Ruostuuko Mercedes?

Ruostuuko Mercedes?

Yksi syy Mercedes-Benzin suureen suosioon ympäri maailmaa on autojen ylellinen ja upea ulkonäkö. Tällä ylellisellä merkillä on kuitenkin myös osansa ongelmista.

Kuten muutkin autot, Mercedes ruostuu. Mercedeksellä saattaa olla joitakin upeimmista, ylellisimmistä ja mukavimman näköisistä autoista, mutta ruoste on yksi ongelma, jonka useimmat Mercedeksen omistajat kohtaavat. Huomaa, että joillakin Mercedes-malleilla on vakavia ruosteongelmia verrattuna muihin.

Missä Mercedes-malleissa on ruostumisongelmia?

Vuosina 1995-2004 rakennetut Mercedes-mallit

Useimmissa 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa rakennetuissa Mercedes-Benz-malleissa oli ruosteongelmia. Tämä johtui pääasiassa käytetystä maalityypistä. Yhtiö siirtyi vesipohjaiseen maaliin, joka ei ollut kovin kestävä. Siinä oli myös ohuempia kerroksia, mikä tarkoitti, että se kului nopeasti, jolloin autot altistuivat sään vaikutuksille.

Joitakin Mercedes-malleja, joilla oli ruostumisongelmia vuosina 1995-2004, olivat Mercedes-Benz W202 C-luokka, W210, W208, W220 S-luokka, C208 CLK-luokka, W210 E-luokka, C215 CL-luokka, W203 C-luokka ja W211 E-luokka.
Useimmissa vuoden 2006 jälkeisissä Mercedes-malleissa ei ole ollut ruosteongelmia.

Mallit, joita palautetaan ruosteisten pulttien vuoksi.

Useita vuosina 2011-2016 valmistettuja Mercedes-malleja on vedetty takaisin ruostumisongelmien vuoksi. Takaisin kutsutut autot eivät pärjänneet hyvin Itä-Kanadan kylmillä alueilla. Takaisinvedon syynä oli suurten suolakerrostumien kaataminen maanteille talvikuukausina.

Maanteille pudotettu suola aiheutti ruostetta pultteihin, jotka yhdistivät sähköisen ohjaustehostimen apumoottorin ohjauskoteloon. Ylimääräinen korroosio saattoi johtaa ohjaustehostimen irtoamiseen ja ohjaustehostimen menettämiseen. Tämä osoittautui vaaralliseksi, ja yli 21 500 Mercedes-autoa kutsuttiin takaisin.

  Mitä eroa on AMG:n ja tavallisen Mercedeksen välillä?

Suurin osa malleista kuului C-luokkaan, E-luokkaan, CLS-luokkaan, S-luokkaan, GLC-luokkaan, GLE-luokkaan ja ML-luokkaan. Mercedes kehotti jälleenmyyjiä vaihtamaan kiinnityspultit ja käyttämään korroosiosuojapinnoitetta vaihteiston koteloon ja pultteihin. Toinen vaihtoehto oli vaihtaa ohjausvaihde.

Kuinka monen kilometrin jälkeen Mercedes alkaa ruostua?

Mercedes-Benz on kallis paitsi ostaa, myös ylläpitää. Vaikka monissa luksusautoissa on ruostumisongelmia, Mercedeksellä nämä ongelmat alkavat usein kehittyä melko varhain. Useimmissa malleissa ruostumisongelmat alkavat 120 000 mailin tai 10 vuoden jälkeen.

Jos omistat 10 vuotta vanhan tai sitä vanhemman Mercedes-auton, sinun kannattaa tarkastaa se perusteellisesti ennen kuin se karkaa käsistä. Pienten ruostekohtien korjaaminen on helpompaa kuin niiden leviämisen odottaminen. Ruoste voi myös syödä joitakin elintärkeitä osia, mikä johtaa kalliisiin korjauksiin.

Mitkä Mercedeksen osat ruostuvat?

Vaikka Mercedes-Benz on luksusauton ruumiillistuma, useiden vuosien käytön jälkeen autoon voi tulla erilaisia ongelmia, kuten ruostetta. Jos olet omistanut autosi yli 10 vuotta, sinun kannattaa alkaa tarkastaa tiettyjä alueita ennen kuin ruoste pahenee.
Mercedes-Benzin kohdalla on helppo tarkastaa ruostetta, koska se on yleisempää tietyissä auton osissa. Näitä ovat mm:

  • Ovien alaosa
  • Rekisterikilven takana
  • Pyöräkoteloiden alapuolella
  • Puskurit
  • Istuinten alapuolella
  • Tavaratilan sisäpuolella
  • Sivuseinän suojuksen takana
    Jos ruostetta ei löydy näiltä alueilta, sitä ei todennäköisesti ole muualla. Ruoste vaihtelee myös automalleittain. Esimerkiksi S-luokkaan voi tulla ruostetta kaikkiin neljään oveen, mikä johtuu virheellisestä valmistusprosessista.

