et lopulta tuhlaa rahojasi etkä saa vastinetta.

Syitä ostaa vanhempi Volvo

Kustannustehokas

Kymmenen vuotta vanhan kunnollisen Volvon ostaminen maksaa todennäköisesti 5000-7000 dollaria. Verrattuna uusien Volvojen viimeaikaisiin hintoihin, säästät paljon rahaa.

Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia auton arvonalennuksesta, sillä autot menettävät arvonsa nopeimmin ensimmäisinä vuosina. Lisäksi jos auto on jo 10 vuotta vanha, haluat luultavasti käyttää sitä loppuun asti sen sijaan, että myisit sen eteenpäin.

Monia autovaihtoehtoja

Jos ostaisit uuden auton, voisit joutua tyytymään vain tiettyyn malliin, sillä jotkin mallit ovat budjettisi yläpuolella. Mutta käytettyjen autojen kohdalla sinulla on monia vaihtoehtoja harkittavaksi, myös enemmän luksusmalleja.

Auton koekäyttö

Sanotaan, että olet ihastunut ajatukseen Volvosta, koska olet kuullut merkistä. Käytetyn auton ostaminen on hyvä tapa testata autoa. Kun sitten tulevaisuudessa päätät ehkä ostaa uuden auton, tiedät jo, miten auto toimii. Tämä auttaa sinua päättämään, pitäydytkö tämän jälkeen Volvossa.

Asiat, jotka on otettava huomioon ennen käytetyn Volvon ostamista

Polttoainetyyppi

Monet vanhemmat autot toimivat dieselillä, ja dieselillä ajetun auton moottorin huoltaminen voi olla vaikeaa. On myös kalliimpaa käyttää autoa dieselillä kuin bensiinillä. Monissa kaupungeissa on myös uusia dieselmoottoreita koskevia määräyksiä, jotka rajoittavat sitä, missä voit ajaa autollasi. Jos siis olet ostamassa 10 vuotta vanhaa Volvoa, pysy bensiiniversiossa.

  Mikä on paras käytetty Volvo ostettavaksi?

Aiempi autohistoria

Suorita taustaselvitys saadaksesi tietoa autosta. Carfax on erinomainen palvelu tähän tarkoitukseen. He käyttävät auton VIN- tai rekisterinumeroa löytääkseen kaikki ajoneuvoa koskevat tiedot.

On myös parasta olla ostamatta autoa, jota on aiemmin käyttänyt useampi kuin yksi henkilö. On mahdollista, että autoa ei ole huollettu asianmukaisesti.

Carfaxista voi myös saada tietoja auton rekisteritiedoista ja kolareiden määrästä. Auton, jossa on ollut onnettomuuksia, ei pitäisi olla vaihtoehto, sillä monet auton osat ovat saattaneet vaurioitua onnettomuuden seurauksena, vaikka se ei näkyisikään heti. Carfax voi myös auttaa selvittämään, onko auto tulvinut tai onko vakuutusyhtiöt merkinneet sen haitalliseksi.

Pyydä mekaanikkoa tarkastamaan auton kunto.

Jos auton esihistoria vaikuttaa hyvältä, seuraavaksi on syytä tarkastaa auto. Voit antaa mekaanikon tehdä sen. Näin voit selvittää auton ja sen osien luotettavuuden. Vanhat autot saattavat vaatia, että joudut lopulta vaihtamaan osia, mutta et halua joutua tämän kanssa tekemisiin niin pian ajoneuvon ostamisen jälkeen.

Asiat, jotka on tutkittava:

  • Tarkista sähköjärjestelmät
  • Käynnistä maksimivaihtovirtalämpötila; sen pitäisi olla 55°-65° (taskulämpömittari auttaa tässä).
  • Tarkista voimansiirto ja etsi vuotoja käyttämällä moottoria jonkin aikaa.
    Terveen voimansiirron ei pitäisi sulkeutua. Monilla vanhoilla Volvoilla on jousitushaasteita, joten kiinnitä tähän huomiota.

Muista kiinnittää erityistä huomiota myös auton kalliisiin osiin. Jos halvat osat, kuten jarrupalat, ovat kuluneet, voit jatkaa ostoa, mutta isommat autonosat ovat riskialttiimpia.

Lopuksi, vaikka osat olisivatkin kunnossa, tarkista silti, kuinka kauan niiden odotetaan kestävän, ennen kuin ne vaativat korjausta. Et halua ostaa autoa ja päätyä korjaamaan katalysaattoria kolmen kuukauden kuluttua. Volvon osat ovat kalliita.

  Kumpi on turvallisempi, Tesla vai Volvo?

