Voiko lihava ihminen ajaa Porschea

Useimmat ihmiset uskovat, että ylipainoisilla kuljettajilla ei ole mahdollisuuksia viihtyä urheiluautoissa, mutta tämä pitää paikkansa vain tiettyjen merkkien ja mallien kohdalla. Jotkin kompaktit urheiluautot, kuten Mazda Miata, ovat melko armottomia sekä pitkille että lihaville kuljettajille, koska ne ovat aivan liian ahtaita.

Porsche puolestaan valmistaa melko monia suuria autoja, kuten Porsche Cayenne, Porsche Panamera, Porsche Macan ja EV Taycan. Näihin kaikkiin neljään mahtuu helposti sekä ylipainoisia että hoikkia kuljettajia ilman ongelmia.

Suurempi kysymys on, mahtuuko 911:een tai jopa Caymaniin/Boxteriin. Koska Porsche valmistaa erittäin toimivia ja ergonomisia autoja, sinun pitäisi mahtua molempiin näistä. 911 saattaa näyttää pieneltä ja epämukavalta, mutta se on itse asiassa yksi mukavimmista urheiluautoista.

Cayman/Boxster on kaikista ahtain Porsche, koska se muistuttaa edellä mainittua Miataa. Kuitenkin nämäkin kaksi ovat sisältä huomattavasti Miataa suurempia, mikä tarkoittaa, että vain kaikkein suurimmat kuljettajat joutuvat kamppailemaan näiden kahden kanssa.

Suuret Porsche-mallit – Cayenne, Panamera, Taycan, Macan.

Mikä tahansa näistä neljästä autosta riittää 99 prosentille ihmisistä, koska ne ovat yhtä tilavia kuin muutkin segmenttinsä autot. Cayenne on keskikokoinen katumaasturi, joka kilpailee Mercedes GLE:n, BMW X5:n ja Audi Q7:n kaltaisten autojen kanssa, mikä tarkoittaa, että siitä ei puutu tilaa.

Porsche Panamera on neliovinen sedan, joka tarjoaa kiistatta suurimman istuintilan kaikista Porsche-malleista. Panamera istuu huomattavasti alempana maahan verrattuna Cayenneen, mikä saattaa haitata sisäänpääsyn helppoutta. Kaiken kaikkiaan Panamera on todennäköisesti enemmän kuin riittävä sinulle.

  Onko Porschella hybridi?

Porsche Taycan on ensimmäinen Porsche EV, joka jakaa alustansa Audi e-Tron GT:n kanssa. Tiloiltaan Taycan on lähellä Panameraa, mutta Panamera on sisältä hieman tilavampi. Joka tapauksessa Taycaniin pitäisi mahtua helposti jopa neljä henkilöä, vaikka olisit kuinka ylipainoinen tahansa.

Lopuksi Macan on ”lähtötason” Porsche, joka kilpailee Audi Q5:n, Mercedes GLE:n ja BMW X1:n kaltaisten kanssa. Macan on myös hyvin tilava useimmille ihmisille siellä, mutta se ei ole yhtä tilava kuin Cayenne, Taycan tai Panamera.

Porschen urheiluautot – 911 ja Cayman/Boxster.

Kuten aiemmin mainittiin, sinun ei kannata olla kovinkaan huolissasi siitä, että mahtuisitko Porschen isompiin malleihin, sillä ne ovat samalla tasolla kuin muu autoteollisuus. 911 ja Cayman/Boxster ovat hieman hankalampia, koska ne ovat paljon alempana maasta ja niissä on vähemmän pääntilaa.

911 on suurempi kuin Cayman, mutta ei läheskään yhtä suuri kuin Panamera. Silti 911 näyttää sopivan sekä pidemmille että ylipainoisille kuljettajille ilman ongelmia, kun taas Cayman/Boxsterissa on joskus vaikeuksia pidempien kuljettajien kanssa, ei välttämättä ylipainoisten kuljettajien.

