Onko Porschen nahka aitoa

Useimmissa luksusautoissa on nahkaistuimet. Mutta ennen kuin käytät vaivalla ansaitsemasi rahat autoon, on tärkeää selvittää, onko kyseessä aito nahka vai keinonahka. Onko Porschessa kuitenkin aidot nahkaistuimet?

Kyllä, Porschen nahka on 100-prosenttisesti aitoa. Porsche on yksi harvoista luksusautoista, joissa on aidot nahkaistuimet. Merkki tarjoaa autoja, joissa on täysnahkaa, ja voit valita joko Nappa- tai Natur-nahkaa. Tästä huolimatta Porsche Natur Leder on heidän yksinoikeudella tehtaalla myytävä päivitysvaihtoehto.

Audin ja muiden aitoa nahkaa käyttävien luksusautojen tapaan Porsche hankkii nahkansa lauhkean ilmaston karjoista, koska sieltä saatavat nahat ovat laadukkaita. Lauhkeilla alueilla olevat nahat ovat paksumpia ja kestävämpiä ja niissä on vähemmän ongelmia.

Joistakin Porsche-malleista löytyy kuitenkin edelleen synteettistä nahkaa. Toisin kuin monissa luksusautoissa, joissa on aitoa nahkaa, Porsche tarjoaa nahkaansa eri väreissä. Voit siis helposti valita auton teemaan tai mieltymykseesi sopivan nahan.

Miksi sinun pitäisi valita aitoa nahkaa synteettisen nahan sijaan?

On kiistatonta, että sekä oikealla nahalla että synteettisellä nahalla on hyvät ja huonot puolensa. Aidon nahan edut ovat kuitenkin suuremmat kuin synteettisen nahan edut. Tämä on yksi syy siihen, että aito nahka on paljon kalliimpaa kuin synteettinen nahka.

Aito nahka tarjoaa pehmeämmän tuntuman kuin oikea nahka. Lisäksi aito nahka on mukavampaa kuin synteettinen nahka. Lisäksi se tuo autoosi erittäin miellyttävän tuoksun, joka saa sen näyttämään luonnolliselta. Kaiken lisäksi se on parasta ääriolosuhteissa.

Mitkä ovat Porschen ja Audin aidon nahan istuinten tärkeimmät yhtäläisyydet?

Aidolla nahalla varustetuilla autoilla, kuten Audilla ja Porschella, on useita yhteisiä piirteitä. Joitakin näistä ovat mm:

  Porsche vs. Range Rover: Luotettavuus

Aito nahka

Porsche ja Audi käyttävät aitoa nahkaa, joka on peräisin oikeiden eläinten nahoista. Lisäksi ne suosivat yleensä lehmännahkaa, joka on kestävämpää ja paksumpaa kuin useimmat muut nahat. Kun nahka on hankittu, sekä Audi että Porsche testaavat nämä nahat nähdäkseen, kestävätkö ne hyvin kulutusta.

Suojaava kerrostaminen

Toisin kuin synteettisessä nahassa tai keinonahassa, luonnonnahassa ei ole väriaineita tai pinnoitteita. Synteettinen nahka vaatii tätä pinnoitetta tai väriainetta, jotta se näyttäisi luonnolliselta. Toisaalta Audi ja Porsche käyttävät yleensä kirkkaita pinnoitteita, jotta nahka säilyttää luonnollisen ulkonäkönsä, rakenteensa ja aidon nahkatuntuman.

Korkeat alkukustannukset

Molemmat näistä autoista hankkivat nahkansa tietyistä ilmastoista varmistaakseen parhaan laadun. Sen lisäksi, että nämä merkit hankkivat aitoa nahkaa tietyistä ilmastoista, niillä on myös erityisiä laboratorioita, joissa testataan, miten hyvin nahka kestää ajan mittaan.

Koska Audin ja Porschen käyttämä aitonahka on hankittava tietyistä paikoista ja testattava laboratoriossa, tämä nostaa niiden aitonahkaverhoilujen hintaa. Siksi Audin ja Porschen autot, joissa on aitoa nahkaa, ovat yleensä kalliimpia kuin ne, joissa on keinonahkaa.

Korkeat ylläpitokustannukset

Toinen Audin ja Porschen aidon nahan istuimiin liittyvä samankaltaisuus on huoltokustannukset. Yksi haastavimmista osista omistettaessa auto, jossa on nahkaistuimet, on huoltokustannukset.

