Pitäisikö minun ostaa 10 vuotta vanha Mercedes?

Pitäisikö minun ostaa 10 vuotta vanha Mercedes?

Jotkut sanovat, että 10 vuotta vanhan Mersun ostaminen on hyvä tapa välttää nopean arvon alenemisen vaikutukset, kun taas toiset uskovat, että 10 vuotta vanhan Mersun ostaminen on pohjaton rahasampo. Vaikka lähes kaikki voivat olla samaa mieltä merkin haluttavuudesta, vastaaminen suureen kysymykseen on hieman monimutkaisempaa. Tässä on syy:

Se on itsestään selvää, että vanhemmassa autossa on enemmän ongelmia. Vanhemman Benzin ostaminen ei kuitenkaan välttämättä ole niin pelottava asia, kunhan tarkistat carfaxin ja palkkaat riippumattoman tarkastajan tarkastamaan auton ennen ostoa. On tärkeää, että tarkistat myös koko huoltohistorian, mitä enemmän tiedät, sitä parempi. Älä pelkää kysyä kysymyksiä, ja saatat päätyä hyvään kauppaan.

Markkinaharkinta

Vanhan luksusauton ylläpito maksaa melkoisesti, ja markkinat painavat vanhojen autojen arvoa alaspäin niin, että hinta tasapainottaa kustannukset. Jos maksat markkinahinnan, saat tasahinnan, jossa kaikki tekijät on otettu huomioon, lukuun ottamatta tekijöitä, jotka ovat ainutlaatuisia kyseiselle autolle tai tietylle mallille.
Esimerkiksi Mercedes G-luokkaa pidetään melko haluttuna mallina, jonka arvo pysyy tasaisena, joten 10 vuotta vanha G-luokka, jos se on asianmukaisesti huollettu, on hinnoiteltu samalla tavalla kuin upouusi A-luokka, tai joissakin tapauksissa jopa enemmän. Kun taas 10 vuotta vanha E 220 ei ole sitä, joten se kärsii kovemmasta arvonalennuksesta ja maksaa vain viidenneksen uuden A-luokan hinnasta.
Jos käytetyn Mersun edullisempi sisäänpääsyhinta siis innostaa harkitsemaan sen ostamista, kannattaa ottaa huomioon myös se rahamäärä, jonka käytät sen pitämiseen tyydyttävässä kunnossa.

  Kumpi saa enemmän tyttöjä - BMW vai Mercedes?

Vanhemman Mercedeksen ylläpito

Vanha Mersu ei ole tullut helpommaksi työstää iän myötä, osien ja työvoiman hinnat eivät ole ystävällisiä, taustalla oleva tekniikka on edelleen melko monimutkaista, joten se ei välttämättä ole autotyyppi tavalliselle paikalliselle korjaamolle. Ja käynti Mercedes-sertifioidussa korjaamossa säännöllisessä huollossa on melko kallista. Vanhempien, enemmän kilometrejä ajaneiden autojen laajennetut takuut ovat melko rajalliset. Nämä vakuutukset kattavat yleensä vain katastrofaaliset viat. Laajemman valikoiman ajoneuvoja kattavia takuuyhtiöitä, joiden ajokilometreissä ei ole juurikaan eroa, on vältettävä kaikin keinoin.

FAQ-osio

Mitä kannattaa varoa?

Hyvä ostos riippuu enemmän ajoneuvon kunnosta kuin sen iästä. Uuden käytetyn Mercedeksen oston tärkeimpinä tekijöinä tulisi pitää asianmukaista huoltohistoriaa, ennen ostoa tehtävää tarkastusta ja auton kuntoa. Kokeneen riippumattoman autokauppiaan kanssa käyty keskustelu voi tuoda esiin yksityiskohtia, joita amatööriostaja ei koskaan tule ajatelleeksi.

Mitä minun pitäisi välttää?

Sinun on ehdottomasti vältettävä epärealistisen alhaisia hintoja, myyjää, joka ei ole halukas vastaamaan kaikkiin erityiskysymyksiin ja joka ei ole halukas yhteistyöhön, olisi myös vältettävä. Myös vanhemmista AMG-malleista kannattaa pysyä kaukana, vaikka ne olisivat hinnoiteltu melko säädyllisesti, jos et pysty maksamaan janoisten V8- ja V12-moottoreiden bensiinin hintoja. Kannattaa myös välttää sitä, että et tarkista kaikkia laillisia lähteitä erilaisten tarjousten osalta. Jossain voi vain olla parempi tarjous, jota et ole vielä tarkistanut.

  Tekeekö Mercedes itselataavaa hybridiautoa?

Vanhempi Mersu tai koskaan luotettavampi auto edullisemmalta merkiltä?

Joillekin on mukavampaa käyttää rahaa luotettavaan ja edulliseen autoon kuin joutua mahdolliseen rahakatastrofiin. Jotkut jättävät mieluummin ostamatta vanhemman Mersun, jos heillä ei ole mukavasti varaa kuluihin.
Never-autoihin on tarjolla parempia kannustimia, laajempi valikoima ja pidemmät takuut. Ne eivät kuitenkaan yleensä tarjoa yhtä korkeatasoista premium-kokemusta, ja älkäämme unohtako, että autot ovat myös tunnepohjainen ostos, elämä on liian lyhyt tylsien autojen ajamiseen, joten kaikkien oikeiden vaiheiden avulla kannattaa ostaa auto, joka tekee teidät onnelliseksi, vaikka se ei olisikaan oikea valinta jollekin toiselle.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z