Halvin tapa vaihtaa BMW-avain?

BMW-avaimen voi korvata monella tavalla ostamalla jälkimarkkinoilla saatavan avaimen suojakotelon tai avaimenperän.

On monia tapoja, joku voi hukata avaimensa tai menettää ne missä tahansa. On mahdollista, että avaimesi on lakannut toimimasta, koska se on joutunut veteen tai pudonnut korkealta. BMW veloittaa noin 400-650 dollaria avaimen vaihdosta. On kuitenkin monia muita tapoja vaihtaa avain.

BMW-avaimen vaihto

BMW-avaimen vaihtaminen on ehdottomasti vaikea ja kallis asia. Jos olet kadottanut avainnippusi, sinun on mentävä jälleenmyyjälle ja tehtävä tilaus siellä. Ne ottaisivat noin 400-650 dollaria avaimenperän vaihtamiseen, joka toimitettaisiin sinulle tai lähimmälle jälleenmyyjälle. Tämän sijaan on olemassa muita menetelmiä avaimen vaihtamiseksi.

Vanhat avaimet

Ensinnäkin vanhan tyyliset avaimet olivat parempia joissakin asioissa, kuten niissä ei ollut ongelmia veden tai korkealta putoamisen kanssa. Näissä vanhoissa avaimissa oli myös kaukosäädin, jolla auton lukitus voitiin avata ilman avaimen asettamista paikalleen. Ainoa ongelma niissä oli kuitenkin avaimen asettaminen sytytyspisteeseen.

Jos sinulla on vanhantyylinen avain, jossa oli terä, ja tätä terää käytettiin sytytyspisteen asettamiseen, sen vaihtaminen ei ole kovin suuri asia. Jos olet hukannut sen, voit mennä lukkoseppään, joka tekee avaimesi. Tämä maksaisi vain noin 50-100 dollaria.

Avaimenperät

BMW otti 2000-luvulla käyttöön avainnippu-tyyliset avaimet. Näitä avaimia ei tarvitse asettaa sytytyspisteeseen, vaan sinun tarvitsee vain painaa käynnistys- ja pysäytyspainiketta aivan ohjauspyörän vieressä. Niitä kutsutaan myös ”avaimettomaksi avaimeksi”. Sinun tarvitsee vain asettaa avain auton lähelle ja pääset autoon sisään painamatta mitään.

  Kumpi on parempi, BMW sDrive vai xDrive?

Ne voivat olla väärin sijoitettuja tai huuhtoutua pois vaatteiden mukana, tai ne voivat rikkoutua, jos ne putoavat korkealta paikalta, tai niiden akku voi olla tyhjä. Näissä avaimissa on sisällä emolevy, joka on ohjelmoitu ja paritettu auton kanssa. Niiden vaihtaminen on todella kallista, ja BMW veloittaa siitä noin 400-650 dollaria. On kuitenkin olemassa joitakin tapoja vaihtaa BMW-avain edullisesti.

Rikkinäinen tai pois pesty avaimenperä.

Jos avainnippu on rikkoutunut tai se on pesty pois jotenkin, avain on vaihdettava. Jos näin on käynyt, on hyvin mahdollista, että avaimenperän emolevy on lakannut toimimasta. Tässä tapauksessa voit ostaa jälkiasenteisen avaimenperän, jossa pitäisi olla sama siru kuin autosi alkuperäisessä avaimenperässä.

Tässä uudessa avaimenperässä on emolevy, ja se on yhdistettävä autoosi. Siinä on myös avaimen terä, ja lukkosepän on leikattava se. Voit myös valita tähän erilaisia suojuksia. Näitä autonavainta on helposti saatavilla Amazonista.

