Mitkä ovat Volvon yleisiä ongelmia?

Huolimatta siitä, että Volvo on saanut mainetta turvallisuudesta ja kestävyydestä, on ilmennyt useita yleisiä ongelmia. Ennen kuin ostat Volvon, on siis elintärkeää tietää joitakin yleisiä ongelmia, joita saatat kohdata matkalla.

Tärkeimmät ongelmat, joita Volvon omistajat kokevat, ovat äkillinen moottorivika, huono polttoainetaloudellisuus, liiallinen öljynkulutus ja vaihteistovika. Useimmat näistä ongelmista alkavat ilmetä, kun Volvosi on ajanut vähintään 75 000 kilometriä. Seuraavassa on lueteltu yleisiä Volvo-ongelmia:

Äkillinen moottorihäiriö

Aiemmin monet Volvon omistajat ovat valittaneet useaan otteeseen moottorivioista. Tämä on ongelma, joka esiintyy useimmissa Volvo-malleissa. Suurin syy moottorin äkilliseen pettämiseen on jäähdytystuulettimen ongelmat.

Kun jäähdytystuulettimessa ilmenee ongelmia, moottori alkaa ylikuumentua, jolloin se lopulta pettää. Tämä johtuu siitä, että jäähdytysjärjestelmä pitää moottorin toiminnassa ihanteellisessa lämpötilassa. Joten jos se on vaarassa, se ei toimi tarvittavalla tavalla ja se vaikuttaa myös moottorin toimintaan.

Ohjaustehostimen vuoto-ongelmat

Ohjaustehostimen vuoto-ongelma on yleinen uusimmissa Volvo-malleissa. Tämä vuoto tapahtuu, kun letku, joka kuljettaa ohjaustehostinnestettä säiliöstä kohti järjestelmää, alkaa vuotaa. Se tekee ajoneuvon ohjaamisesta melko haastavaa.

Kun auto käynnistetään, neste pumpataan telineeseen, jossa kaikki liikkeet muuttavat sen vaahdoksi. Hyvä uutinen on, että tämän ongelman korjaaminen on helppoa, mutta se on jätettävä ammattimaisen tai valtuutetun Volvo-mekaanikon tai -teknikon tehtäväksi.

Liiallinen öljynkulutus

Yksi tärkeimmistä osista ajoneuvon huollossa on varmistaa, että siinä on oikeanlaista ja riittävästi öljyä. Monilla Volvoilla on kuitenkin taipumus kuluttaa liikaa öljyä, mikä on kiusallinen asia, kun öljytaso on tarkistettava muutaman viikon ajon jälkeen.

  Onko Volvo luksusmerkki?

Lisäksi useimmissa Volvoissa on halkeamia jossakin moottoritilan polttoaineletkussa. Tämä aiheuttaa polttoainevuodon moottoritilaan jonkin ajan kuluttua. Se tapahtuu paineistetun polttoainejärjestelmän vuoksi. Sitä paitsi mekaanisten polttoainepumppujen pohjassa on vuotoaukko.

Jos Volvossasi on siis sisäinen vuoto, öljy vuotaa vuotoaukosta. Lisäksi öljyvuotoa voi tapahtua myös kumiletkussa ja metalliputkessa, joka kulkee säiliöstä polttoainepumppuun. Vuoto tapahtuu metalliputkessa ja kumiletkussa ruostumisen jälkeen.

Eri Volvo-malleista vuoden 2012 Volvo S60 on eniten kärsinyt malli. Suurin syy liialliseen öljynkulutukseen on öljyvuoto. Voit siis pyytää mekaanikkoa hoitamaan asian ja korjaamaan ongelman ajoissa.

Huono polttoainetaloudellisuus

Toinen yleinen ongelma Volvo-autoissa on huono polttoainetaloudellisuus. Ja yksi tärkeimmistä syistä tähän on Volvojen yleensä hidas kiihtyvyys. Toisin kuin Mercedes-Benzissä tai BMW:ssä, Volvon kiihtyvyys on yleensä hitaampi, mikä johtaa siihen, että polttoainetta kuluu enemmän. Kun siis yrität painaa kaasupoljinta kiihdyttääksesi nopeammin, polttoainetta kuluu enemmän.

Uusimmissa Volvo-malleissa polttoainetaloudellisuus on kuitenkin jonkin verran parempi kuin vanhemmissa malleissa. Ne eivät kuitenkaan ole parempia kuin useimmat niiden kilpailijat. Sitä paitsi voit silti parantaa Volvon polttoainetaloutta, kun et kiihdytä kovaa. Vaihda myös öljynsuodatin säännöllisesti, jotta se toimii tehokkaasti.