Miten Mercedes-Benz suojaa autojaan ruosteelta?

Mercedes on vuosien varrella muuttanut paljon asioita tehdäkseen autoista luotettavampia. Vuosien 1995 ja 2004 automallien välisenä aikana ruostumisesta tehtyjen valitusten jälkeen Mercedeksen autot ovat nyt kestävämpiä eivätkä ruostu helposti. Tämä johtuu uudemmissa Mercedeksissä käytetystä innovatiivisesta maalaustekniikasta.
Mercedeksen käyttämä innovatiivinen maalaustekniikka tunnetaan nimellä ”Permagard”. Se on jälkimarkkinoilla myytävä maalisuoja-aine, joka on luotu pitämään Mercedesit loistavassa kunnossa. Innovatiivista maalia käytetään, koska se auttaa muodostamaan muovin kaltaisen esteen oikean maalipinnan ja elementtien, kuten mehun, happaman sateen, linnunkakan ja muiden elementtien, välille.
Permagard-pinnoite säilyttää myös Mercedeksen ylellisen ulkonäön ja saa sen näyttämään kuin uudelta. Toisin kuin suojaavat kiillotusaineet tai vahat, tämä innovatiivinen maali on pitkäikäinen, sillä se kiinnittyy auton maalipintaan. Se ei siis haalistu nopeasti kuten kiillotusaineet tai vahat.

  Mikä on luotettavin Mercedes-maasturi?

FAQ

Kummassa luksusautossa on vakavampia ruosteongelmia – Audissa, BMW:ssä vai Mercedeksessä?

Näistä kolmesta saksalaisesta luksusautomerkistä Audit ovat vähiten alttiita ruostumisongelmille, kun taas Mercedeksellä on eniten ongelmia ruostumisen kanssa. Audi A3 ja A4 sijoittuvat korkealle monissa vertailuissa autoista, joilla on vähiten ruostumisongelmia. BMW:n 3-sarja seuraa perässä, ja seuraavaksi tulevat Mercedes-Benzin A- ja GLS-luokka.

Ruostuvatko kaikki Mercedekset?

Vaikka monet Mercedes-omistajat ovat raportoineet autojensa ruostumisongelmista, kaikki mallit eivät ruostu. Varmista siis ennen kuin tyydyt tiettyyn Benz-malliin, ettei siinä ole ruostumisongelmia. A-luokassa ja GLS-luokassa on vähiten ruosteongelmia.

Ruostuuko Mercedes kaikissa ilmastoissa?

Kyllä ruostuvat. Jotkin ilmastot ovat kuitenkin autollesi ankarampia kuin toiset. Esimerkiksi talvella Mersulla ajaminen altistaa sen ruostumiselle, koska autoon heitetään paljon suolaa. Lisäksi kosteassa ilmastossa ajettu Mercedes ruostuu nopeammin kuin vähemmän kosteassa ilmastossa ajettu Mercedes.

Voinko korjata Mersun ruosteen?

Tietenkin voit korjata ruosteongelmasi! Se tulee kuitenkin kalliiksi. Vie autosi valtuutetulle Mercedes-jälleenmyyjälle tai luotettavalle mekaanikolle, jos auton takuu on päättynyt. Mekaanikko hioo, hioo ja maalaa autosi. Ruosteesta eroon pääseminen on melko työlästä ja kallista.

Mikä aiheuttaa auton ruostumisen?

Useimmat auton ulko-osat on valmistettu teräksestä. Kun maali naarmuuntuu tai kuluu, sen alla oleva teräsmetalli altistuu elementeille. Metalli alkaa ruostua ja lopulta ruostua. Kun ruostetta ei hoideta, se voi pahentua ja aiheuttaa autoon reikiä.

  Kumpi neliveto on parempi - BMW vai Mercedes-Benz?

Loppupäätelmät

Ruoste on yksi yleisimmistä Mercedes-Benzin ongelmista. Ennen kuin ostat jonkin Mercedes-mallin, varmista, että otat selvää, onko siinä ruosteongelma vai ei. Tämä auttaa sinua pitämään autosi kunnossa ja välttämään kalliit korjaukset.
Tarkasta aina autosi puskuri, rekisterikilpi, kuljettajan ja matkustajan istuinten alla, tavaratilan sisäpuolella, akselivälin alapuolella, ovien alaosassa ja sivuseinien suojusten takana. Mercedes-ajoneuvot ovat kuitenkin parantuneet paljon, eikä uusimmissa automalleissa ole paljon ruosteongelmia kuten aiemmissa malleissa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z