Pitäisikö sinun vuokrata vai ostaa BMW?

Vastikään ostamasi BMW:n käyttötarkoituksesta riippuen leasing- tai ostopalvelu voi olla eri tilanteissa parempi vaihtoehto. Tärkein tekijä, joka ratkaisee tämän, on ajanjakso, jonka aiot käyttää uutta BMW:täsi. Summa vaihtelee malleittain, mutta yleisesti ottaen lyhyemmät ajanjaksot ennen palautuskautta mahdollistavat huoltokustannusten säästämisen.

Milloin on parempi vuokrata BMW-ajoneuvo?

Se riippuu tietysti suuresti auton mallista, sillä se voi muuttaa hintaa rajusti, mutta jos tavoitteenasi on käyttää autoa 3-4 vuotta ennen kuin vaihdat sen, leasing on parempi. Katsotaanpa, mitkä ovat BMW:n leasingin edut.

Sinun ei tarvitse myydä autoa lopussa.

Kolmen vuoden jakson jälkeen sinun ei tarvitse nähdä vaivaa löytää autollesi ostajaa. Voit vain palauttaa sen ja vaihtaa sen toiseen malliin uudella alennetulla käsirahalla.

Alemmat kaudet säästävät käteistä

Leasingautojen kuukausittain tai vuosittain kertyvä käsiraha on paljon pienempi kuin ostettaessa. Lisäksi kun auto on vielä takuuaikana, et joudu käyttämään kaikkia rahoja huoltokuluihin ja korjauksiin. BMW:n kohdalla tämä itse asiassa säästää paljon vaivaa.

BMW:n takuu kestää tyypillisesti 4 vuotta, joten auton leasingvuokraus lyhyemmällä ajalla on hyvä päätös. Jos päätät vuokrata auton yli 4 vuodeksi, takuu loppuu ja joudut lopulta maksamaan noin 1 500 dollaria vuodessa huoltokuluista.

Jos lasket luvut, leasing ja rahoitus maksavat joidenkin mallien osalta saman verran, mikä tarkoittaa, että leasingin avulla saat kolmen vuoden välein ajaa uutta mallia takuuaikana.

  BMW vs. Infiniti - kumpi on parempi?

Milloin on parempi ostaa BMW-ajoneuvo?

Jos aiot ostaa BMW:n ja ajaa sillä yli yhdeksän vuotta ja myydä sen sen jälkeen. Jotta se olisi sinulle kannattavaa, sinun pitäisi pystyä saamaan autosta myydessäsi yli neljän vuoden huollot, korjaukset ja kulut. Useimpien BMW-mallien, kuten X3:n, kohdalla tämä olisi noin 10 000 dollaria.

Jos päätät vuokrata ajoneuvon, varmista, että tutkit leasing-käytäntöä hyvin, sillä joissakin sopimuksissa on rajoituksia, kuten se, että et voi poistua osavaltiosta leasing-ajoneuvon kanssa. Lisäksi joissakin sopimuksissa rajoitetaan ajoneuvon vuotuista enimmäiskilometrimäärää, mikä ei sovi kaikille kuljettajille.

Kun kaikki tämä on otettu huomioon, sinun on päätettävä, aiotko ajaa BMW:llä riittävän pitkään, jotta myynti olisi kannattavaa, ja jos näin on, maksaisiko 10 vuotta vanha BMW yli 10 000 dollaria? Jos vastaus kaikkiin näihin kysymyksiin on kyllä, voit huoletta sanoa, että sinun tapauksessasi on parempi ostaa ajoneuvo.

Jos kyllästyt helposti autoihin ja jos sinulla on ollut tapana vaihtaa autoa useammin kuin kolme vuotta kerrallaan, älä sitoudu auton ostamiseen vaan valitse sen sijaan leasing BMW.

Leasingin ja BMW:n ostamisen vertailu

On monia tekijöitä, joihin ostosi saattaa vaikuttaa. Tutustutaan tarkemmin alkukustannuksiin, omistukseen ja maksuihin ja tiedotetaan sinulle, jotta voit itse päättää, kumpi sopii sinulle paremmin.

  Onko BMW:ssä vilkut

Alkuvaiheen kustannukset

Leasing
Kun liiskaat ajoneuvon, saat alussa usein korkoalennuksen, jonka ansiosta saatat säästää rahaa verrattuna ostamiseen. Alussa on muitakin alkukustannuksia, kuten vakuutus, vakuusmaksu ja ensimmäisen kuukauden maksu.

Osto
Kun ostat BMW:n, voit päättää, haluatko maksaa koko hinnan etukäteen vai maksaa sen useammassa erässä lainan avulla. Näin sinulta peritään veroja, joko valtion tai valtionhallinnon veroja, sekä lainan veroja ja lainanantajan maksuja. Tietenkin on olemassa muitakin kuluja, kuten vakuutus ja ensimmäisen kuukauden maksu sekä vakuusmaksu, jos käytät lainaa.

Ajoneuvon omistusoikeus

Vuokrasopimus
Kun liiskaat BMW:n, BMW pysyy ajoneuvon omistajana, ja saat käyttää autoa leasingsopimuksella, kunnes sopimus päättyy ja sinulla on mahdollisuus joko ostaa ajoneuvo tai palauttaa se.

Osto
Kun rahoitus on saatu päätökseen, olet auton omistaja, kun ostat sen.

Maksut

Leasing
Leasing-ajoneuvojen maksut ovat yleensä pienemmät kuin ostettujen ajoneuvojen maksut. Tarkkaan ottaen maksat ajoneuvon arvonalennuksesta etkä itse ajoneuvosta. Vuokrakulut ja liikevaihtovero voivat tietysti tulla maksettavaksi asuinpaikkakunnastasi riippuen.

Osto
Ne ovat usein korkeammat ostetuissa ajoneuvoissa, koska maksat ajoneuvon koko hinnan etkä vain muutaman vuoden käytöstä.

FAQ

Mitä eroa on auton leasingin ja auton vuokrauksen välillä?

Auton leasing kestää tietyn ajan, esimerkiksi kolme tai kuusi vuotta, kun taas ajoneuvon voi vuokrata päiväksi tai kuukaudeksi. Yleensä leasing-maksut ovat edullisempia kuin kuukausimaksut lainan lyhentämiseksi.

  Paras käytetty BMW hatchback

Mitä tapahtuisi, jos leasingvuokrattua BMW:tä kolaroitaisiin?

Jos leasing-BMW:si romuttuu, auton vakuutus maksaa yleensä korjauksen tai ajoneuvon arvon. Olisit kuitenkin edelleen laillisesti velvollinen maksamaan kuukausittaiset maksut sopimukseen, kunnes leasingvuokrasopimus on päättynyt.

Saavatko kaikki ajaa leasingvuokrattua BMW:tä?

Pidä mielessä, että kaikki eivät saa ajaa leasing-autollasi. Useimmissa leasingsopimuksissa on yleensä kohta, jossa ilmoitetaan, mitkä perheenjäsenet saavat ajaa juuri leasingvuokrattua ajoneuvoasi. Jos tietty henkilö ei kuulu perheeseesi, tarvitaan yleensä lisälupia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z