Pitäisikö minun vuokrata vai ostaa Volvo?

Vaikka sekä leasing- että ostoautolla on omat etunsa, kumpi on parempi, riippuu pääasiassa asiakkaan tarpeista ja toiveista.

Volvon leasingillä on varmasti joitakin etuja, kuten se, että se antaa auton ostajalle vaihtoehtoja ja enemmän vapautta. Kuljettaja voi vuokrata auton ja vaihtaa sen sitten muutaman vuoden kuluttua, kun sopimus päättyy. Samaan aikaan auton ostamisella on omat etunsa, kuten ajoneuvon omistaminen suoraan ja se on edullisempaa, jos auto säilytetään monta vuotta.

Leasing vs. auton ostaminen

Leasing: Edullisempi etukäteen ja vähemmän huolta

Auton leasing tarkoittaa, että käyttäjä maksaa ennakkomaksun etukäteen ja maksaa sitten pienen kuukausimaksun auton käytöstä. Käyttäjä ei omista autoa. Kuljettajalla on kuitenkin yleensä mahdollisuus ostaa auto leasingsopimuksen päätyttyä.

Leasingissä leasingyhtiö antaa tietyt ehdot. Yksi suurimmista ehdoista on kilometrimäärä. Kuljettaja ei voi ylittää tiettyä kilometrimäärää vuoden aikana. Muuten hän joutuu maksamaan sakkoa. Toinen haittapuoli on se, että kuljettaja ei voi päättää leasingsopimusta ennen sovittua aikaa maksamatta siitä maksua.

Joskus leasingissä päädytään lopulta maksamaan enemmän yliaikaa kuin auton suorassa ostossa. Kuukausimaksuihin sisältyy poistoarvo ja korko, mikä tekee autosta paljon kalliimman kuin ostaminen.

Leasingin edut

Auton leasingilla on monia etuja, kuten mm. seuraavat:

 • Saat mahdollisuuden vaihtaa auton, kun leasing-aika päättyy.
 • Edullisempi etukäteishankinta upouuden auton hankkimiseksi.
 • Kuukausimaksut eivät useinkaan ole kovin suuria
 • Saat parhaan mahdollisen vakuutuksen ja kattavuuden.
 • Sinun ei tarvitse huolehtia mekaanikon laskuista
 • Sinun ei tarvitse huolehtia autosta, kun se vanhenee.
  Kun leasingsopimus päättyy, leasingyhtiöt tarjoavat yleensä asiakkaille kolme vaihtoehtoa. He voivat vuokrata toisen auton ja tehdä uuden leasingsopimuksen. Näin asiakas voi kokea toisen uuden auton ja huippuominaisuudet. Toinen vaihtoehto on yksinkertaisesti kävellä pois, valita seuraava auto toisen leasingyhtiön kautta tai ostaa sen sijaan auto.
  Viimeinen vaihtoehto on, että hän voi usein ostaa saman auton, jonka hän on leasingannut. Jotkut ihmiset eivät halua vaihtaa autoa, joten leasingyhtiö antaa heidän ostaa sen suoraan tai kuukausittaisella osamaksulainalla.
  Mitkä ovat Volvon yleisiä ongelmia?

Ostaminen: Omistat autosi suoraan ja voit tehdä sillä mitä haluat.

Auton ostaminen on yksinkertaista. Siihen ei liity samanlaisia mutkia kuin ajoneuvon leasingiin. Sinulla on vain oltava rahaa, jotta sinulla on siihen varaa, ja sinun on suunnattava lähimpään autoliikkeeseen.

Ostamisen edut

Auton ostamisen etuihin etukäteen kuuluvat:

 • Omistat autosi suoraan.
 • Sinun ei tarvitse huolehtia kuukausimaksuista.
 • Voit mennä minne haluat murehtimatta kilometrimääristä.
 • Voit räätälöidä autosi toiveidesi mukaan.
 • Voit myydä autosi eteenpäin milloin tahansa.
  Vaikka ostamisessa on joitakin etuja, on ehdottomasti haittapuolena se, että maksat paljon rahaa etukäteen. Kaikilla ihmisillä ei ole kerralla niin paljon rahaa. Voit aina ottaa autolainan, mutta siinä on omat haittansa, kuten rahan tuhlaaminen korkoihin.

