Polestar vs. Volvo luotettavuus – kumpi on parempi?

Polestar on nimi, jota käytettiin ensimmäisen kerran ruotsalaisesta kilpa-autoilutiimistä, joka tuunasi Volvo-autoja 90-luvulla. Myöhemmin Volvo osti Polestarin Volvon sisäiseksi viritysosastoksi, joten Polestar oli Volvolle sama kuin AMG Mercedekselle nykyään.

Nykyään nimi Polestar yhdistetään sähköautoihin, koska Volvo ja Geely, jotka ovat Polestarin omistavat yhtiöt, uskovat, että se on oikea tapa toimia. Polestar keskittyy nyt 100-prosenttisesti sähköautoihin, kun taas Volvo keskittyy sekä sähköautoihin että polttomoottoriautoihin.

Näiden kahden vertaaminen on kuin vertaisi itseään peiliin, ne ovat lähes identtisiä. Volvo ja Polestar jakavat osia keskenään, vaikka Polestar on teknisesti eri tuotemerkki. Tämä ei ole samanlaista kuin Audin ja muun VAG:n toiminta, koska Volvon ja Polestarin välillä on paljon enemmän osien yhteiskäyttöä.

Näin ollen nämä kaksi ovat samanlaisia, jos eivät jopa samanlaisia, mitä tulee luotettavuuteen. Ainoa mainittava ero on, että Polestar keskittyy yksinomaan sähköautoihin, jotka ovat teoriassa luotettavampia kuin polttomoottoriautot. Näin ollen on helppo väittää, että Polestar valmistaa kaiken kaikkiaan luotettavampia autoja.

Volvon luotettavuus – Keskimääräinen tai jopa keskimääräistä parempi.

Useiden verkkolähteiden mukaan Volvo sijoittuu luksusautojen luotettavuuden kärkijoukkoon, mikä tarkoittaa, että Volvo päihittää useimmat saksalaiset premium-kilpailijansa luotettavuuden osalta. Näin ollen Volvoa voidaan pitää luotettavana merkkinä, vaikka se ei olekaan millään tavalla kärjessä.

Kun otetaan huomioon, että useimmat uudet Volvo-mallit ovat monimutkaisia, tämä on todella hyvä tulos. Volvo XC90 on yksi luotettavimmista Volvon malleista, ja useimpien taulukoiden mukaan se sijoittuu useimpien luksusluokan katumaastureiden luotettavuuskilpailujen kärkijoukkoon.

  Kumpi on turvallisempi, Volvo vai Audi?

Vaikka XC90 käyttää melko monimutkaista alustaa, joka perustuu 4-sylinteriseen moottoriin, joka on sekä ahdettu että turboahdettu ja jota sähkömoottori tehostaa, moottori näyttää olevan sekä tehokas että luotettava. Sen ylläpito maksaa enemmän rahaa verrattuna useimpiin markkinoilla oleviin moottoreihin, mutta tämä on odotettavissa tällaisessa autossa.

Volvon autojen mukana tulee ilmainen 3 vuoden takuu, jota voidaan pidentää 6 vuoteen tai 120 000 kilometriin.

Polestarin luotettavuus – Todennäköisesti parempi kuin Volvon.

Polestar-malleja ei ole vielä pitkään aikaan tarpeeksi, mikä tarkoittaa, että Polestarin keskimääräisen luotettavuuden ennustaminen on melko vaikeaa. Useimmat verkkolähteet ilmoittavat, että Polestarin luotettavuuden pitäisi olla melko samanlainen kuin Volvon, sillä erotuksella, että Polestar valmistaa vain sähköautoja.

Sähköautojen pitäisi olla luonnostaan luotettavampia, koska niissä on vähemmän liikkuvia osia ja ne tarvitsevat vähemmän huoltoa. Sähköautot ovat kuitenkin vielä hieman sekaisin, koska emme oikein tiedä, miten hyvin sähköautojen akut kestävät, kun mittarissa on jo merkittävää määrää kilometrejä.

