Voiko Mercedestä ajaa ilman apuakkua?

Mercedes-Benz on suosittu huipputeknisestä suunnittelusta ja kehittyneestä tekniikasta. Esimerkiksi Mercedes-malleissa on kaksi akkua: pääakku ja lisäakku. Mutta voiko Mercedeksellä ajaa ilman apuakkua?

Kyllä ja ei. Kyllä, voit ajaa Mercedes-Benzillä ilman apuakkua, koska siinä on kaksi akkua. Ensimmäinen akku auttaa käyttämään autoa, kun taas toinen akku antaa virtaa lisävarusteille. Autolla ei kuitenkaan kannata ajaa ilman apuakkua, koska et tiedä, miten se reagoi.

Jos käynnistät auton ilman apuakkua tai jos akku on viallinen, näet vilkkuvan ajoneuvotietokoneen vikailmoituksen, jossa lukee ”apuakun toimintahäiriö” tai ”pysäytä ajoneuvo vaihtaa P-asentoon jätä moottori käyntiin” -varoitusviestin. Virhekoodi poistuu vasta, kun asennat apuakun tai vaihdat viallisen akun.

Missä apuakku sijaitsee Mersussa?

Mercedes-merkkisi ja -mallisi mukaan apuakku sijaitsee eri paikoissa. Tärkeimpiä alueita ovat kuitenkin matkustajan istuimen alla, tavaratilassa, moottoritilassa matkustajan puolen vieressä ja kuljettajan istuimen takana.

E-luokan W211-mallissa apuakku sijaitsee moottoritilassa matkustajan puolella. SK- ja SL-malleissa apuakku sijaitsee kuljettajan istuimen takana, kun taas ML-, R- ja GL-malleissa akku sijaitsee matkustajan istuimen alla.

Mikä on lisäakun tarkoitus?

Apuakulla on useita tehtäviä. Joissakin ajoneuvojärjestelmissä sitä voidaan hyödyntää turvavarmistuksena tukemaan pääakku tarvittaessa. Useimmat apuakut tuottavat kuitenkin koko ajan jännitettä tiettyjä lisävarusteita varten.

Mercedes-Benz-malleissa apuakkua käytetään joidenkin elektroniikkalaitteiden käyttämiseen. Jos siis apuakku puuttuu autostasi, voit silti ajaa sillä, mutta jotkin lisävarusteet eivät toimi. Sitä paitsi apuakun toiminta vaihtelee Mercedes-malleittain.

  Mitkä autot ovat samankaltaisia kuin Mercedes A-Class?

Joissakin malleissa apuakku on tarkoitettu käyttämään vaihteenvalitsinta, kun auto sammuu. Toisissa malleissa taas tämä akku voi käyttää muita lisävarusteita, kuten istuinlämmitystä, antureita, pysäytys- ja käynnistystoimintoja, radiota, COMANDia, erilaisia tutkia ja paljon muuta.

Missä Mercedes-malleissa on lisäakku?

On olemassa useita Mercedes-Benz-malleja, joissa ei vain ole apuakku, vaan niihin yleensä vaikuttaa myös apuakun toimintahäiriö. Joitakin näistä malleista ovat mm:

  • Mercedes-Benz A-luokka (W176, W177, CLA W117, CLS W218, C257).
  • Mercedes-Benz B-luokka (W246, W247).
  • Mercedes-Benz C-luokka (W204, W205, S204, S205, C205).
  • Mercedes-Benz E-luokka (W211, S211, W212, A207, S212, GL X166, C207, ML W166, W213, C238, S213)
  • Mercedes-Benz Sprinterit (W906 Vito, W639, W447).
  • Mercedes-Benz GLC-luokka (X253, C253)
  • Mercedes-Benz G-luokka (W463, G500, G55, G63 AMG)
    Huomaa, että kaikissa näissä Mercedes-malleissa on mini-lisäakku, joka sijaitsee konepellin vararengaslokeron alla tai kojelaudassa automallista riippuen. Tarkista siis ensin nämä alueet, ennen kuin voit varmistaa, onko sinulla apuakku vai toissijainen akku.