Volvon leasing-sopimukset

Volvolla on erittäin hyvä leasing-politiikka asiakkaiden houkuttelemiseksi. Leasing-politiikkaan kuuluu GAP-vakuutus, joka antaa tiettyjä etuja ja kattaa koko huollon sertifioiduilla Volvo-osilla.

Monipuolisuus ja lyhyen aikavälin edullisuus vs. vapaus ja pitkän aikavälin edullisuus.

Leasingillä on etuja, jos käyttäjä haluaa tutustua erilaisiin autoihin. Leasingissä kuljettaja voi myös saada uuden auton perheelleen, vaikka hänellä ei olisi kerralla paljon rahaa.

Auton ostamisessa on etuna kustomointi ja vapaa ajaminen. He voivat mennä minne haluavat ja käyttää niin paljon kilometrejä kuin mahdollista ilman huolta leasing-sopimuksista.

  Onko Volvojen huolto kallista?

Kaikki riippuu siis ostajasta. Asiakkaan on päätettävä, mitä hän haluaa. Jos hän aikoo joka tapauksessa vaihtaa autonsa parin vuoden kuluttua, leasing on varmasti parempi valinta. Mutta jos jollakulla on varaa ostaa auto ja hän aikoo omistaa sen pitkällä aikavälillä ilman mutkia, ostaminen on oikea vaihtoehto.

FAQ

Mitä tapahtuu, jos leasing-auto kolaroidaan?

Toivottavasti sinun ei tarvitse maksaa mitään, mutta sinulla voi olla omavastuuosuus.
Kun sinulle sattuu onnettomuus, sinun on pakko ilmoittaa siitä leasing-yhtiöllesi. Olet itse asiassa leasingyhtiölle velkaa ajoneuvon arvon, kun onnettomuus tapahtuu. Oli miten oli, vakuutuksesi kattaa toivottavasti kaikki kulut.

Jos autosi on täysin romuna, vakuutus antaa sinulle rahaa auton käyvän arvon verran. Tämä raha maksetaan sitten leasing-yhtiölle, jotta saatte tasoituksen. Valitettavasti monissa tapauksissa käyttäjät ovat leasingyhtiöille velkaa enemmän rahaa kuin vakuutus on maksanut. Tarkista tässä tapauksessa, onko sinulla GAP-vakuutus, joka voi kattaa osan siitä. Volvon leasingsopimukset tarjoavat GAP-vakuutuksen.

Kuka maksaa leasingauton huollon?

Se, kuka maksaa auton huollon, riippuu leasingehdoista. Usein leasing-yhtiöt maksavat huollon, mutta erityisehtoja on noudatettava. Pienellä painettuun tekstiin voi esimerkiksi sisältyä, että jos kuljettaja ei noudata valmistajan suosittelemaa huoltosuunnitelmaa, auton huoltoa ei korvata.

Kuinka monta kilometriä voin ajaa leasingautolla?

Tavallisissa leasing-sopimuksissa lainanottajalla on vuotuinen kilometriraja, joka on 10 000, 12 000 tai 15 000 mailia. Jos joku ylittää tämän rajan, hänen on maksettava sakko leasingsopimuksen päättyessä. Esimerkki sakosta on noin 30 senttiä per ylimääräinen kilometri leasingsopimuksen päättyessä.

  Tekeekö Volvo avoautoa?

Mitä luottotietoja tarvitaan auton leasingvuokraukseen?

NerdWalletin mukaan autoleasingiin tarvittava luottopistemäärä (FICO) vaihtelee yleensä jälleenmyyjittäin. Vähimmäisluottopistemäärän tulisi kuitenkin olla 620. Noin 620-679 pistettä pidetään hyvänä. Noin 680 ja 739 pisteytystä pidetään lähes ihanteellisena auton leasingiin.

Voinko palauttaa viallisen leasingauton?

Leasingyhtiön ja lainanottajan välillä on usein laillinen sopimus. Jos sinulle leasingvuokrattu auto osoittautuu sattumalta vialliseksi tai puutteelliseksi, sinulla on vielä joitakin vaihtoehtoja palauttaa se ja lopettaa leasingvuokrasopimus. Monissa osavaltioissa on lemon-lainsäädäntö. Näitä lakeja sovelletaan tässä tapauksessa lainanottajan autoon. Sitä sovelletaan vain niin kauan kuin olosuhteet vastaavat lain parametreja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z