Volvo vs. Mercedes: Luotettavuus – kumpi on parempi

Yksi tärkeimmistä tekijöistä, joita kannattaa tarkastella luksusautoa ostaessa, on luotettavuus. Useimmat luksusautot eivät ole kovin luotettavia, koska niissä on kehittynyttä tekniikkaa. Mutta kumpi luksusauto on luotettavampi, kun päätät Mercedes-Benzin ja Volvon välillä?

Kun kaikki tekijät otetaan huomioon, Mercedes-Benz on luotettavampi kuin Volvo. Consumer Reportsin mukaan Volvo on yksi markkinoiden epäluotettavimmista luksusmerkeistä. Mercedes sijoittuu Consumer Reportsin luotettavuusluokituksessa Volvoa korkeammalle. Mercedeksen vuosittainen huolto on kuitenkin kalliimpaa kuin Volvon.

Mercedeksen omistaja voi joutua maksamaan keskimäärin noin 900 dollaria vuodessa autonsa korjaamisesta, kun taas Volvon omistaja voi joutua maksamaan vain noin 770 dollaria. Pitkällä aikavälillä Volvon omistaja voi kuitenkin joutua maksamaan enemmän, sillä merkki on synonyymi kalliille korjauksille ajoneuvojen ikääntyessä.

Luotettavimmat Mercedes- ja Volvo-mallit

Volvo S60

Volvo S60 on markkinoiden luotettavin Volvo-malli. Se sijoittuu hieman keskimääräistä huonommalle sijalle Consumer Reportsin luotettavuusindeksissä. Se on kuitenkin korkeimmalle sijoittunut Volvo-malli yhdessä V60-viistoperämallin kanssa. Volvo S60 on lähtötason luksussedan.

Tässä pienessä luksussedanissa on viisi istumapaikkaa. Lisäksi siinä on tehokas moottori ja mahdollisuus valita joko AWD- tai FWD-järjestelmä. Siinä on myös 8-vaihteinen Geartronic-automaattivaihteisto.

Sen lisäksi, että S60:ssä on komea ulkomuoto, joka miellyttää silmää, siinä on myös ylelliset sisätilat, ja se on tilavampi kuin sen läheinen kilpailija (Mercedes C-luokka). Istuimet ovat mukavat, ja siinä on 12,3 tuuman digitaalinäyttö.

Muita huippuluokan sisätilojen ominaisuuksia ovat muun muassa hierovat etuistuimet, ympäristön sisävalaistus, keskikonsoli, jossa on sisäänvedettävä lokero, ja head-up-näyttö. On kuitenkin syytä huomata, että infotainment-järjestelmää voi olla haastava käyttää. Tämän mallin hinta on noin 40 000 dollaria.

  Mikä on paras Mercedes nuorille kuljettajille?

Mercedes-Benz E-Class

Luotettavimman Mercedes-Benzin palkinnon saa E-Klasse. Esittelystään lähtien E-Klasse on erottunut muista Mercedes-malleista korkeilla turvallisuus- ja luotettavuusluokituksillaan. Vuoden 2008 E-Klasse kuuluu kaikkien aikojen luotettavimpien E-Klasse-mallien joukkoon.

Mercedes-Benzin E-luokassa on vuosien varrella ollut vähemmän ongelmia kuin S-luokassa, C-luokassa ja jopa A-luokassa. Seuraavaksi luotettavimpien Mercedes-mallien joukossa on GLC-luokka. E-luokan perushinta on 63 000 dollaria, ja se on yksi markkinoiden parhaista keskiluokan luksussedaneista.

Vähiten luotettavat Mercedes- ja Volvo-mallit

Volvo XC90

Volvo XC90 kuuluu markkinoiden epäluotettavimpiin ajoneuvoihin. Samaan hengenvetoon tämä malli sijoittuu Volvon luotettavista autoista alimmalle sijalle. Sen lisäksi, että Volvo XC90:n korjauskustannukset ovat korkeat, se viettää enemmän aikaa korjaamolla kuin muut Volvo-mallit.

Joitakin yleisiä ongelmia, jotka tekevät tästä autosta epäluotettavan, ovat jousitus- ja akseliongelmat. Useimmat Volvo XC90:n omistajat joutuvat yleensä myös korjauttamaan sähköongelmia. Huomaa, että kaikki XC90-mallit eivät suoriudu huonosti luotettavuudesta. Vuoden 2015 jälkeen valmistetuissa malleissa on kuitenkin ollut paljon luotettavuusongelmia.

Luotettavuudestaan huolimatta Volvo X90 on kaunis katumaasturi, jonka vähittäismyyntihinta on noin 50 000 dollaria. Se on yksi markkinoiden erinomaisimmista keskikokoisista luksusmaastureista. Tässä mallissa on paljon turvallisuus- ja teknologiaominaisuuksia, jotka nostavat sen monien kilpailijoidensa yläpuolelle.