FAQ

Voinko ajaa autollani, jos apuakku on vikaantunut?

Voit tietysti ajaa Mercedekselläsi, vaikka apuakku olisi vikaantunut tai toiminut huonosti. Tämä johtuu siitä, että Mercedeksessä on kaksi akkua, ja ajoneuvon käyttämiseen käytettävä akku on pääakku. Vaikka et siis pysty käyttämään sellaisia toimintoja kuin start/stop, voit silti ajaa autollasi.

  Sopivatko Audin vanteet Mercedekseen?

Voiko lisäakun ladata uudelleen?

Kyllä, se on mahdollista. Mercedes-Benzin lisäakku on 12 V:n 1,2 Ah:n akku. Siksi generaattori lataa tätä akkua moottorin käydessä. Jos apuakun jännite kuitenkin laskee liikaa, vaihtovirtageneraattori lopettaa sen lataamisen, ja kojelaudassa näkyy apuakun varoitusmerkki.

Vaikka varoitusmerkki syttyisi, voit silti ladata akkua, jos se on vielä kunnossa. Ainoa haaste on, että sinun on irrotettava akku ja ladattava se älykkäällä laturilla ja asennettava se takaisin, kun se on täynnä.

Sitä paitsi, jos lisäakku on hyvä, mutta sitä ei voi ladata, se voi olla merkki siitä, että pääakku ei ole vielä täynnä. Jotta apuakku voidaan ladata, pääakku on ladattava täyteen ennen kuin virtaa syötetään apuakkuun. Näin ollen, jos pääakun jännite on tavallista pienempi, apuakku ei lataudu.

Kuinka kauan Mercedeksen apuakku kestää?

Apuakku voi kestää pitkään, jos sitä huolletaan oikein. Jos pidät tästä akusta hyvää huolta, voit odottaa 12 voltin apuakulta jossain 18 kuukaudesta jopa 3 vuoden käyttöikää. Se voi kestää jopa pidempään riippuen siitä, kuinka usein käytät sitä.

Mitä eroa on toissijaisen ja apuakun välillä?

Ihmiset sekoittavat yleensä nämä akut yhdeksi asiaksi. Kyseessä on kuitenkin kaksi erityyppistä akkua. Normaalisti toissijaista akkua käytetään useiden elektronisten laitteiden virranlähteenä, kun taas apuakkua käytetään tyypillisesti varavoimana elektronisen vaihteen käyttämiseen, jos pääakku kuolee.

  Kumpi saa enemmän tyttöjä - BMW vai Mercedes?

Ennen kuin siis oletat, että Mercedes-Benzissäsi on apuakku, tarkista ja varmista, onko siinä toissijainen vai apuakku. Nämä vaihtelevat yleensä Mercedes-malleittain. Sitä paitsi et halua asentaa väärää akkua autoosi.

Paljonko lisäakku maksaa?

Mercedeksen lisäakku maksaa keskimäärin 200-300 dollaria. Ja jos akku vaihdetaan Mercedes-jälleenmyyjällä, työkustannukset vaihtelevat 50 ja 100 dollarin välillä. Mutta jos haluat säästää rahaa, voit ostaa uuden apuakun ja vaihtaa sen itse.

Bottom line

Jos siis yhä mietit, voitko ajaa Mercedes-Benzillä ilman apuakkua – kyllä voit. Sitä ei kuitenkaan suositella, koska se ei ole turvallista. Tärkein syy, miksi sinun tulisi välttää ajamista Benzillä ilman apuakkua, on se, että et tiedä, miten se reagoi.

Sitä paitsi jotkin lisäakun käyttämät ominaisuudet voivat olla hyödyllisiä autosi sujuvassa käytössä, joten näiden ominaisuuksien puuttuminen voi aiheuttaa ongelmia tai epämiellyttävää ajoa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z