Avaa autosi lukitus vanhan avaimenperän terällä ja aseta uusi avaimenperä ohjauspyörän sivulle. Tämä tunnistaisi piirisarjan ja parittaisi autosi uuden halvan avaimenperän kanssa. Tämän jälkeen voit joko asettaa vanhan avaimen terän tämän uuden avaimenperän sisään tai voit leikata uuden avaimen terän ja asettaa sen tämän uuden avaimenperän sisään.

Kannen vaihtaminen

Jos olet jotenkin rikkonut avaimenperän kannen tai haluat vaihtaa kannen, voit helposti ostaa nämä avaimenperän kannet Amazonista. Kannen vaihtaminen ei ole helppo tehtävä ja se vaatii huolellisuutta. Nämä kannet ovat helposti saatavilla noin 15-20 dollarilla.

  Mikä on BMW Alpina?

Jos haluat vaihtaa ne, sinun on ensin avattava alkuperäinen avaimenperä ja otettava emolevy ulos erittäin varovasti. Ota sitten avaimen terä ulos. Ota tämän jälkeen avainnipun takana oleva paristo pois. Aseta emolevy uuteen avaimenperään ja aseta sitten paristo sen taakse. Sulje tämän jälkeen paristokotelon kansi ja aseta avaimenterä paikalleen.

Johtopäätös

Voit ostaa virallisen avainnipun BMW-jälleenmyyjiltä, mutta se maksaisi varmasti paljon. Tämä jälkimarkkinavalmisteinen avaimenperä maksaisi kuitenkin vain noin 25-40 dollaria. Tämä on halpa korvaaja erittäin kalliille avainnipulle.

FAQ

Minkälaisia autonavaimia on olemassa?

Autonavaimia on monenlaisia. On olemassa seitsemän avaintyyppiä, joita ovat mm:

  • Mekaaniset avaimet – yksinkertaisin autonavain, joka on nähtävissä vanhoissa autoissa. Nämä avaimet on työnnettävä auton avainlukkoon ja avattava lukitus manuaalisesti. Sen jälkeen ne on työnnettävä sytytyspisteeseen, jotta ajoneuvo käynnistyy.
  • Kaukoavaimet – avaavat auton lukituksen ilman avaimen asettamista, mutta ne on asetettava avaimeen, jotta auto käynnistyy.
  • Transponderiavain – sisällä on siru, joka muodostaa yhteyden autoon. Sen jälkeen, jos työnnät avaimen sytytyspisteeseen, se tunnistaa kyseisen avaimen ja käynnistää auton. Jos asetat minkä tahansa muun transponderiavaimen, auto ei käynnisty.
  • Flip-tyyliset kaukosäätimet – tavallinen avain ja kaukosäädin, mutta avaimen terä kääntyy kaukosäätimen sisällä.
  • Älyavaimet – nämä tunnetaan myös nimellä ”avaimeton avaimet” tai ”avaimenperä”. Autot voidaan liittää niihin ja käynnistää ilman avaimen asettamista.
  Pitäisikö sinun vuokrata vai ostaa BMW?

Voinko ajaa autoa ilman avaimenperää, jos avaimeton auto jätetään käyntiin?

Auto ei pysähdy, kun avaimenperä ei ole autossa. Tämä riippuu suuresti autosi yhtiöstä, ja jotkut autot vain käyvät muutaman kilometrin ajan ja pysähtyvät sitten. Tämä on suunniteltu näin, jotta voit käynnistää auton ja pitää sen sitten käynnissä, jotta moottori lämpenee. Jos kuitenkin pysäytät auton eikä sinulla ole avainta, niin tällä kertaa auto ei käynnisty.

Onko avaimeton käynnistys turvallinen?

Avaimeton käynnistysjärjestelmä ei ole yhtä turvallinen kuin tavalliset avaimet. Nämä autot voivat toimia ilman autossa olevia avaimenperiä. Auton oven voi avata myös koskettamalla ovenkahvaa, mutta vain jos olet lähellä avainnippua. Oikeilla varotoimilla tämän ei kuitenkaan pitäisi olla suuri ongelma.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z