Miksi Mercedeksen öljynvaihdot ovat niin kalliita?

Öljynvaihto on erittäin tärkeää kaikissa autoissa, sillä se auttaa pääsemään eroon ylimääräisestä liasta, joka voi kertyä moottoriin. Valmistajan suosittelema öljynvaihto auttaa siis pitämään moottorin puhtaana ja tehokkaana. Mutta miksi Mercedeksen öljynvaihdot ovat niin kalliita?

Mercedes-Benzin öljynvaihdot ovat kalliita öljyn laadun, suuren polttoainekapasiteetin, monimutkaisen öljynvaihtomenetelmän, lisähuoltojen ja Mercedes-jälleenmyyjän vuoksi. Kaikki nämä tekijät tekevät öljynvaihdosta Mercedeksessä varsin kalliin.

Tekijät, jotka tekevät Mercedeksen öljynvaihdosta kallista?

Öljyn laatu

Kaikkien Saksassa valmistettujen ajoneuvojen on käytettävä polttoaineita, jotka täyttävät tai ylittävät eurooppalaiset (ACEA) vaatimukset luokituksin A3/B3 tai A3/B4. Useimmiten nämä ovat synteettisiä öljyjä, jotka ovat kalliimpia kuin tavanomaiset moottoriöljyt. Synteettiset öljyt ovat kuitenkin kestävämpiä ja suorituskykyisempiä kuin moottoriöljyt.

Mercedes-Benz on mennyt vielä pidemmälle, sillä se vaatii asiakkaitaan käyttämään polttoainetta, joka täyttää 229.5-määritykset. Näin ollen myös polttoaineen korkea hinta vaikuttaa osaltaan Mercedes-Benzin öljynvaihdon korkeisiin kustannuksiin.

Suuri polttoainekapasiteetti

Toinen tekijä, joka vaikuttaa Mercedeksen öljynvaihdon korkeisiin kustannuksiin, on suuri polttoainekapasiteetti. Koska Mercedeksen polttoainesäiliöt ovat suurempia kuin useimpien tavanomaisten ajoneuvojen, niiden täyttämiseen tarvitaan enemmän polttoainetta. Tämän seurauksena polttoainekapasiteettia vastaavaa öljyä on täytettävä enemmän, mikä nostaa myös hintaa.

Esimerkiksi Ford Fiestan polttoainekapasiteetti on 43 litraa, kun taas Mercedes-Benzin A-luokan polttoainekapasiteetti on 50 litraa. Tämä tarkoittaa, että tarvitset enemmän öljyä Mercedeksen tankkaamiseen verrattuna Ford Fiestaan. Näin ollen rahaa kuluu enemmän.

  Mikä Mercedes on paras ostettava?

Monimutkainen öljynvaihtomenetelmä

Öljynvaihtomenetelmä Mercedes-Benzissä on melko monimutkainen kuin tavallisissa autoissa. Toisin kuin tavanomaisissa autoissa, joissa öljy on tyhjennettävä öljypohjasta, Mercedeksessä öljy on tyhjennettävä moottorista. Tämä on erittäin työläs prosessi, joka vie enemmän aikaa ja rahaa.

Lisäksi tämä monimutkainen toimenpide vaatii ammattilaisen, joka tekee sen kalliilla imurilaitteilla. Näin ollen kaikki nämä asiat lisäävät öljynvaihdon kokonaiskustannuksia. Lisäksi tämä on yksi syy siihen, miksi tee-se-itse-rakentajien on vaikea vaihtaa öljyä Mercedes-autoihin.

Tarjotut lisäpalvelut

Toisin kuin perinteisissä autoissa, Mercedeksen öljynvaihto sisältää muutakin kuin vain öljynvaihdon. Siihen kuuluu myös osien, kuten öljynsuodattimien, ilmansuodattimien ja polttoainesuodattimien, tarkastaminen tai jopa vaihtaminen. Jos nämä osat ovat huonossa kunnossa, mekaanikon on vaihdettava ne uusiin. Tämä lisää kokonaiskustannuksia.

Mercedes-Benz-jälleenmyyjä

Yksi haastavimmista asioista Mercedes-Benzin omistamisessa on käydä valtuutetussa Mercedes-jälleenmyyjässä. Kyllä, näillä jälleenmyyjillä on oikeanlainen henkilökunta, jolla on oikeanlainen tietämys ja työkalut, mutta he veloittavat omaisuuden autosi korjaamisesta tai yksinkertaisista huoltotoimenpiteistä, kuten öljynvaihdosta.

