BMW E90 sähköiset ongelmat

BMW E90 on kompakti henkilöauto, jossa on turboahdettu bensiinimoottori. Se oli ensimmäinen 3-sarja, jossa oli runflat-renkaat ja iDrive-käyttöjärjestelmä. Mutta kuten useimmissa BMW:n 3-sarjan malleissa, tässäkin autossa on paljon ongelmia, joista yksi on sähköongelmat. Mitkä ovat siis yleisiä BMW E90:n sähköongelmia?

BMW E90 -mallin yleisiä sähköongelmia ovat akkuongelmat, vialliset johdotukset, auton käynnistyminen kestää kauemmin, sulake on puhjennut, ikkunan säädin on viallinen, tuulilasinpyyhin sammuu, ksenonvalot eivät toimi ja generaattori on huono. Useimmat näistä sähköongelmista voidaan välttää auton asianmukaisella hoidolla ja huollolla.

Mitkä ovat BMW E90:n yleiset sähköongelmat?

Akkuongelmat

Ensimmäinen ja yleisin BMW 3-sarjan ja E90:n sähköongelma on akkuongelmat. Jos autossasi on kuoleva tai tyhjä akku, voit odottaa, että sinulla on paljon sähköongelmia. Esimerkiksi auton käynnistäminen on ongelmallista ja ohjauspyörä lukkiutuu. Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on vaihdettava akku.

Kun autosi akku on tyhjä tai kuolee, autossasi on vähän virtaa, joka ei pysty syöttämään virtaa useimpiin autossa oleviin sähkölaitteisiin. Lisäksi viallinen akku, jossa on syöpyneitä napoja ja liittimiä, voi johtaa epäjohdonmukaiseen ja epäluotettavaan virtaan. Tämän ongelman korjaamiseksi sinun on puhdistettava syöpyneet navat ja liittimet.

Xenon-valot

BMW:n ksenonvalot ovat tunnetusti kirkkaammat ja kestävämmät kuin halogeenilamput. Lisäksi ne kuluttavat vähemmän virtaa, mikä tekee niistä vielä parempia. Kuitenkin yli 2 500 valon kattamisen jälkeen nämä polttimot saattavat kuolla tai alkaa olla tehottomia. Ja koska markkinoilla on päivitettyjä ksenonlamppuja, niiden vaihtaminen uusimpiin lamppuihin voi aiheuttaa vain lisää ongelmia.

  BMW 520d ongelmat

Huono vaihtovirtageneraattori

BMW E90:n säädin on elintärkeä osa ajoneuvon sähköjärjestelmää. Tämä johtuu siitä, että se kierrättää energiaa, joka lataa auton akkua auton liikkuessa. Jos BMW E90 -autosi vaihtovirtageneraattori on huono, huomaat esimerkiksi, että radio ei toimi, sisävalot ovat himmeät ja sähköiset ikkunat eivät toimi.

Viallinen johdotus

Toinen yleinen sähköongelma, josta BMW E90:n käyttäjät ovat valittaneet, on viallinen johdotus. Jos akku, generaattori ja sulake ovat kunnossa, kannattaa tarkistaa autosi johdot ja kaapelit. Jos johdotus on vaurioitunut tai huonosti tehty, jotkin sähkökomponentit eivät saa virtaa tai riittävästi virtaa toimiakseen moitteettomasti. Pyydä mekaanikkoa korjaamaan tämä ongelma.

Viallinen ikkunan säädin

Tämä on yleinen ongelma useimmissa BMW-malleissa. Se on kuitenkin yleisempi vanhoissa BMW-malleissa kuin uudemmissa. Tämä ongelma johtuu siitä, että ikkunansäätöjärjestelmän sisällä olevat kaapelit irtoavat. Tämä järjestelmä koostuu hihnapyöristä, jotka irtoavat ajan myötä, jolloin säädin ei toimi. Tämän ongelman korjaamiseksi tarvitset mekaanikon yhdistämään irronneet johdot.