Osien saatavuus

Hyvin tärkeää on tehdä tutkimus Volvon varaosien saatavuudesta. Monissa tapauksissa, jos auto on valmistettu kauan sitten, osat ovat saattaneet poistua markkinoilta. Syynä on se, että yhtiö on saattanut lopettaa kyseisten osien tuotannon. Joten vaikka näkisitkin niitä markkinoilla, ne ovat todennäköisesti väärennettyjä varaosia, joita tienvarsiyritykset ovat tuottaneet.

Mekaanikon saatavuus huoltoa varten

Joidenkin mekaanikkojen on vaikea tehdä huoltotöitä vanhemmille autoille. Syynä voi olla se, että he eivät saa käyttöönsä korjauksiin tarvittavia osia. Tai heillä ei ole tietoa autosta, koska se on vanha ja he eivät ole olleet tekemisissä monien tämäntyyppisten autojen kanssa.

Asiakkaiden arvostelut

Paras tapa saada tietoa mistä tahansa autosta on tutustua aiempien omistajien arvosteluihin. Arvostelut valaisevat sinua tietyn mallin hyvistä ja huonoista puolista. Jos hyviä puolia on paljon ja huonot puolet vaikuttavat hallittavilta, voit tehdä ostoksen.

UKK

Kuinka paljon vanhan Volvon ostaminen maksaa?

Vanhojen Volvojen hinnat vaihtelevat 4 000 ja 6 500 dollarin välillä. Se riippuu kuitenkin auton vuodesta ja mallista. Kolme vuotta vanha Volvo ja kymmenen vuotta vanha Volvo eivät maksa samaa summaa. Huomaa myös, että muut maksut, kuten kysyntämaksut, nousevat.

Mistä voin ostaa vanhemman Volvon?

Voit hankkia vanhoja Volvoja jälleenmyyjiltä tai kakkosmyyjiltä, autohuutokaupoista tai ostaa suoraan myyjältä. Useimmat jälleenmyyjät ovat kiinnostuneita tekemään hyvää rahaa uusista autoista. Kuvittele, että myyt uutta autoa 50 000 dollarilla ja myyt vanhaa Volvoa 6 000 dollarilla. He kokevat, etteivät he saa tarpeeksi rahaa myymällä vanhoja autoja, joten he vievät ne toisen tason myyjille.

  Tekeekö Volvo hybridiautoja?

Kuinka paljon maksaa vanhan Volvon tarkastaminen?

Jos hankit Volvosi jälleenmyyjältä, jolla on yhteys Carfaxin kaltaisiin palveluihin, et maksa penniäkään sen tarkistamisesta. Jälleenmyyjä voi auttaa sinua laatimaan ajoneuvoraportin ilmaiseksi. Mutta jos jälleenmyyjällä ei ole linkkiä tai ostat auton suoraan, tarvitset tilauksen.

Carfax-tilaus maksaa jopa 12 dollaria tai enemmän. Tällä maksulla he voivat tehdä yhden VIN-haun ja useita rekisterikilvihakuja. Jos teet VIN-hakuja useammalle kuin yhdelle ajoneuvolle, sinun on käytettävä enemmän rahaa.

Mitä tietoja Carfaxin kaltaiset palvelut käsittelevät?

Ne käyttävät auton VIN-numeroa tai rekisterinumeroa tarkistuksen suorittamiseen ja pääsevät käsiksi seuraaviin tietoihin:
● tiedot edellisistä omistajista
● Kaasukilometrit ja jäljellä olevat kilometrit
● Osallistuminen onnettomuuksiin
● Onko auto merkitty vakuutusyhtiöiden tulva-autoksi?
● tiedot auton rekisteröinnistä
Tee varmuuden vuoksi hakuja, ennen kuin otat yhteyttä myyjään. Useimmat yksityisomistuksessa olevien autojen CLI-luetteloijat napsauttavat ja julkaisevat usein rekisterinumeron. Voit käyttää sitä tarkistuksen suorittamiseen.

Mikä on merkittävä ero vanhojen ja uusien Volvojen välillä?

Tärkein ero on muotoilu ja käytetty tekniikka. Vanhemmissa Volvoissa on monia samankaltaisia ominaisuuksia kuin uusissa, mutta muotoilun ja tekniikan osalta uudemmat autot ovat hyvin erilaisia. Joidenkin mielestä uudempi tekniikka on liian haastavaa käyttää, ja he pitävät mieluummin vanhemmasta yksinkertaisesta autosta.

Nykyään ei esimerkiksi löydy pelkästään kaasu- tai dieselmoottorista Volvoa, sillä uudet Volvot ovat kaikki hybridejä tai täyssähköisiä. Jos kuitenkin välität enemmän suorituskyvystä kuin ylellisyydestä, vanhat Volvot voivat varmasti toimia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z