2022 BMW M4 vs. Mercedes C63 AMG

BMW:n M-divisioonan ja Mercedes AMG:n tehtävänä on suunnitella ja valmistaa BMW:n ja Mercedeksen suorituskykyisimpiä malleja, mikä tarkoittaa, että BMW M4 ja C63 AMG ovat niiden malliston huippumalleja.

Uusi 2022 BMW M4 on suhteellisen kiistelty auto, koska siinä käytetään melko vaikeasti nieleskeltävää muotoilua, mutta vaikuttaa siltä, että kiistelty säleikkö pärjää hieman paremmin kuin useimmat meistä odottivat. Toisaalta vuoden 2022 Mercedes C63 AMG on vielä kiistanalaisempi nelisylinterisen turbomoottorinsa ansiosta.

Niin tai näin, sekä M4 että C63 ovat markkinoiden dynaamisimpia ja kiinnostavimpia kompakteja sedaneja, mutta niiden välillä on melko paljon eroja. M4 on enemmänkin tarkkuutta vaativa, mikä tarkoittaa, että se tarjoaa paljon keskittyneemmän ajokokemuksen, kun taas C63 on tehokkaampi, mutta se ei ole yhtä keskittynyt.

C63 näyttää kuitenkin kiistatta paremmalta, ja se tarjoaa varmasti myös korkeatasoisemman sisätilan, joka myös ihastuttaa kaikkia. C63 tarjoaa enemmän tilaa, koska se on saatavana joko coupe- tai sedan-muodossa, kun taas M4 tulee saataville yksinomaan coupe-muodossa, kun taas M3 on sedan-versio.

2022 BMW M4 – Aito BMW M-auto

Uusi M4 paljastettiin vasta vähän aikaa sitten, mutta näyttää siltä, että maailma on hiljalleen omaksumassa paljon keskustelua herättäneen etusäleikön muotoilun. M4-mallisto alkaa 72 000 dollarin hintaisella vakio-Coupe M4:llä, joka tarjoaa 3,0 litran M TwinPower Turbo -moottorin, takaveto, manuaalivaihteiston, 472 hv ja 406 lb-ft vääntöä.

Jos olet valmis maksamaan 3 000 dollaria lisää, saat BMW M4 Competition -mallin, jossa on sama moottori, mutta teho on nostettu 503 hv:hen ja 479 lb-ft vääntömomenttiin. M4 Comp saa myös 8-vaihteisen M Steptronic -vaihteiston ja RWD-akselin. Jos haluat xDrive M4 Compin, joudut maksamaan 5 000 dollaria lisää M4 Competition xDrive -malliston huippumallista.

  Missä Mercedes on Hyperscreen?

Muotoilullisesti M4 näyttää silmiinpistävältä ja hieman vastenmieliseltä, varsinkin jos siihen on valittu näyttävämpi maaliväri. M4:n sisätilat huokuvat laatua, ja niissä näyttää käytettävän laadukkaampia materiaaleja kuin C-luokassa. Tilatarjonta ei ole yhtä runsas, mutta se johtuu siitä, että M4 on tiukka coupé.

M4:n suurin etu C63:een verrattuna on kuitenkin moottori. Vaikka moottori ei ole läheskään yhtä tehokas kuin C63:n moottori, M4:n moottori on moottori, jota M4:ssä voi odottaa, kun taas uuden C63:n moottori ei ole.

2022 Mercedes C63 AMG – AMG-auton uusi sukupolvi

Olemme lähellä sitä, että saamme vihdoin perusteellisen katsauksen upouuteen 2022 C63:een, ja on turvallista sanoa, että useimmat ihmiset odottavat innokkaasti, mitä Mercedes aikoo tehdä pelastaakseen C63:n nyt, kun siinä ei ole V8-moottoria. On turvallista sanoa, että useimmat ihmiset tulevat olemaan pettyneitä moottorivalintaan, joten Mercedeksen on kompensoitava se.

Vaikuttaa siltä, että he aikovat kompensoida V8:n poisjäämisen yli 600 hv:llä, tarkalleen ottaen jopa 650 hv:llä. Mercedes on virallisesti vahvistanut, että tuleva C63 tulee tarjoamaan A45:stä löytyvän 2,0-litraisen nelisylinterisen turbomoottorin, mutta M139-moottoria tullaan tehostamaan myös sähkömoottorilla.