Näissä Porsche-urheiluautoissa on enimmäkseen kompromisseja pään- ja hartiatilan suhteen, mikä tarkoittaa, että istuimet ovat ahtaammalla puolella. Loppujen lopuksi nämä ovat todellisia urheiluautoja, mikä tarkoittaa, että istuimet on pehmustettu voimakkaasti, jotta istuimet pysyvät kurvissa.

  Onko Porschen nahka aitoa

Boxster on kaikista Porscheista ahtain, koska kangaskatto syö pääntilaa enemmän kuin Caymanin kiinteä katto.

Lihavat ihmiset urheiluautoissa – mahtuvatko he?

Se riippuu malleista, sillä niiden sisätilat vaihtelevat mallistossa. Esimerkiksi 911 ja R8 ovat tilavampia kuin Mazda Miata tai Lamborghini Huracan. Voit jopa pelkästään näitä autoja katsomalla sanoa, mitkä niistä ovat kaiken kaikkiaan tilavampia.

Jos olet ylipainoinen ja haluat ostaa itsellesi urheiluauton, sinun kannattaa tehdä huolellinen selvitys ja testata niitä kaikkia suhteellisen pitkään. Tarvitaan melko monta kilometriä ratin takana, jotta selviää, sopiiko tietty auto sinulle, mutta ensivaikutelma on tärkeä.

Riippuu myös siitä, aiotko kuljettaa matkustajia takaistuimilla, sillä jos aiot, unohda 911 ja valitse Panamera tai Cayenne. Urheiluautot tekevät kompromisseja tilan suhteen, ja se on enemmän tai vähemmän vakio kaikissa urheiluautoissa.
Jos haluat urheiluauton, johon mahtuu aina jopa neljä matkustajaa, valitse esimerkiksi Audi RS6, sillä RS6:een mahtuu helposti kaikenmuotoisia ja -kokoisia matkustajia ja se kilpailee suorituskyvyltään useimpien urheiluautojen kanssa.

UKK-osio

Mitkä urheiluautot ovat huonoimpia lihaville ihmisille?

On olemassa melko vähän urheiluautoja, jotka ovat todellakin aivan liian ahtaita ylipainoisille tai erittäin pitkille henkilöille. Lamborgini valmistaa äärimmäisen vaarallisia superautoja, mikä tarkoittaa, että sinun kannattaa unohtaa Aventadorin tai Huracanin ostaminen, jos olet todella lihava.

  Nouseeko 996 Turbon arvo?

Maasturi Urus on täysin eri juttu, sillä se on enemmän tai vähemmän sama kuin Porsche Cayenne. Mazda Miata ei tietenkään käy, samoin kuin Alpine A110, Alfa Romeo 4C ja Fiat 124 Spyder.

Miksi urheiluautot ovat sisältä niin ahtaita?

Jotta auto olisi nopea sekä suoralla että mutkissa, sen on oltava kevyt, matala ja leveä. Vähemmän painoa tarkoittaa, että auton nopeuteen tarvitaan vähemmän vetovoimaa. Matalampi painopiste parantaa aerodynaamista tehokkuutta ja tekee autosta litteämmän mutkissa.

Leveämmissä autoissa on leveämpi raideväli, mikä tarkoittaa, että painon jakautuminen on parempi, mikä tekee autosta myös vakaamman.

Pitäisikö minun ostaa Porsche?

Mielestäni Porsche valmistaa maailman parhaita autoja, koska ne ovat luotettavia, nopeita, ylellisiä, teknisesti kehittyneitä ja ne säilyttävät arvonsa erittäin hyvin. Hyvin hoidettu Porsche kestää erittäin pitkään, ja Porschet ovat tunnettuja sisustusmateriaaleistaan, jotka kestävät aikaa.

Minulla oli toissapäivänä tilaisuus nauttia 2013 Porsche Cayennesta, jonka mittarissa oli yli 150 000 kilometriä, ja jokainen verhoilu-, nahka- ja alumiinipala näytti edelleen tahrattomalta. Autossa ei esiinny narinaa, ei kolinaa, ja kaikki toimii ongelmitta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z