Sähköautoissa on myös sähköautokohtaisia komponentteja, kuten regeneratiiviset jarrutusmoottorit ja kaikenlaista sähköautoihin suunnattua tekniikkaa, jota ei ole testattu samalla tavalla kuin useimpia polttomoottorijärjestelmiä. Vasta aika näyttää, miten hyvin Polestar-mallit pärjäävät luotettavuuden suhteen, mutta on turvallista olettaa, että ne tulevat olemaan samanlaisia kuin Volvon sähköautot.

Huolto – olennainen osa luotettavuutta

Useimmissa luotettavuustaulukoissa on järkeä vain, jos huollat autoasi valmistajan suositusten mukaisesti. Tämä johtuu siitä, että auton luotettavuuteen vaikuttavat liian monet tekijät, eikä niitä voida ottaa huomioon useimmissa luotettavuustaulukoissa, varsinkin kun otetaan huomioon, että Polestar-mallit ovat vasta tulossa markkinoille.

  Onko Polestar ja Volvo sama asia?

Volvo-mallit ovat keskimääräistä kalliimpia huollon osalta, mikä ei ole mikään yllätys, kun otetaan huomioon, kuinka monimutkaisia ne ovat. Polestar-mallien pitäisi olla melko samanlaisia, mikä tarkoittaa, että Volvon ja Polestarin sähköautojen huoltokustannusten pitäisi olla samanlaiset.

Volvo on kuitenkin edelleen keskittynyt valmistamaan polttomoottoriautoja, joiden huolto on todellakin kalliimpaa, koska ne vaativat säännöllistä huoltoa, jota ei tarvita sähköautossa. Täydellinen esimerkki tästä on moottoriöljyn vaihtotarve, jota ei ole sähköautossa.

UKK-osio

Ovatko Volvo-autot ylellisempiä kuin Polestar-autot?

Sekä Volvoa että Polestaria pidetään luksusautoina, ja niiden väliset erot ovat minimaaliset, joten voidaan sanoa, että nämä kaksi ovat yhtä ylellisiä. Valitsemasi varustetaso on kuitenkin todennäköisesti auton ylellisyyden tärkein näkökohta, joten mitä korkeampi varustetaso, sitä ylellisempi auto on.

Mukavuuden kannalta on turvallista sanoa, että Volvo tarjoaa edelleen mukavampia autoja, kun otetaan huomioon Volvo XC90 ja Volvo S90. Polestarilla ei edelleenkään ole vertailukelpoisia malleja näihin kahteen täysikokoiseen autoon, jotka on suunnattu ylellisyyden ja hienostuneisuuden äärimmäiselle tasolle.

Onko Polestar yksi parhaista sähköautojen valmistajista?

Tällä hetkellä Polestar on varmasti kilpailukykyinen sähköautomerkki, mutta se ei ole maailman paras sähköautojen valmistaja, sillä se kunnia kuuluu Teslalle ja Porschelle. Tesla on kiistatta paras sähköautomerkki, jos haluttavuus ja mukavuus ovat ensisijaisia vertailukohtia.

  Mikä Volvon katumaasturi on suurin?

Toisaalta Porsche, Mercedes ja Audi valmistavat hienostuneempia, mukavampia ja ylellisempiä sähköautoja kuin Tesla, varsinkin jos otetaan huomioon rakentamisen laatu ja sisätilojen materiaalivalinnat. Polestar on varmasti parhaiden joukossa, mutta on vielä liian aikaista sanoa, miten hyvin Polestarin sähköautot pärjäävät tulevaisuudessa.

Kuinka monta mallia Polestarilla on?

Markkinoilla on tällä hetkellä vain kaksi Polestar-mallia, ja ne ovat Polestar 1 ja Polestar 2. Polestar 1 on Polestarin ylellisempi haloauto, sillä se esittelee, mihin Polestar pystyy, jos raha ei ole esteenä. Polestar 1 on suunniteltu nostamaan Polestar-brändin nimeä eikä myymään tavallisen auton tavoin.

Polestar 2 on suunnattu massatuotantoon, mikä tarkoittaa, että se kilpailee Tesla Model 3:n ja Tesla Model Y:n kanssa. Polestarilta on tulossa myös Polestar 3 vuonna 2022 ja sen jälkeen seuraa kolme uudempaa mallia.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z