Yleiset ongelmat BMW E90 (3-sarjan sedan) kanssa

BMW E90 3-sarja on yksi kaikkien aikojen myydyimmistä BMW-malleista. Tämä auto on luotettava, hyvin rakennettu, tehokas, ylellinen, mukava ja käytännöllinen. Mutta kuten useimmissa BMW-malleissa, myös siinä on useita ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien tulisi tietää. Mutta mitkä ovat joitakin BMW E90 3-sarjan sedanin yleisiä ongelmia?

BMW E90 3-sarjan sedanissa on useita ongelmia, joita kiinnostuneen ostajan tulisi olla valmis kohtaamaan tulevaisuudessa. Joitakin näistä ongelmista ovat öljyvuodot, viallinen korkeapainepumppu, sähköisen vesipumpun ongelmat, viallinen ohjauspyörän lukitus, venttiilikannen tiivisteen vuoto, vanhempien autojen kolisevat äänet ja paljon muuta.

BMW E90 3-sarjassa on useita korityyppejä, kuten E90 sedan, E91 sport wagon, E92 coupe ja E93 avoauto. Vaikka kaikissa näissä korityypeissä on omat ongelmansa, useimmat niistä kohtaavat samanlaisia haasteita.

Mitkä ovat BMW E90:n yleiset ongelmat?

Öljyvuodot

Tämä ei ole ongelma BMW E90-sarjassa, vaan samoin kuin kaikissa BMW:ssä. E90-sarjassa öljy vuotaa kuluneiden tiivisteiden takia. E90:n mukana tulee kaksi tiivistettä. Ensimmäinen tiiviste sijaitsee öljynsuodatinkotelon ja moottorilohkon välissä, kun taas toinen tiiviste sijaitsee kotelon ja öljynjäähdyttimen välissä.

Kun E90:llä on ajettu jonkin aikaa, tiivisteet muuttuvat koviksi ja hauraiksi, mikä aiheuttaa öljyvuodon. Voit kuitenkin korjata tämän ongelman vaihtamalla kuluneet tiivisteet uusiin.

Sähköisen vesipumpun ongelmat

Tämä ongelma esiintyy yleensä BMW E90 -malleissa, joissa on paljon kilometrejä. Koska E90-mallissa on kuusisylinterinen moottori, se käyttää sähköistä jäähdytysvesipumppua, jonka kierrosluku riippuu moottorin lämpötilasta ja kuormituksesta. Jonkin ajan kuluttua jäähdytysnestepumppua pyörittävä sähkömoottori voi pettää, jolloin moottori ylikuumenee.

  Onko BMW iX3 täysin sähköinen?

Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava kulunut sähköinen vesipumppu uuteen.

Viallinen korkeapainepumppu

Joissakin tapauksissa korkeapainepumppu voi aiheuttaa ongelmia ja saada moottorin sammumaan. Tämä on yleistä turboahdetuissa moottoreissa, koska niissä käytetään korkeapaineista polttoaineen ruiskutusjärjestelmää. Tässä järjestelmässä on yleensä kaksi vikaa, jotka ovat korkeapainepumppu, joka johtaa tehon puutteeseen, voimakkaaseen epäröintiin ja huonoon kiihtyvyyteen.

Toinen vika on polttoainesuuttimien tukkeutuminen, joka johtuu huonolaatuisesta polttoaineesta. Lisäksi viallinen korkeapainepumppu voi aiheuttaa öljyvuodon sisäisesti, vaikka tämä ei olekaan kovin yleistä.

Vialliset VANOS-solenoidit

Jokaisessa BMW E90 -moottorissa on muuttuva venttiilien ajoitus, josta käytetään myös nimitystä VANOS. Vaikka tämä ongelma ei olekaan yleinen, kahdessa solenoidissa, jotka toimivat venttiilien ajoituksessa, voi alkaa esiintyä öljyn liettymisen aiheuttamia ongelmia. Seurauksena on käyntihäiriöitä, moottorin tarkastusvalon syttyminen ja vääntömomentin puute matalalla.

Onneksi sinun ei tarvitse vaihtaa VANOS-solenoideja, sillä puhdistus riittää palauttamaan solenoidit ennalleen.

