BMW E90 (3-sarjan sedan) – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

BMW E90 3-sarja on upea sedan, joka sattuu olemaan myös yksi markkinoiden luotettavimmista BMW-malleista. Mutta koska E90 3-sarja on monipuolinen, on tärkeää tietää siitä ennen sen ostamista. Tässä artikkelissa käsittelemme kaikkea, mitä sinun on tiedettävä tästä pienikokoisesta autosta.

BMW E90 3-sarjan historiaa

BMW E90-mallia valmistettiin vuosina 2005-2011. Se oli uudelleensuunnittelu BMW E46 3-sarjasta, joka oli yksi 90-luvun lopun ja 2000-luvun alun menestyneimmistä BMW-autoista. E46:n alustaa pidettiin yhtenä luotettavimmista, ja monet epäilivät, pystyisikö E90 täyttämään sen saappaat.

Yllättäen BMW:n E90-alusta suoriutui jopa paremmin, ja siitä tuli yksi Yhdysvaltojen myydyimmistä sedaneista. Kun BMW aloitti E90:n tuotannon, se sai paljon kritiikkiä 3-sarjalaisista, koska takavalot oli suunniteltu huonosti.

Kaiken lisäksi BMW E90 3-sarja koostui erilaisista korityypeistä, jotka antavat kiinnostuneille ostajille valinnanvaraa. E90 oli sedan, E91 oli sport wagon, E92 coupe ja E93 oli avoauto.

Vuoden 2009 BMW E90:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW E90:stä on useita muunnelmia ja moottorivaihtoehtoja, mutta keskitymme vuoden 2009 BMW E90 -malliin. Kuten useimmat BMW:n sedanit, vuoden 2009 E90 on muotoiltu kauniisti pienellä munuaisritilällä. Lisäksi tässä pienikokoisessa autossa on 16-tuumaiset pyörät, joissa on BMW-logo.

Kilpailijoihinsa verrattuna vuoden 2009 BMW E90 on yksi luokkansa komeimmista autoista. Se kilpailee edullisesti vuoden 2008 Mercedes-Benzin E-luokan mallin kanssa. Sisätilojen osalta tämä auto näyttää ylelliseltä ja tilavalta. Lisäksi siinä on vakiona keinonahkaiset istuimet.

  Onko käytetyn BMW:n ostaminen huono ajatus?

Vuoden 2009 BMW E90 -mallin merkittäviin ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa nahkaistuimet, nahkainen ohjauspyörä, aurinko-/kuukatto, kauko-ohjattava moottorin käynnistys ja paljon muuta. Siinä on myös lisävarusteita, kuten puukuvioitu sisustus, navigointijärjestelmä, vakionopeudensäädin, sähkötoiminen takaluukku ja paljon muuta.

BMW E90 on pienikokoinen auto, jossa on viisi istumapaikkaa. Auton akseliväli on 108,7 tuumaa, pituus 178,2 tuumaa, leveys 71,5 tuumaa ja korkeus 55,9 tuumaa. Kaiken kaikkiaan se on siis käytännöllinen auto ja mukava viisihenkiselle perheelle.

Suorituskyky

Vuoden 2009 BMW E90 ei ehkä ole luokkansa suorituskykyisin auto, mutta se on erittäin luotettava ja suorituskyky on poikkeuksellisen hyvä. Tämä auto on varustettu 3,0-litraisella rivi-6-kaasumoottorilla, joka tuottaa jopa 230 hv ja 200 lb-ft vääntöä. Lisäksi se pystyy maksimissaan nopeuteen 130 mph ja kiihtyy 0-100:een 6,9 sekunnissa.

Lisäksi BMW E90 on saatavana joko 6-vaihteisella automaattivaihteistolla tai 6-vaihteisella manuaalivaihteistolla. Sen lisäksi siinä on takavetojärjestelmä, joka ei ole kovin erinomainen mutta parempi kuin etuvetojärjestelmä, joka ei ole useimmissa olosuhteissa yhtä tehokas kuin RWD.