Nahkaistuimet tarvitsevat vakavaa huoltoa säilyttääkseen aidon luonnollisen ulkonäkönsä, tekstuurinsa ja tuntumansa. Siksi useimmat automerkit, joissa on nahkaistuimet, tarjoavat jonkinlaisen suojakerroksen. Se voi olla aiemmin käsitelty kirkas pinnoite tai raskas synteettinen kerros.

  Ruf vs. Porsche - mikä on ero?

FAQ

Missä autoissa Porschen lisäksi on aitoa nahkaa olevia istuimia?

Monet luksusautot väittävät tarjoavansa aitoa nahkaa, mutta vain harvat tarjoavat. Porschen lisäksi Audi on toinen luksusmerkki, joka tarjoaa 100-prosenttisesti aitoa nahkaa olevia istuimia. Huomaa, että kaikki Audi-autot on varustettu täysin 100 % aidolla nahalla. Kuten Porsche, myös Audi hankkii nahkakarjan lauhkeilta alueilta.

Mutta toisin kuin Porschen nahka, Audin aito nahka on huomattavan kestävää, korkealaatuista ja ylellistä. Audin nahka on hieman parempaa kuin Porschen nahka, koska Audi käyttää kehittyneitä parkitusmenetelmiä. Tätä menetelmää kutsutaan kasviparkitukseksi.

Missä Porschessa on keinonahkaiset istuimet?

Vaikka useimmissa Porsche-malleissa on keinonahkaiset istuimet, joissakin malleissa, kuten Porsche 911 GT3 RS:ssä, on Alcantara-sisustus. Tämä materiaali on oikeaa nahkaa paremman näköinen, eikä siihen jää tahroja. Lisäksi Alcantara-materiaalia on saatavana useissa eri väreissä kuin aitoa nahkaa.

Sitä vastoin Alcantara ei ole oikeaa nahkaa kestävämpi. Lisäksi tämä materiaali voi olla sietämätöntä kuumassa ilmastossa. Viimeisenä muttei vähäisimpänä se ei tarjoa samaa mukavuutta kuin nahka.

Mitkä automerkit ovat lähellä aitoa nahkaa, mutta se ei ole aitoa?

Audilla ja Porschella voi olla aitoa nahkaa, mutta jotkut autot ylpeilevät myös lähes aidolla nahalla. Huomaa, että vaikka näissä autoissa ei ole aitoa nahkaa, niiden nahka on lähes 100-prosenttista. Näihin autoihin kuuluvat Volvo, jossa on noin 98 % aitoa nahkaa, BMW, jossa on 80 % aitoa nahkaa, ja Lexus, jossa on noin 79 % aitoa nahkaa.

  Paras kattoteline Porsche Cayennelle

Mitkä ovat aidon nahan haitat?

Vaikka aidolla nahalla on paljon hyviä puolia, on myös tärkeää tietää joitakin haasteita, joita todennäköisesti kohtaat. Oikea nahka esimerkiksi imee itseensä roiskeet ja lian. Lisäksi tämä nahka naarmuuntuu helpommin, ja siksi on tärkeää, että sitä suojellaan jonkinlaisella päällysteellä.

Tällaisten vastoinkäymisten vuoksi jotkut ihmiset suosivat synteettistä nahkaa, koska se ei ole yhtä huokoinen kuin aito nahka. Niinpä juomien ja roiskeiden kaltaiset asiat eivät aiheuta ongelmia. Lisäksi keinonahka on halvempaa ja myös helpompi huoltaa.

Millaista nahkaa Porschessa käytetään?

Porsche käyttää yleensä täysnahkaista Nappa-nahkaa. Tämä nahka hankitaan yleensä Saksasta ja Itävallasta ja valitaan tiukkojen kriteerien perusteella. Huomaa, että nahka hankitaan näiden alueiden viileämmästä ilmastosta, jotta saadaan paksumpi ja laadukkaampi nahka.

Päätelmät

Yleensä Porschen nahka on 100-prosenttisesti aitoa. Vaikka useimmissa Porsche-malleissa on aitoa nahkaa, joissakin Porsche-malleissa ei kuitenkaan ole aitoa nahkaa vaan keinonahkaiset istuimet. Huomaa, että aidolla nahalla varustetut mallit ovat yleensä kalliimpia kuin mallit, joissa ei ole aitoa nahkaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z