Auton käynnistyminen kestää kauemmin

Kuten aiemmin todettiin, BMW E90:n suurimmat sähköongelmat liittyvät akkuun. Joten jos akussa on tarpeeksi virtaa tai jos se on kuolemassa, auton käynnistyminen kestää kauemmin. Sinun on tarkistettava akun kunto ja vaihdettava se, jos mahdollista.

Puhjennut sulake

Autosi sulake on erittäin tärkeä, sillä se suojaa auton muita sähköosia. Jos sulake on siis viallinen tai puhjennut, kyseessä on vakava ongelma. BMW E90 -mallin sulakkeet puhkeavat yleensä siksi, että virtapiiristä otetaan liikaa virtaa. Vaihda aina puhjenneet sulakkeet, jotta sähköosat eivät ole vaarassa, jos virtaa kuluu liikaa.

  BMW i3 - Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Sytytysongelmat

Sytytysvirtakytkin on tärkeä osa autoa, sillä se käynnistää sen. Jos se siis vaurioituu tai on viallinen, se on vaihdettava, ennen kuin se vaikuttaa auton muihin osiin.

Tuulilasinpyyhkijä sammuu.

Toinen sähköongelma, josta BMW E90 -käyttäjät ovat raportoineet, on vialliset tuulilasinpyyhkimet, jotka sammuvat. Muissa tapauksissa pyyhkimet ovat kytkeytyneet itsestään päälle. Tämä on merkki siitä, että sinulla on johdotusongelmia, kuten löysät tai vaurioituneet johdot. Lisäksi tuulilasinpyyhkimen kytkin voi myös vikaantua ja aiheuttaa tämän ongelman jatkumisen.

FAQ

Mitä BMW:n risteysluukku tekee?

BMW:n risteysoven tehtävänä on tunnistaa seuraavat signaalit ja esittää ne muille väylän käyttäjille; Sähköikkunakytkin – oikea takaovi, Sähköikkunakytkin – etumatkustajan ovi ja Sähköikkunakytkin – kuljettajan puoleinen takaovi.

Onko BMW E90 luotettava auto?

Kyllä, BMW E90 ei ehkä ole kovin tehokas auto, mutta se on erittäin luotettava auto. Tämä johtuu siitä, että useimmat luotettavuuslaitokset antavat sille keskimääräistä paremmat luotettavuusarvosanat ja että siinä on vähemmän ongelmia kuin useimmissa BMW-malleissa luokassaan. Se on myös halvempi huoltaa kuin useimmat BMW 3-sarjan mallit.

Mitkä ovat BMW-mallien yleiset sähköongelmat?

Useimmissa BMW-malleissa tulee sähköongelmia. Nämä ovat kuitenkin BMW-käyttäjien raportoimat yleisimmät sähköongelmat; akkuongelmat, sytytysongelmat, huono tai viallinen vaihtovirtageneraattori, palanut sulake, johdotusongelmat ja vaurioituneet kaapelit. Jos siis aiot ostaa uuden tai käytetyn BMW-mallin, voit odottaa, että sinulla on vuosien mittaan jokin näistä sähköongelmista.

  2022 Mercedes GLC vs BMW X3

Mitä muita ongelmia BMW E90:ssä on sähköongelmien lisäksi?

BMW E90 voi olla luotettava sedan, mutta siihen liittyy myös paljon ongelmia. Sähköongelmien lisäksi tässä autossa esiintyy myös öljyvuotoja, turbon vikaantumista, sytytyskelaongelmia, hiilen kertymistä, VANOS-solenoidiongelmia, polttoainesuuttimen vikaantumista ja paljon muuta.

Huolimatta monista ongelmista BMW E90 voi ajaa yli 250 000 kilometriä, jos sitä huolletaan hyvin.

Bottom line

Kuten useimmissa BMW-malleissa, BMW E90:ssä on useita sähköongelmia, jotka on hoidettava ajoissa ongelman kärjistymisen välttämiseksi. Paras tapa välttää useimmat sähköongelmat on kuitenkin varmistaa, että autoosi asennetaan luotettava ja tehokas akku. Vie autosi myös huoltoon, jotta johdotusongelmien ja palaneiden sulakkeiden kaltaiset ongelmat hoidetaan ajoissa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z