Renault Trafic – yleiset ongelmat

Renault Trafic

Renault Trafic on kevyt kaupallinen pakettiauto, joka esiteltiin ensimmäisen kerran 1980-luvulla ja jota valmistetaan edelleen jatkuvasti. Se on yksi Renaultin pitkäikäisimmistä hyötyajoneuvoista, mikä tarkoittaa, että se onnistuu edelleen houkuttelemaan ostajia monenlaisista, lähinnä pienistä ja keskisuurista yrityksistä.

Tässä artikkelissa mainitaan Renault Traficin yleisimmät ongelmat, joihin kuuluvat vaihteiston, moottorin, jousituksen, useiden sähköjärjestelmien ja turboahtimen ongelmat. Jotkut näistä ovat todellakin vakavia ja kalliita, mutta useimmat niistä ovat pikemminkin pienempiä ongelmia, mikä on todellakin hyvä asia.

Renault Trafficin kolmas sukupolvi on ylivoimaisesti luotettavin kaikista, osittain siksi, että se on uusin, mutta myös siksi, että sitä ei ole laiminlyöty niin paljon kuin vanhempia. Jos siis ostat jonkin myöhemmistä malleista ja pidät siitä hyvää huolta, nautit siitä todennäköisesti pitkään.

Jos haluat tietää lisää näistä Renault Traficin erityisongelmista, lue tämä artikkeli ja ota selvää!

Vaihteisto-ongelmat

Vaihteistoon liittyviä ongelmia on raportoitu lähes kaikista Traficin mallivuosista. Näitä ovat esimerkiksi vaikeudet vaihtaa vaihteita, meluisa toiminta ja vaihteiden luistaminen. Jotkut uskovat, että nämä ongelmat johtuvat yleisestä kulumisesta ja että niitä ei voi välttää, mutta tämä on melko kyseenalaista, sillä säännöllinen huolto voi yleensä auttaa.

Mitä tulee uudempaan Trafficiin, kytkinpoljin ei ole kaikkein miellyttävin käyttää, kun se kärsii myös kytkinlevyn kulumisesta. Tästä huolimatta, jos olet tietoinen näistä ongelmista ja pidät kunnollista huolta pakettiautostasi, sinun pitäisi olla kunnossa.

  Yleisiä ongelmia Renault Scenic kanssa

Moottoriongelmat

Jotkut Renault Traficin omistajat ovat raportoineet öljyvuodoista, jotka voivat johtua monista eri tekijöistä, kuten viallisista tiivisteistä, tiivistyksistä tai muista moottorin osista, jotka johtuvat useimmiten ikääntymisestä ja huollon puutteesta. Moottorin syttymishäiriöt ovat hieman huolestuttavampia, sillä ne voivat johtaa suorituskyvyn heikkenemiseen ja huonoon polttoainetalouteen. Väärin syttymiset voivat johtua monista eri tekijöistä, kuten viallisista sytytystulpista, polttoainesuuttimista tai muista moottorin osista.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä on mainittava myös jakohihna. Ajoitushihna on tärkeä moottorin osa, joka auttaa pitämään moottorin venttiilit ja männät synkronissa. Jos jakohihna vikaantuu, se voi aiheuttaa moottorille vakavia vaurioita, ja se voi johtua monista eri tekijöistä, kuten virheellisestä huollosta tai viallisesta jakohihnasta.

Jousitusongelmat

Jotkut omistajat ovat raportoineet Renault Traficin jousitusongelmista. Jousitusongelmista yleisimmin raportoituja ovat muun muassa etujousituksen äänet, iskunvaimentimien ennenaikainen kuluminen ja renkaiden epätasainen kuluminen. Traficin etujousitukseen voi ajan mittaan kehittyä koliseva ääni, joka johtuu yleensä kuluneista jousituksen osista.

Iskunvaimentimien ennenaikainen kuluminen voi aiheuttaa ajoneuvon huonon käsiteltävyyden ja epätasaisen ajon. Renkaiden epätasainen kuluminen voi johtua useista tekijöistä, kuten jousituksen väärästä suuntauksesta, kuluneista jousituksen osista tai rengaspaineongelmista.

