Miksi BMW:n arvo laskee niin nopeasti?

Vaikka BMW:t ovat luksusajoneuvoja, jotka ovat kuuluisia tyydyttävästä ajokokemuksestaan, ne menettävät arvoaan nopeammin kuin useimmat ajoneuvomerkit. Suurin syy tähän on BMW-kuljettajiin liittyvä leimautuminen. Kokemattomat tai holtittomat kuljettajat merkitsevät aggressiivista ajotapaa ja vähäisempää huoltoa, mikä laskee käytettyjen BMW:iden hintaa huomattavasti, mikä tekee niistä usein edullisia kauppoja.

Useimmat uudet saksalaiset autot menettävät nopeasti arvonsa joistakin samoista syistä kuin BMW. Katsotaanpa, miksi.

Hajoava kumi

Yksi suurimmista syistä BMW:n nopeaan arvon alenemiseen on hajoavan kumin käyttö, jonka Saksan hallitus on määrännyt kaikille maan autonvalmistajille. Kaikki Saksan suuret autonvalmistajat, kuten Porsche, Volkswagen, Opel, BMW, Audi, Mercedes-Benz ja muut, noudattavat näitä ohjeita.

Synteettinen kumi kestää paljon kauemmin kuin 10 vuotta, mutta se on kielletty. Käytetyn hajoavan kumin vuoksi monet tavallisen BMW:n osat hajoavat yleensä muutaman vuoden käytön jälkeen. Tämä on yksi tärkeimmistä syistä, miksi käytetyt BMW:t hajoavat niin helposti, sillä niiden muoviosat ovat hajoavia eivätkä synteettisiä.

Jos saksalaisissa autoissa käytettäisiin samoja kumiosia kuin japanilaisissa tai amerikkalaisissa autoissa, niiden moottorit olisivat luultavasti pysäyttämättömiä ja kestäisivät monta vuotta.

BMW:n korjaukset ovat monimutkaisempia kuin niiden pitäisi olla.

Saksalaisia autoja, eli BMW:tä, ei ole lainkaan helppo korjata. Yksinkertaisen korjauksen pitäisi kestää 2-3 tuntia, mutta BMW:ssä tai Mercedes-Benzissä siihen kuluu tuplasti tai kolminkertaisesti enemmän aikaa, puhumattakaan siitä, että työvoimakustannukset ovat paljon korkeammat.

Huolimatta siitä, että kumitiiviste saattaa maksaa alle 10 dollaria, sen vaihtaminen saattaa lopulta maksaa yli 1 000 dollaria, koska mekaanikolta kestää muutaman tunnin päästä siihen käsiksi, koska valtava V12-moottori mahtuu hädin tuskin moottoritilaan, jolloin on lähes mahdotonta päästä irrottamaan yhtä ainoaa pulttia.

  Paras BMW perheelle

Kun pidetään mielessä, että vanhemmat autot tarvitsevat enemmän korjauksia kuin uudemmat, tämä kaikki otetaan huomioon hinnassa, sillä käytetyn auton ostaminen edellyttää yleensä korjauksia. Tämä on yksi tärkeimmistä syistä BMW-ajoneuvojen nopeaan arvon alenemiseen.

Uudet kuljettajat valitsevat usein BMW:n

BMW-kuljettajiin liittyy leima aggressiivisuudesta, kokemattomuudesta ja töykeydestä. Aggressiivinen ajaminen aiheuttaa kulumista sekä ajoneuvon sisä- ja ulko-osille että moottorille. BMW-kuljettajat ovat ääliöitä, tai ainakin elokuvat kuvaavat heidät sellaisiksi.

Huolimatta siitä, että elokuvat lisäävät kuluttajien tietoisuutta automerkistä maailmanlaajuisesti, ne saavat sinut myös ajattelemaan, että jos ostat BMW:n käytettynä, se saattaa olla jo tuhoutumisen partaalla.

Riippumatta siitä, onko tämä totta vai ei, se laskee käytettyjen BMW:iden hintaa huomattavasti. Todellinen ongelma on se, että BMW:n kyytiin hyppää paljon uusia kuljettajia, ja kokemattomat kuljettajat merkitsevät ajoneuvon vähäisempää huoltoa, mikä johtaa ajan mittaan arvon alenemiseen ja moottorivaurioihin.

Vuokrasopimusten osuus BMW-ajoneuvoista on yli 50 prosenttia.

