Onko Renault Trafic hyvä auto?

Renault Trafic

Renault Trafic on ranskalaisen autonvalmistaja Renaultin valmistama kevyt hyötyajoneuvo. Se on ollut tuotannossa vuodesta 1980 lähtien, ja sitä on saatavana eri kokoonpanoissa, kuten pakettiautona, pikkubussina, henkilöautona ja lava-autona, mutta onko Renault Trafic hyvä auto?

Traficia käytetään laajalti työajoneuvona, mikä tarkoittaa, että useimmat yritykset luottavat sen kykyihin. Siksi Renault Trafic on todellakin hyvä auto juuri tästä syystä. Meidän on myös muistettava, että Trafic on ollut myynnissä jo lähes 40 vuotta, mikä jo itsessään on osoitus siitä, miten hyvä auto se on.

Se on kokenut vuosien varrella useita päivityksiä, ja nykyisessä mallissa on monia nykyaikaisia ominaisuuksia, kuten kehittyneet turvajärjestelmät, polttoainetehokkaat moottorit ja liitettävyysvaihtoehdot. Muotoilu saattaa olla hieman vanhentunutta, sillä uusin malli esiteltiin vuonna 2014, erityisesti sisäpuolella, jossa Trafic osoittaa ikänsä eniten.

Jos haluat tietää lisää kaikista voimansiirtovaihtoehdoista, muotoilusta, ajokokemuksesta, luotettavuudesta, hinnoittelusta ja käytännöllisyydestä, lue tämä artikkeli.

Voimansiirto

Renault Traficiin on saatavana laaja valikoima moottoreita, jotka kaikki ovat dieselkäyttöisiä. Aikaisemmissa malleissa on pääasiassa joko 1,6 litran 4-sylinterinen diesel, jossa on 90-140 hv, tai isompi 2,0 litran 4-sylinterinen diesel, jossa on 114 hv, mutta jonka CO2-päästöt ovat huomattavasti pienemmät.

Renault kuitenkin päivitti 2.0L 4-sylinterisen dieselmoottorin vuonna 2019, jolloin se sai 170hv, joka on tehokkain tehdasmoottori, jonka Traficiin voi saada. Aivan uusimmat Trafic-mallit ovat saatavilla vain 2,0 litran 4-sylinterisellä, joka tuottaa nyt 140 hv ja on nimeltään Dci 130.

  Yleisiä ongelmia Renault Scenic kanssa

Kaikki Trafic-mallit ovat yksinomaan etuvetoisia ja niissä on 6-vaihteinen manuaalivaihteisto. Hyötysuhteen osalta voit odottaa noin 40-45MPG UK, joka on paras mahdollinen luku, jonka Traficista voi saada. Kaiken kaikkiaan Traficissa ei ole oikeastaan 2000-luvun voimansiirtoa, sillä sitä ei ole saatavana bensiini- tai hybridiversioina.

On huhuja, että seuraavan sukupolven Trafic voisi tulla tiukasti EV-mallisena, mutta se jäämme odottamaan.

Muotoilu ja ajokokemus

Muotoilun osalta Trafic on myös melko vanhentunut, mutta kukaan ei todellakaan osta pakettiautoa esitelläkseen sen upeaa muotoilua. Sisätilat ovat sekä ulkonäöltään että ominaisuuksiltaan vanhentuneet, mikä on odotettavissa melko vanhalta alustalta.

Ajokokemus on niin tavanomainen kuin vain voi olla, koska Trafic on kuitenkin pakettiauto. Positiivista on, että se pitää tien todella hyvin, se ei kallistu liikaa mutkiin ja se onnistuu eristämään tiemelun todella hyvin. Se ei ole yhtä hiljainen kuin Mercedes Vito eikä yhtä mukava kuin uusin VW Transporter, mutta erot eivät ole liian huomattavia.

Luotettavuus ja yleiset ongelmat

Renault Traficin luotettavuus voi vaihdella mallista, vuosimallista ja käytöstä riippuen. Yleisesti ottaen Renault Traficia pidetään luotettavana pakettiautona, varsinkin viime vuosina. Vanhemmissa malleissa, erityisesti 2000-luvun alussa valmistetuissa malleissa, on kuitenkin raportoitu joitakin ongelmia.