Akku tulee todennäköisesti olemaan 25,4 kWh ja vaihteistovaihtoehtona on luotettava 9G-Tronic. Malliston kärkimallissa C63 S AMG:ssä on lisäksi hihnakäyttöinen käynnistys- ja vaihtovirtamoottori, joka tarjoaa vielä enemmän tehoa. Myös 4MATIC on vakiona.

  2022 BMW X4 vs. Mercedes GLC Coupe

Näyttää siltä, että uudessa C63:ssa pitäisi olla noin 600-650 hv kyseisestä mallista riippuen. Tämä tulee todennäköisesti kääpiöimään M4:ää melkoisesti, mutta kukaan ei tiedä, kuinka viihdyttävä C63 AMG tulee olemaan ilman V8:a.

Johtopäätös – BMW M4 on todennäköisesti parempi auto.

Emme voi sanoa mitään varmaa ennen kuin uusi C63 näkee päivänvalon, mutta sen voimme sanoa, että M4 on parempi kuin koskaan. Aiempia M4-malleja arvosteltiin voimakkaasti siitä, että ne eivät koskaan vaikuttaneet erityisen erikoisilta, jos ne eivät olleet täysin varusteltuja.

On turvallista sanoa, että uusi BMW M4 on paljon huomiota herättävämpi, varsinkin kun ulkoinen muotoilu kasvaa hitaasti useimpien ihmisten mieleen. M4 käyttää klassista BMW M -reseptiä käyttämällä V6-moottoria, takavetoalustaa ja manuaalivaihteiston saatavuutta.

Tämä osoittaa, että BMW M:n lähestymistapa urheilusedanien suunnitteluun on edelleen tiukasti juurtunut. Toisaalta uusi C63 edustaa täydellistä eroa aiempiin C63-malleihin, ja on enemmän kuin todennäköistä, että uusi C63 ei tule olemaan yhtä suosittu kuin sitä edeltäneet mallit.

Tämä johtuu siitä, että C63:een ei ole saatavana manuaalivaihteistoa, se tulee olemaan yksinomaan AWD ja koska siinä käytetään nelisylinteristä hybridiä. Näyttää siltä, että päästömääräykset ovat vihdoinkin pystyneet kesyttämään Affalterbachin pedon.

FAQ-osio

Onko vuoden 2022 Mercedes C63 kalliimpi kuin BMW M4?

Vielä ei ole selvää, kuinka paljon tuleva C63 tulee maksamaan, mutta useimpien arvioiden mukaan täysin varusteltu versio ylittää helposti 100 000 dollarin rajan. Tämä tarkoittaa, että C63 tulee nyt olemaan kalliimpi kuin koskaan ja samalla tylsempi kuin koskaan.

  Mercedes-Benz SLS AMG Luotettavuus

Hyvin varusteltu BMW M4 ylittää myös helposti 100 000 dollarin rajan, mutta C63 tulee todennäköisesti olemaan kalliimpi auto.

Onko vuoden 2021 Mercedes C63 AMG parempi kuin vuoden 2022 C63?

Monet kyseenalaistavat, onko uuden C63:n ostamisessa edes järkeä, koska se menetti tärkeimmän juhlakappaleensa, V8:n. Tämä tarkoittaa, että lähtevän C63:n arvo 4,0 litran BiTurbo V8:lla nousee pian, jos uusi C63 ei tee vaikutusta muilla osa-alueilla.

Sinänsä nykyisen sukupolven C63 on todennäköisesti parempi auto, koska se tarjoaa riittävästi tehoa, melko modernin sisätilan ja ulkoasun sekä ihanan V8:n.

Aikooko Mercedes luopua V8:sta?

Vielä ei ole selvää, mihin suuntaan Mercedes on menossa V8:n suhteen, mutta on turvallista sanoa, että he ovat hiljalleen luopumassa siitä. Sillä hetkellä, kun C63:sta katosi V8, AMG menetti tärkeän taistelun, mikä tarkoittaa, että heidän on nyt käytettävä erilaisia strategioita autojen myymiseen.

Tämän vuoksi uusi C63 tulee todennäköisesti olemaan paljon nopeampi kuin edellinen. V8:n kannalta ei kuitenkaan näytä hyvältä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z