Kysyntä ja tarjonta vaikuttavat merkittävästi minkä tahansa tuotteen hinnan muodostumiseen, riippumatta siitä, mikä sen tuotemerkki on. Koska leasingvuokrattuja BMW:itä on paljon, se tarkoittaa, että käytettyjen autojen markkinoille tulee runsaasti 2- ja 3-vuotiaita BMW:itä. Mitä enemmän tietyn mallin autoja on markkinoilla, sitä enemmän kilpailua on myynnistä, joten hinta laskee huomattavasti.

BMW-mallien ensimmäisen vuoden arvonalennus on raju. Koska BMW on statussymboli, se luottaa siihen, että asiakkaat nauttivat auton aidon nahan tuoksusta, joka katoaa ensimmäisen omistajan jälkeen. Lisäksi, kun leasing-auto ja sen takuu on päättymässä 3. omistusvuoden jälkeen, on tapana miettiä, miten autosta voisi päästä eroon nopeasti.

  Paras BMW naiselle

Monet ihmiset tietävät tämän ja ovat haluttomia ostamaan käytettyä BMW:tä, elleivät ne saa siitä suurta alennusta, koska heidän on maksettava takuun jälkeiset korjaukset.

BMW on tarkan suunnittelun auto

Koska BMW on tarkan suunnittelun ajoneuvo, se tarvitsee asianmukaista huoltoa ja kunnossapitoa. Jos autosi takuu on päättynyt ja se on korjattu paikallisella mekaanikolla, jolla ei ole lupaa tehdä BMW-korjauksia, hän on saattanut tehdä autolle enemmän vahinkoa kuin hyötyä.

Omistajilla on tapana myydä ajoneuvonsa juuri ennen kuin niissä ilmenee merkkejä suuremmasta huolto- tai korjaustarpeesta, ja siihen on syynsä. Parin tällaisen myynnin jälkeen yleisö on nyt saanut käsityksen siitä, että heidän on syytä olla varuillaan vilpillisten BMW-myyjien suhteen.

Monet arvostelijat kertovat, että jos yrität säästää rahaa jättämällä vaihtamatta kaikkia BMW:n jäähdytysjärjestelmän osia säännöllisesti (sadan tuhannen kilometrin välein), saatat päätyä puhjenneeseen pääntiivisteeseen, jonka korjaaminen maksaa yli 4 000 dollaria.

Käytetyn BMW:n ostamiseen liittyvät ongelmat

Mitkä ovat yleisimmät ongelmat käytetyissä BMW:ssä?

Suosituimmissa BMW-malleissa esiintyy yleisiä ongelmia, kuten jakohihnan vikaantuminen, elektroniikan toimintahäiriö ja korkeapaineinen polttoainepumppu, jotka saattavat johtaa huonoon kiihtyvyyteen ja aiheuttaa moottorin tökkimisen suuremmalla nopeudella. Tämä saattaa vaurioittaa sitä entisestään tai jopa estää sitä kääntymästä ollenkaan.

Kannattaako ostaa käytetty BMW-auto?

BMW:t eivät todellakaan ole kaikille. BMW-autot tarjoavat silkkaa ajamisen iloa, mutta niiden korjauskustannusten hinnaksi tulee melko paljon. Loppujen lopuksi käytetyn BMW:n huomattavasti alennettu hinta voi lopulta maksaa sinulle paljon enemmän korjausten ja omistuskustannusten muodossa.
Pidä tämä mielessäsi käytettyä BMW:tä ostaessasi. Ongelmistaan huolimatta BMW tarjoaa tehoa ja viihdettä kuin mikään muu ajoneuvo, minkä vuoksi käytetyt BMW:t ovat suosittu valinta. Varmista vain, että löydät sellaisen, josta on pidetty hyvää huolta ja joka on hyvässä kunnossa.

  Onko Audi vai BMW arvokkaampi?

Mitkä ovat luotettavimmat BMW-mallit?

Luotettavimmat BMW-mallit, joita voit ostaa, ovat E90 325i ja 328i. 1990-luvun 3-sarjan BMW:t tulivat kuuluisiksi lähes luodinkestävistä moottoreistaan, jotka kestävät yleensä yli 200 000 tai jopa 300 000 kilometriä joissakin tapauksissa. Muita hyviä BMW-malleja, jotka kannattaa ostaa, ovat BMW 3-sarjan vuosimalli 2000-2006, joissa on yhtä luotettava voimansiirto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z