Mukavuus ja kuorma

Kuten aiemmin todettiin, vuoden 2009 BMW E90 on mukava ja mukava auto, johon mahtuu viisi henkilöä. Toisin kuin edeltäjänsä BMW E46, tämä laite on suurempi sekä sisältä että ulkoa. Esimerkiksi jalkatila edessä on 41,5 tuumaa ja takana 34,6 tuumaa. Pääntila edessä on 38,5 tuumaa ja takana 37,5 tuumaa.

Tilavan matkustamon lisäksi BMW E90:ssä on myös runsaasti tavaratilaa, sillä siinä on yhteensä 12 kuutiometriä. Verrattuna nykypäivän tavaratilaan tämä näyttää keskinkertaiselta, mutta se oli enemmän kuin riittävä aiemmin.

  Onko BMW E46 luotettava?

Polttoainetehokkuus

BMW:ltä saattaa puuttua luotettavuutta, mutta polttoainetehokkuudessa se on erinomainen. Esimerkiksi vuoden 2009 BMW E90:n EPA-luokitus on 18 mpg kaupungissa, 28 mpg maantiellä ja yhdistetty mpg 23. Jos verrataan tätä kilpaileviin autoihin, huomaat, että se on polttoainetehokas.

Hinta

Jos haluat ostaa käytetyn BMW-mallin ja saada vastinetta rahalle, BMW E90 on erinomainen valinta. Tämän auton lähtöhinta on noin 33 500 dollaria, mikä on loistava hinta ottaen huomioon sen tarjoamat ominaisuudet.

FAQ

Onko BMW E90 ostamisen arvoinen?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat mukavuutta, luotettavuutta, ylellisyyttä ja tilavuutta, uusi E90 on erinomainen auto sinulle. Mutta jos kaipaat suorituskykyä, voimaa ja kehittynyttä tekniikkaa, katso muualle.

Mikä on BMW E90:n korkea ajokilometrimäärä?

Ennen kuin maksat kovalla työllä ansaitsemasi rahat käytetystä BMW E90:stä, on tärkeää tarkistaa auton ajokilometrit. Jos autossa on yli 200 000 ajokilometriä, se voi ikääntyessään olla entistä ongelmallisempi. Laadukkaan käytetyn auton on kuitenkin oltava hyvin huollettu ja huollettu, jotta se kestäisi pitkään.

Mitkä ovat BMW E90:n yleiset ongelmat?

Jos aiot investoida BMW E90 -autoon, on myös viisasta ottaa huomioon joitakin matkan varrella eteen tulevia haasteita. Siksi BMW E90:n yleisten ongelmien tunteminen on elintärkeää. Joitakin näistä ovat öljyvuodot, sähköisen vesipumpun ongelmat, vialliset ohjauspyörän lukot ja paljon muuta.

  BMW 5 sarja luotettavuus

Onko BMW E90 luotettava auto?

BMW E90 on erittäin luotettava auto. Kiitos sen luotettavan N52-moottorin, joka kehittää vähemmän ongelmia muihin BMW-moottoreihin verrattuna. Tämän seurauksena kuljettaja joutuu käyttämään vähemmän rahaa korjaus- ja huoltotöihin, jotka ovat yleensä kalliita, kun kyseessä on BMW. Kaiken kaikkiaan E90 on erittäin luotettava auto.

Onko BMW E90 hyvä päivittäinen kuljettaja?

Kyllä, BMW E90 on täydellinen päivittäinen kuljettaja. Tämä johtuu siitä, että auto ei hajoa usein kuten muut BMW-mallit. Lisäksi se on polttoainetehokkaampi ja suorituskyky on korkealla tasolla. Ja sen suuren matkustamotilan ansiosta lapsesi tai ystäväsi mahtuvat autoon ongelmitta. Lisäksi siinä on runsaasti tavaratilaa asianmukaista säilytystä varten.

Loppupäätelmät

BMW E90 3-sarja on yksi markkinoiden luotettavimmista pienikokoisista autoista. Vuonna 2005 uudelleen suunniteltu BMW E90 on vastannut mainettaan. Lisäksi se on tilava, mukava, ylellinen ja suorituskykyinen melko hyvin. Se on myös polttoainetehokas, mutta siinä on myös muutamia ongelmia. Kaiken kaikkiaan se on yksi markkinoiden parhaiten käytetyistä BMW:istä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z