Näitä Renault Traficin ongelmia ovat muun muassa kytkinlevyjen pettäminen, vaihteiden luistaminen, sähköviat, moottoriongelmat ja jousitusongelmat. Jos huolehdit Traficista asianmukaisesti, voit nauttia siitä vielä vuosikymmeniä. On syytä mainita, että uudemmat Trafic-mallit ovat paljon luotettavampia, ja siksi ne pitäisi valita.

  Renault Laguna - yleiset ongelmat

Hinnoittelu ja käytännöllisyys

Uuden Renault Traficin perushinta Isossa-Britanniassa oli muutama vuosi sitten noin 23 000 puntaa, kun taas hyväkuntoinen ja vähän ajettu käytetty Renault Trafic voi maksaa 5 000-20 000 puntaa tai enemmänkin, ajoneuvosta riippuen.

Renault Trafic on käytännöllinen pakettiauto, joka soveltuu hyvin erilaisiin kaupallisiin sovelluksiin. Sen tilavat ja monipuoliset sisätilat ovat ihanteelliset rahdin, varusteiden tai matkustajien kuljettamiseen. Traficia on saatavana useina korimalleina, kuten pakettiautot, miehistöautot ja matkustaja-autot, joten se voidaan räätälöidä erilaisiin tarpeisiin sopivaksi.

UKK-osio

Onko Renault Traficin valmistus lopetettu?

Useimmilla markkinoilla Renault Traficin tuotanto lopetettiin nykyisessä muodossaan vuonna 2021, mutta sitä myydään edelleen joillakin markkinoilla, kuten Afrikassa. Sen paluusta lähiaikoina ei ole tietoa, mutta huhujen mukaan se voisi tulla sen sijaan sähköisellä voimansiirrolla.

Jäämme odottamaan, pitääkö tämä todella paikkansa, mutta Renault on ollut hirvittävän hiljaa Traficin paluusta. Niin tai näin, Renault ei voi enää tarjota dieselkäyttöisiä Trafic-pakettiautoja, koska diesel on Euroopassa tällä hetkellä melkoinen tabuaihe.

Mikä on Renault Traficin kantavuus?

Yksi Renault Traficin tärkeimmistä vahvuuksista on sen kantavuus. Sen kuormatilavuus on runsas, ja pitkän akselivälin versiossa tilaa on jopa 8,6 kuutiometriä. Traficin suurin hyötykuormakapasiteetti on myös suuri, ja se vaihtelee mallista riippuen 1 002 ja 1 280 kilon välillä.

  Onko Renault Fluence hyvä auto?

On syytä huomata, että Traficin kantavuuteen voivat vaikuttaa myös kuljetettavien esineiden paino ja koko sekä ajoneuvoon mahdollisesti lisätyt muutokset tai lisäominaisuudet. Vaikka Traficilla voi kuljettaa huomattavan suuren kuorman, sinun on oltava tietoinen siitä, että nämä vaikeuttavat huomattavasti jyrkkiä mäkiä ylös ajamista.

Kuinka turvallinen Renault Trafic on?

Yksi Traficin tärkeimmistä turvallisuusominaisuuksista on sen kehittyneet kuljettajan apujärjestelmät (ADAS), jotka on suunniteltu ehkäisemään onnettomuuksia ja vähentämään törmäysten vakavuutta. Joitakin Traficiin saatavilla olevia ADAS-ominaisuuksia ovat muun muassa kaistavahti, kuolleen kulman avustin, peruutuskamera ja mäkilähtöavustin.

Näiden ADAS-ominaisuuksien lisäksi Traficissa on myös useita vakioturvallisuusominaisuuksia, kuten turvatyynyt, turvavyöt esikiristimillä ja elektroninen ajonvakautusjärjestelmä. Trafic on myös saanut Euro NCAP:n neljän tähden turvallisuusluokituksen, mikä kertoo matkustajien hyvästä suojaustasosta kolaritilanteessa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z