Jos kuitenkin haluat säästää rahaa, voit käydä luotettavalla ja pätevällä autoliikkeellä, jolla on Mercedes-tietämys. Tällaiset korjaamot tai asiantuntijat ovat melko edullisia, mutta heiltä saattaa myös puuttua tarvittavat työkalut ja tietämys, jotta he voisivat hoitaa Mercedesisi täydellisesti. Niinpä se on tinkimistä.

FAQ

Kuinka usein minun pitäisi vaihtaa öljy Mercedesiini?

Mercedeksen öljynvaihto on kalliimpi kuin tavallisten autojen öljynvaihto. Toisin kuin perinteisissä autoissa, Mercedeksessä ei kuitenkaan tarvitse vaihtaa öljyä 3 000-7 000 kilometrin välein. Päinvastoin, Mercedes tarvitsee öljynvaihdon 10 000 mailin välein.

  Mikä on pehmeimmin ajettava Mercedes-maasturi?

Mikä on Mercedes-Benzin öljynvaihdon keskimääräinen hinta?

Jos aiot vaihtaa Mercedeksesi öljyt, voit odottaa maksavasi 200-450 dollaria. Tämä on paljon yli alan keskiarvon, joka on 30-40 dollaria. Tämän vertailun mukaan maksat lähes 10 kertaa enemmän, mikä on melko paljon.

Miksi Mercedes-huolto on niin kallista?

Mercedes-huolto on niin kallista, koska niiden autot tarvitsevat erikoishoitoa ja -osia. Siksi Mercedes suosittelee asiakkaitaan aina käymään valtuutetulla Mercedes-Benz-jälleenmyyjällä. Jotkut ihmiset oikotietä ja hankkivat jälkimarkkinavaraosia, jotka eivät kestä yhtä kauan kuin OEM-osat.

Kun vertaat Mercedeksen huoltoa saksalaisiin kollegoihinsa, huomaat, että Porsche, Audi ja Volkswagen ovat paljon halvempia ylläpitää. Ainoa saksalainen merkki, jonka huolto on kalliimpaa kuin Mercedeksen, on BMW. Vuosittain saatat joutua käyttämään lähes 900 dollaria, mikä on yli alan 650 dollarin keskiarvon.

Pitääkö öljynvaihto tehdä Mercedes-Benz-jälleenmyyjällä?

Ei, sinun ei tarvitse. Voit viedä Benzisi haluamaasi autokorjaamoon tai mekaanikkoon. Tyypillisesti Mercedes-jälleenmyyjät saavat ihmiset uskomaan, että tavallisilla mekaanikoilla tai autokorjaamoilla ei ole työkaluja, laitteita ja taitoja käsitellä Mercedes-Benziä, mutta se on valhe.

Koska useimmat Mercedes-työkalut ovat kuitenkin melko kalliita ja öljynvaihtomenetelmä on monimutkainen, on suositeltavaa teettää autosi korjaus valtuutetulla jälleenmyyjällä. Lisäksi, jos autossasi on jotain vikaa, saatat menettää takuusi, jos viet Mersusi riippumattomaan autokorjaamoon.

  Paras käytetty Mercedes-AMG ostettavaksi?

Tarvitseeko Mercedes erikoisöljyä?

Kyllä, Mercedeksen ei tarvitse käyttää erityistä öljyä. Sen lisäksi, että Mercedes suosittelee asiakkailleen synteettisen öljyn eikä moottoriöljyn käyttöä, öljyn on täytettävä Mercedes 229.5 -eritelmät. Tämä tarkoittaa, että öljyn on oltava korkealaatuista, mikä nostaa myös hintaa.

Tulos

Mercedes-öljy on niin kallista, koska siinä käytetään synteettistä öljyä perinteisen moottoriöljyn sijaan. Lisäksi öljyn laatu on parempi kuin eurooppalaisten (ACEA) eritelmien suosittelema laatu. Lisäksi Mercedes vaatii enemmän öljyä täytettäväksi kuin perinteiset autot. Lisäksi öljyn lisäysmenetelmä on monimutkaisempi.

Kun otat kaikki tekijät huomioon, huomaat, että Mercedes-Benzin öljynvaihdon hinta on sen arvoinen. Sen lisäksi Mercedes on luksusauto, joka tarvitsee parasta mahdollista öljylaatua toimiakseen sujuvasti ja tehokkaasti.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z