Vaihteistovika

Lisäksi Volvossa on monimutkainen vaihteisto. Huomaa, että vaihteisto on toinen nimi, joka annetaan vaihteistolle. Mot Volvot on varustettu automaattivaihteistolla, joka on hieman riskialtis. Kaiken lisäksi niissä on powershift-vaihteistojärjestelmä, jonka vuoksi kuljettajien on vaikea ymmärtää tekniikkaa.

  Missä Volvossa on 3 riviä?

Jotta Volvon vaihteistojärjestelmä toimisi hyvin, se tarvitsee vaihteistoöljyn tai ohjelmistopäivityksen, jonka tekee yleensä Volvon ammattitaitoinen mekaanikko tai teknikko.

Sulakerasian ongelmat

Lopuksi Volvo kohtaa myös sulakeongelmia. Päinvastoin, tämä ongelma esiintyy vain muutamassa Volvo-mallissa. Tämä johtuu siitä, että niiden sulake sijaitsee huonosti kojelaudan alla. Tämän seurauksena ulkopuolelta tuleva vesi jää sulakerasian sisälle. Myöhemmin tämä aiheuttaa korroosiota ja sähkövikoja tapahtuu.

FAQ

Mitkä ovat yleisiä ongelmia tietyissä Volvo-malleissa?

Useimmissa Volvo-malleissa esiintyvien suurten ongelmien lisäksi jotkin ongelmat ovat yleisiä vain tietyissä Volvo-automalleissa. Näitä ovat mm:

  • Volvo S60 – yleinen ongelma, jota Volvo S60:n omistajien tulisi odottaa, on liiallinen öljynkulutus. Tämä johtuu öljyvuodosta, mutta se voidaan ratkaista viemällä auto valtuutettuun Volvo-jälleenmyyjään korjattavaksi. Muita ongelmia ovat muun muassa moottorivika ja vaihteisto-ongelmat.
  • Volvo S80 – tässä mallissa on erilaisia ongelmia valmistusvuodesta riippuen. Vuoden 2000 Volvo S80:ssä on moottoriongelmia, kun taas vuoden 2014 mallissa on vaihteisto-ongelmia.
  • Volvo V70 – tämä on yksi niistä Volvoista, joissa on eniten ongelmia. Vuoden 2001 Volvo V70:ssä oli moottori- ja vaihteisto-ongelmia.
  • Volvo 240 – vaikka tämä malli kuuluu kaikkien aikojen luotettavimpiin Volvoihin, tässä mallissa oli ongelma huonosti sijoitetun sulakerasian kanssa, joka saattoi aiheuttaa suuria sähkövikoja.
  • Volvo XC60 – tämä on yksi markkinoiden parhaista Volvon crossover-maastureista. Kun sen moottori kuitenkin ylikuumenee, se johtaa vikaan jäähdytystuulettimen pettämisen vuoksi.
  Mikä Volvo on turvallisin?

Miksi Volvot ovat niin epäluotettavia?

Volvoja pidetään niin epäluotettavina, koska niiden keskimääräiset korjaus- ja huoltokustannukset ylittävät alan standardin. Siksi joudut käyttämään korjauksiin ja huoltoon enemmän rahaa kuin henkilö, jolla on tavanomainen auto, kuten Toyota.

Valmistetaanko Volvon moottorit Ruotsissa vai Kiinassa?

Ennen vuotta 2013 Volvon moottorit valmistettiin Skovdessa, Ruotsissa, Volvo Engine Architecture (VEA) -yhtiön toimesta. VEA on suorakolmosten ja suoranelosten auto- ja dieselmoottoreiden tuoteperhe. Vuodesta 2016 lähtien suurin osa Volvon moottoreista on kuitenkin valmistettu Zhangjiakoussa, Kiinassa.

Johtopäätös

Ennen kuin ostat Volvon, on ratkaisevan tärkeää tietää joitakin yleisimpiä ongelmia, joita todennäköisesti kohtaat. Volvon yleisiä ongelmia ovat muun muassa äkillinen moottorivika, ohjaustehostimen vuoto-ongelmat, liiallinen öljynkulutus, huono polttoainetaloudellisuus, vaihteiston vikaantuminen ja sulakerasiaongelmat.

Tämän lisäksi jotkin yleiset ongelmat esiintyvät tietyissä Volvo-malleissa. Jos siis omistat Volvon, sinun on syytä olla varuillasi, kun autosi on ajanut yli 75 000 kilometriä. Ja jos päätät korjata sen, varmista, että viet auton valtuutetulle Volvo-mekaanikolle asianmukaista korjausta varten.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z