Mercedes-Benz C-luokka

Mercedes-Benz C-luokka on epäluotettavin Mercedes-malli. Sitä seuraa tiiviisti Mercedes A-luokka. NTSA on antanut C-luokalle 3 turvallisuuskutsua, ja kolmanneksessa ostetuista C-luokan autoista oli ongelmia viiden ensimmäisen vuoden aikana.

  Mercedes Comand -laiteohjelmiston päivittäminen

Jotkut C-luokan mallin yleisimmistä ongelmista liittyvät moottorin ulkopuoliseen sähköjärjestelmään, polttoainejärjestelmään, pakoputkistoon, akkuun, infotainment-järjestelmään ja koriin. Vaikka sillä on luotettavuusongelmia, kaiken kaikkiaan C-luokka on erinomainen pieni luksussedan, jonka lähtöhinta on 41 600 dollaria.

Huolimatta heikommista luotettavuusluokituksista C-luokan sedanissa on tehokas 2,0-litrainen turbonelosylinteri, joka tuottaa erinomaiset 255 hevosvoimaa. Ostaja voi valita joko AWD- tai RWD-järjestelmän. Huonona puolena on se, että tämä auto on melko kompakti eikä se ole ihanteellinen pidemmille ihmisille.

FAQ

Miksi minun pitäisi ostaa Volvo eikä Mercedes?

Huolimatta siitä, että Volvo ja Mercedes ovat luksusajoneuvoja, Volvolla on paremmat tiedot turvallisuudesta kuin Mercedeksellä. Lisäksi Volvot ovat halvempia kuin Mercedes-Benz, mikä tekee niistä loistavan vaihtoehdon ihmisille, jotka etsivät kohtuuhintaisia luksusajoneuvoja.

Volvoa pidetään markkinoiden turvallisimpana luksusautona, koska niissä on runsaasti turvavarusteita. Näitä ovat muun muassa kaistavahti, jalankulkijan tunnistus automaattisella jarrutuksella, kuolleen kulman tunnistus, pyöräilijän tunnistus ja paljon muuta.

Mikä luksusauto on luotettavin – Volvo, Mercedes, BMW vai Audi?

Kaikilla näillä autoilla on keskimääräistä paremmat luotettavuusluokitukset. BMW on luotettavin, sitten Mercedes ja sitten Volvo. Audi on näistä neljästä luksusmerkistä vähiten luotettava. Useimpien BMW-mallien luotettavuusluokitus on yli 95 prosenttia ja Mercedeksen yli 90 prosenttia.

Miksi Mercedes ja Volvo ovat epäluotettavia?

Molemmat näistä merkeistä ovat epäluotettavia, koska niissä on paljon teknologiaa. Tämän seurauksena niissä on helpompi kehittää ongelmia, varsinkin kun ohjelmistoa ei päivitetä. Sitä paitsi päivitykset voivat myös mennä pieleen ja aiheuttaa autossa ongelmia.

  Missä Mercedeksessä on perhosovet

Kumpi luksusauto kestää pisimpään – Volvo vai Mercedes?

Kestävyyden suhteen harva luksusauto voi kilpailla Mercedeksen kanssa. Vaikka Volvo valmistaa kestäviä luksusautoja, Mercedes valmistaa silti kestävimpiä ajoneuvoja. Kaiken lisäksi Mercedes on ajan mittaan paljon helpompi huoltaa kuin Volvo.

Millä kriteereillä auton luotettavuutta arvioidaan?

Auton luotettavuuden määrittämiseksi on otettava huomioon useita asioita. Näitä ovat esimerkiksi auton ikä, auton korjausaika, korjauskustannukset ja se, kuinka usein autoa joudutaan korjaamaan. Mukaan ei lasketa tavanomaisia korjauksia, kuten öljynvaihtoa, renkaiden ja jarrujen vaihtoa.

Luotettavimmat autot eivät hajoa helposti tai niiden hajoaminen kestää kauemmin. Useimmissa tapauksissa tämä ei koske kaikkia tietyn merkin autoja, sillä joissakin malleissa on enemmän ongelmia kuin toisissa. Esimerkiksi useimmissa Mercedes-malleissa on viiden vuoden aikana vähemmän ongelmia kuin useimmissa Volvo-malleissa.

Mercedes voittaa Volvon luotettavuudessa

Jos etsit luotettavaa luksusautoa, sekä Volvo että Mercedes ovat erinomaisia vaihtoehtoja. Siitä huolimatta Mercedeksellä on pieni etu Volvoon nähden, mutta Volvo on turvallisempi auto. Mutta jos haluat löytää luotettavimman auton, on elintärkeää lajitella malli kerrallaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z