Venttiilikannen tiivisteen vuoto

Toinen yleinen ongelma, jonka todennäköisesti kohtaat BMW E90:n omistamisen aikana, on viallinen venttiilikannen tiiviste. Kun venttiilikannen tiiviste on ollut käytössä yli pitkän ajan, se saattaa kulua, jolloin öljy vuotaa. Tälle on yleensä ominaista voimakas polttava haju auton matkustamossa.

Löysät DISA-venttiilin läpät.

Löysät DISA-venttiililäpät ovat yleisiä vain BMW E90 -malleissa, joissa on N52-moottori, kuten 325i-, 328i- ja 330i-moottoreissa. Tässä moottorissa on kaksi DISA-läppää, jotka muuttavat imusarjan muotoa. Kun näitä läppiä on käytetty jonkin aikaa, ne voivat löystyä eivätkä tiivisty kunnolla. Jos niitä ei vaihdeta, ne voivat irrota ja aiheuttaa massiivisia moottorivaurioita.

  Paras pieni BMW-sedan?

Rätisevät äänet

Monet BMW E90:n omistajat ovat myös raportoineet ongelmista, jotka liittyvät koliseviin ääniin. Tämä alkaa yleensä tapahtua, kun he ovat ajaneet yli 4 000 kilometriä. Yksi tärkeimmistä syistä koliseviin ääniin on VANOS-akselin ja nokkapyörän välinen äärimmäinen kuluminen.

Viallinen ohjauspyörän lukko

Jotkut E90-omistajat ovat raportoineet, että avain ei käänny, kun he yrittävät käynnistää autoa. Sen sijaan kojelautaan syttyy ohjauslukon symboli. Tämä johtuu yleensä viallisesta ohjauspylväästä tai tietokoneongelmista.

FAQ

Mikä on luotettavin BMW E90 -malli?

Luotettavin BMW E90 -malli on vuoden 2009 BMW E90 328i -malli. Tässä autossa on ollut vähemmän ongelmia kuin muissa BMW-malleissa. Tämä johtuu siitä, että se oli varustettu N52-moottorilla, jossa oli vähemmän ongelmia ja joka on edelleen yksi kaikkien aikojen luotettavimmista BMW-moottoreista.

Mikä on vähiten luotettava BMW E90 -malli?

Vaikka koko E90 3-sarjan mallisto koostuu joistakin kaikkien aikojen luotettavimmista BMW-malleista, E90 335i on vähiten luotettava malli. Tämä johtuu siitä, että käyttäjät rekisteröivät enemmän ongelmia kuin muissa BMW E90 -malleissa. Kaiken kaikkiaan se on silti erinomainen auto, jossa on erinomaiset ominaisuudet.

Mikä on BMW E90 -mallin korkea ajokilometrimäärä?

Koska BMW E90 on yksi kaikkien aikojen luotettavimmista BMW-malleista, se voi ajaa yli 200 000 kilometriä, jos sitä huolletaan oikein. Kaikkia BMW-malleja, joiden ajokilometrit ovat yli 250 000 kilometriä, pidetään kuitenkin suurina kilometreinä, eikä BMW E90 ole poikkeus.

  BMW X6 VS Porsche Macan - kumpi on parempi?

Onko BMW E90 kallis huoltaa?

BMW E90 saattaa olla luotettavampi kuin useimmat BMW-mallit, mutta huoltokustannukset ovat silti korkeat. Muihin BMW-malleihin verrattuna E90 on kuitenkin melko edullisempi ylläpitää. Ongelmana on se, että useimmat BMW E90:n ongelmat ovat hankalia käsitellä, minkä vuoksi korjaus- ja huoltokustannukset ovat kokonaisuudessaan korkeat.

Bottom line

Jos etsit luotettavaa BMW-sarjaa, BMW E90 on paras valinta. Sitä paitsi auto on myös mukava, tehokas, käytännöllinen ja toimii erinomaisesti. Siihen liittyy kuitenkin myös joitakin yleisiä ongelmia, kuten öljyvuotoja, viallisia korkeapainepumppuja, löysät DISA-venttiililäpät, kolinaa ja paljon muuta.

Muihin BMW-malleihin verrattuna BMW E90 -mallissa on vähemmän ongelmia, joten se on yksi markkinoiden luotettavimmista BMW-sedaneista. Siitä huolimatta yleisten ongelmien korjaaminen voi olla melko hankalaa ja kallista riippuen siitä, missä se sijaitsee. Kaiken kaikkiaan E90 on mukava ja luotettava.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z