Sähköongelmat

Sähköongelmat ovat yleinen piirre monissa Renault-malleissa, vaikka uudempien mallien tiedetään olevan paljon kestävämpiä. Yleisimpiä sähköongelmia ovat kuitenkin keskuslukitusjärjestelmän, kojelaudan mittariston ja elektronisen ajonvakautusjärjestelmän ongelmat.

  Onko Renault Arkana hyvä auto?

Keskuslukitusjärjestelmä voi pettää, ja sinun on vaihdettava ovien virtalukon toimilaitteet muutaman kerran auton käyttöiän aikana. Viallinen kojelaudan mittaristo on toinen asia, joka on syytä pitää mielessä, sillä se voi näyttää väärää tietoa. Lopuksi elektroninen ajonvakautusjärjestelmä voi toimia virheellisesti, mikä lisää mahdollisuutta joutua onnettomuuteen.

Turboahtimen ongelmat

Joitakin yleisimmin raportoituja turboahtimen ongelmia ovat turboviive, meluisa toiminta ja turbon rikkoutuminen. Turbon viive voi aiheuttaa viiveen tehon luovutuksessa, kun taas meluisa toiminta voi olla merkki ongelmasta turboahtimen laakereissa tai muissa komponenteissa. Turbon vikaantuminen voi johtua monista eri tekijöistä, kuten väärästä huollosta, voitelun puutteesta tai muista moottorin tai turboahtimen järjestelmään liittyvistä ongelmista. Säännöllinen huolto ja oikea-aikaiset korjaukset voivat auttaa ehkäisemään ja korjaamaan näitä turboahtimen ongelmia.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Renault Trafic?

On hyvä syy, miksi niin monet ihmiset ovat edelleen kiinnostuneita Renault Traficista, vaikka se on suunniteltu täysin uudelleen vain kaksi kertaa. Jos etsit yksinkertaista työkalua, kevyttä kaupallista pakettiautoa, joka pystyy hoitamaan kaikki pienemmät logistiset tarpeesi, Renault Trafic on ehdottomasti huomiosi arvoinen.

Toisaalta, jos haluat parasta, mitä nykyisellä kevytautoteollisuudella on tarjota, sinun kannattaa jättää Renault Trafic väliin, sillä se on melko vanhentunut. Oli miten oli, Renault Traficin saat todennäköisesti hintaan, johon tuskin mikään muu uudempi kevyt hyötyajoneuvo pystyy vastaamaan.

  Renault Laguna - yleiset ongelmat

Mitkä pakettiautot kilpailevat Renault Traficin kanssa?

Kevyiden kaupallisten pakettiautojen segmentti on täynnä paljon vaihtoehtoja, mikä tarkoittaa, että Trafic on osa varsin kilpailukykyistä yritystä. Suosituimmat Renault Traficin vaihtoehdot ovat Ford Transit Custom, joka tarjoaa uudempaa tekniikkaa, mutta ei poikkea liikaa Traficista.

VW Transporter on yksi suosituimmista vaihtoehdoista, koska siinä yhdistyvät edullisuus, tekniikka, käytännöllisyys ja hyvin suunniteltu sisustus. Mercedes Benz Vito on suosituin VIP-kuljetuksiin, kun taas Citroen Dispatch ja Peugeot Expert ovat enemmän tai vähemmän samanlaisia kuin Transit Custom.

Tuleeko Renaultilta uusi Trafic?

Renault Traficin nykyinen sukupolvi lanseerattiin vuonna 2014, ja se sai faceliftin vuonna 2019, joten on mahdollista, että Renault julkaisee uuden version Traficista lähivuosina.

Renault ei kuitenkaan ole virallisesti ilmoittanut suunnitelmista uuden sukupolven Traficista, joten on parasta pitää silmällä Renaultin virallisia ilmoituksia ja uutisia Traficista, jotta pysyt ajan tasalla tulevista julkaisuista tai päivityksistä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z